Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол?

Дискусија во 'Тело' започната од Lady-Mistique, 27 ноември 2009.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Ретко кој го приметува, а не па да го привлекува... Се е до човекот, но мене ова ми нема врска :shake:

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    на момчето открив која му е бојата што го привлекува(сина изразена т.е. електрична сина) а за темноцрвената знам дека го привлекува, го видов како ме гледа :)
    а кога имам време и сум во добро расположение, сакам да експериментирам со нови шари

3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Нема врска, не го ни приметуваат. ;)

4. rebeca

rebeca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    30
    Зависи од машкото.....некои мажи ја забележуваат и најмалата ситница кај жените, додека други тоа не им е воопшто важно дали си лакирана или не.....во суштина мислам дека и мажите се чувствуваат поубаво со средена женска покрај себе, исто како и ние жените покрај среден дечко до нас..

5. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    my man обожава лак ,и секад го забележува лакот ,а кога неми е налакирани ноктите со лак ме прауа зашо каде ти е лакот зашо го извади, :)

6. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    И тоа како забележуваат. Во мојот случај барем, можам да се поистоветам :)
    А и знам дека на една моја другарка од толку што и се ужасни ноктите дечко и со други зборови се обиде да и го каже тоа за да разбере дека треба да им посвети повеќе внимание: и купи лакови, стикери и разни други украсни перли, дел од кои ниту јас самата не поседувам (а опседната сум со маникир :) )

7. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Се зависи од машкото, некои воопшто не приметуваат,
    а некои дури ми кажуваат каква боја да се лакирам :lol:
    Повеќе ги поштувам овие вторите :)

8. freund

freund Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    1
    го привлекува , ако му се допаѓа мислам дека не кажуваат , ептен ако им боде очи може ќе кажат нешто со метафора за да сфатиш да не се лакираш така .

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.625
    Допаѓања:
    106.600
    да секако дека забележуваат мажите(некои коментираат некои не..) барем мене секогаш мм ми го кажува тоа т.е. дава коментари за лакот :)

10. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46
    Јас мислам дека не им е којзнае што дали нас ни се налакирани ноктите и во каква боја ,ама сепак и тоа има мал удел во комплетната слика на личноста(девојката).Секако ако и се налакирани и средени во секое време,па и во склад со облеката(горе-доле) тоа укажува дека девојката се грижи за себе.Инаку, факт е дека ниедно машко па ни женско несака да гледа изгрицкани,неисечени,нокти со полу излупен лак и сл. :)

11. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    мене дечко ми секогаш ми го забележува лакот и ми дава комплименти, најубави му биле кога ми се со шарки, а најмногу ги мрази кога ми се со крем боја, а јас па ја обожавам таа нијанса :lol: , а тоа дека го привлекува баш лакот не верувам.
    е сеа не верувам ни дека другите машки ги привлекува баш лакот, туку гледаат тоа ноктите да се убави на изглед, средени и природни, а единствено мислам дека исклучок е црвен лак, кој можеби и му делува по малку секси, али сепак машките се привлекуваат од нас како појава и од нашата женственост, па на крај го забележуваат лакот.

12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    10.234
    Зависи...има некои машки и те како приметуваат средени нокти и дланки.Најмногу мислам дека им бодат очи некои дречливи бои или па премногу долги нокти.

13. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Абе и моите ноктинја се мали како бонбончиња и за роденден добив еден лак со темно црвена боја и си се налакирав,абе бонбончиња ми се нокитите бидејќи е зиме па и рацете ми се побелки абе убавини цел ден си ги гледам ми иде да ги изедам :)

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Според мислењето на дечко ми, а и другарите мои, најмногу им се допаѓа француски маникир или нежни бои на лак, бел, светло розев, крем ... исто сакаат и црвен лак за нокти.
    Мразат премногу долги нокти и шарани во дречливи и нападни бои, како зелен, син, лилјаков, потрокалов... Тоа е нивното мислење.
    Негуваните раце и нокти се на прво место кога запознаваат девојка :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Па не знам колку привлекува, но за еден лак што ми е поомилен розева накај циклама боја што ме потсетува на бонбони , детство, сум добила многу пати комплименти од колеги, пријатели , дечковци .

16. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Јас би рекла мал е бројот на машки што обраќаат внимание на ноктите, како се налакирани, каков маникир има итн...
    И јас порано се замарав многу со ноктиве ама сега ми помина меракот.
    А особено неможам да сфатам која е поентата на вештачките нокти со секакви мотиви по нив, мислам, стварно чудно е зошто жените обраќаат толку внимание на ноктите кои не зафаќаат ни 5цм квадратни од нашето тело. Се мачат да ја налакираат десната рака, па пола саат несмееш ништо да фатиш, па да црташ секакви глупости по нив од дедо мразчиња до кучешки шепи итн. Апсурдно е.
    Ама жени како жени, една од друга гледаат, која поубави нокти да имала и така ти е тоа.
    Како порано што гледале која поубав џемпер или чорапи да исплете така сега за ноките гледаат која поубави ќе ги направи.

17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Лакот за нокти не верувам дека го привлекува спротивниот пол но мислам дека секој па дури и девојки би забележале неуредни нокти и несредени,не зборувам за нелакирани нокти туку за долги нокти со црнило под нив и други нечистотии.Доволно е да бидат уредни ,да бидат потскратени и убаво обликувани ,изгрицкани нокти сигурно забележуваат а бојата на лакот е најмалку битна.

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Аууу, јас мислам дека доста внимание обрнуваат машките на ноктите и лакот.

Дечко ми секогаш приметува ако имам некоја нова боја ставено, а може да се случи нешто што сум облекла ново да не примети, али ноктите секогаш ги приметува. :D
    И најубав секако му е францускиот маникир, претпоставувам ко и на повеќето машки. :D

19. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    И мојот исто секогаш приметува каква боја, а и секогаш ми ја крева раката кон него, ми ја бакнува па непријатно ми е да имам несредени нокти. И секогаш кога ќе му кажам дека сум зафатена дека се лакирам прво нешто кога ќе се видиме е ’’дај да видам ноктињата’’.
    И да, најмногу сака француски :D

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Машки како машки, не забележват многу работи. Ама јас си се лакирам за мене, мене да ми се во некоја интересна боичка ноктите кога ќе си ги видам :)