Абе уствари муабетов тука у глобала е дека ако некоја ,, дава ,, од прва, не значи дека е курва, или ако ,, дава ,, после прва брачна ноќ, не значи дека е Богородица. Ете тоа е уствари муабетот.
Другар од средно има врска веќе 7-8 години... И така една вечер се јавува девојка му да искачаат низ град, овој вика не вечерва, и така она искача... После недела дена ја имам не фејсбук гледам и честитаат веридба, и ај викам да се јавам на другаров да му честитам... не сум верен , како бе твојата се верила па викам ајде ти мора да си... Во австралија сега си живее женска му.
Здраво женски слушајте вака излегувам со еден се имавме мувано неколку пати еднаш отидовме дома кај него и се одеше спонтано ама затоа што сум невина и не сум спремна го запрев и немавме секс и бидејќи тој отворено зборуваше со мене и ја го прашав отворено општо колку време би чекал некоја.Ми рече месец дена е сеа ние продолживме да излегуваме и да се муваме не се десило пак да одам кај него дома.Не сме дечко и девојка и не сме збореле ништо околу тоа е сеа не можам дасватам дали сака да бидеме мувачи или нешто повеќе и не знам дали е со мене само за да му дадам ваше мислење...позз
Прво девојче... Решете на што сте.. А откако ќе решите, кажи му дека 1 месец е малку и ако сака да е со тебе, ќе те добие само тогаш кога ТИ ќе посакаш, а не тој... А ако не му одговара, секогаш ќе најдеш некој на кого му одговара. Немој да легнуваш со некој што не те смета за вредна! Вредна да те чека, вредна за секој момент поминат заедно...без секс, во запознавање и зближување. Секогаш има некој што душата би си ја дал за тебе и ќе те чека и еден век ако треба..
Секој маж е различен , ја пример изгубив невиност со човек кој ме чекаше, но кога ме скина не протече крв и ме направи дека претходно сум имала се каравме и не бидна ништо од нас, сега сум во прекрасна врска со човек со кој легнав мн брзо да не речам во една вечер ради кое се срамев и бегав од него се кријав но сепак ме пронајде и под дрво и камен ме најде сега сме заедно и ден денеска (години,години) и никогаш збор настрана ми нема кажано. Сепак зборот ми е тука нашиот народ малце поразлично размислува
и во една вечер да е но да е од срце , слушај си само срцето самото тело че ти кажи дали си подготвена или не. И никогаш не го планирај.
Формулата за чекање гласи 29 дена, 5 часа и 3 минути од моментот на изговарање на машката единка Y дека ќе ја чека женската единка X. Ако е кажано додека сте навечер во диско форумулата се квадрира и се множи со 0, а ако е кажано преку ден, на семеен ручек кај твоите, на форумулата се додаваат 365 дена.
Јас како Џентлман , ќе и дадам предност на жената кога сака тогаш. Не за друго јас сум спремен уште кога ќе каже здраво Јипман.
Во релативно нова врска сум. И двајцата сме во 30тите години. Но, јас сум имала секс само двапати во животот, а и сум некоја варијанта на асексуалка, па сексот не е потреба за мене. Знам дека е индивидуално колку би чекале до прв секс, но еве, колку долго станува веќе предолго според вас?
Разбирам да чекате бидејќи немате потреба, не сте спремни и слично. Не разбирам чекање од "морални" причини, се лопотете, се драпате ама ти чекаш бидејќи имаш зацртено дека морално е да поминат 3, 5, 10... месеци а кога си одиш дома ќе буткаш прсти и ќе се задоволуваш со дилдо.
Zasto da se ceka ako i dvajcata go sakaat toa. Ako ima kade nema potreba od planiranja, spontanosta e najubava. Ako ljubovta e vistinska, a nekoj od partnerite ne e spremen togas vredi da se ceka
Не се однесува на моментот на "губење невиност". Едноставно ме интересира дали постои некој период кој треба да помине до првиот секс во нова врска. Да ја дообјаснам ситуацијава.. Сум имала само една претходна врска од 4 години. Бившиот беше моето сексуално искуство. Сега сум во друга врска која има нормален тек но после 2 месеци сеуште сме на basics. Некое Ваше толкување? Да чекам, да иницирам (доколку да-како?)
Мислам дека зависи од твојата и неговата возраст и колку сте сериозни во оваа нова врска. Јас со првиот бев во врска скоро 8 години, а со следниот (сега маж ми) од старт започнавме да излегуваме со намера за сериозна врска. Бев 26 години и сакав планови за фамилија, а сексот го сметам за многу важен за убава врска. Спиевме заедно на третиот состанок на моја иницијатива. Откако видовме дека имаме хемија, врската ни стана прилично сериозна, и се земавме за помалку од 2 години. Да беше сексот лош не верувам дека воопшто ќе инвестирав време во врската. Да бев малку помлада, сеуште на факултет и слично, со полабави планови за иднината, сигурно ќе почекав повеќе. Ама не сметам дека има правилно време за чекање. Кога ќе се чувствуваш убаво во врската, тогаш.
Господе Боже!!! И ова ли е 'проблем' сеуште??? Во кој век сте?? Се ебам, кога ми се еба! Не мерам со календари, часовници, штоперици!
На вториот или трет дејт имавме односи ,никој никого не чекаше,јас сакав тој сакаше и тоа е тоа ,не глумам светица како тука некои. Сега ќе чекам да поминат месеци години да ме прогласат за саинт мери па после
Би "чекал" онолку колку што е потребно за девојката да се осети спремно. Нормално ако ја сака. Не сите можат да легнат во првите неколку состаноци. Тоа е индивидуално и апсурдно е да нагаѓаме кога е правото време за тоа. Ние прв пат имавме однос после скоро 1 година сериозна врска. Ниту ме форсираше, ниту ме напнуваше кога ќе бидам спремна. Секогаш ми велеше ти кога ќе се осетиш спремна тогаш, дури ме праша неколку пати дали сум сигурна тогаш кога му реков дека сакам да пробам. Не беше многу едноставно бидејќи невина бев, а и пред скоро една година оттогаш прв пат во животов се бакнав (со него). Се знае, ако инсистира многу и не му се "чека" значи не те почитува воопшто.
Добро, ама овде стануваше збор за тоа 'женското да чека, за кога е 'прикладно' да се има секс'. Ко демек: Не му 'давај' одма, нема да те цени. Ако не те цени оти сте имале секс на првиот дејт, не ти ни треба.
Баш така, затоа реков индивидуално е кај секој. Некоја може да е спремна уште на првиот состанок "да му даде", на друга може да и требаат недели и месеци. Во никој случај тоа не ја определува вредноста на девојката.