освен ако си мала и да си се чуваш, ондак ај океј оправдано, али да не ти муфљозувам сеа, ама, 4 годин ипостар да те чека година ипол...зарем мислиш дека не боцка на страна некаде? ) не зборам баш за тебе, али такви имаш еден куп, девојките им се чуваат, а они на страна чепкаат нешо, и после кога ќе дознаеш, криво ти е. е да!
Па имам 17 години и не се осеќам онака баш спремно, и да, таа е причината.. А инаку во мојов случај мислам дека НЕ „боцка на страна“ бидејќи низ толку работи имаме поминато заедно, спремен е се да направи за мене, и не би го прокоцкал тоа што го има со мене,само за една вечер, бидејќи знае и тој дека не би му било потоа истото без мене, едноставно така се навикнавме еден на друг, имаме зборувано,има сериозни намери со мене и тоа е тоа.. А па нели, се што се сака, се може Среќа што е личност што размислува позитивно па го извлекува тоа најдоброто од врската, а па еве скоро година ипол се немаме закарано за некоја голема работа, само за ситници,а тоа е нормално.. понекогаш ми вели дека се што сака е само јас да сум покрај него, бидејќи претходно немало некоја во неговиот живот за која што би можел се да направи, само за забава му биле, за една вечер, па сега почувствува љубов од моја страна и за ништо на светот не би ја заменил.. а и мене ми има докажано на многу начини дека му значам.. Сепак, му верувам и имам добри причини за тоа!
А оваа граница сама си ја поставуваш? Искрено не ми делуваш зрело за твоите 24 години (ако се реални), зашто ни еден зрел човек не поставува вакви нереални услови и очекувања. И што ако врската ви пукне после третата година? Ќе ти биде само криво што не си си дозволила да уживаш уште повеќе со тој човек, и уште повеќе да се зближите и сакате. Често сексот е пресуден за врската
Абе факт дека сексот не го претставува темелот на една врска, ама па е една од битните работи за нејзино здраво напреднување. односно зближување на двата партнера. Па ако сеа си фатам дечко и да го терам да чека 6месеци година дури или 4 години ??? Мислам на здрав памет не чини улав да се прајш. И да се чека до тој степен док не се почуствувате спремни, макар тоа било и за недела или месец. Најмалку битно, зашто мажите не баш ги занима тоа која на колку време му дала. Туку ние самите си го поставуваме тоа дека ако му дадам за две недели сум курва , ама он ете не мисли така, а врската да заврши со брак ? Курва сум и натаму ? Едноставно, кога ке ви дојде моментот тогаш а не ке се правиме мајки терези и нз шо. Ама ова го мислам само за тие од 18год нагоре, невини и виновни А оние под би советувала да си почекаат.
се регистрирав спец. само за да видам реакции од ваша страна.. + и двајцата сме над 20±1 и тврдоглавоста е курва тука бидејќи се сака ама не се сака од женска страна LOL
Се сложувам со тебе. Не значи дека има некоја посебна граница за тоа. Што праел тој додека немал женска?курви барал? Значи воопшто нема везе дека машкото неможе да издржи,па работава ти ако не му дадеш,ќе иде по други. Се чудам на некои размислувања,али ок е.секој си знае за себе. Не значи дека ако е машко,мисли само на секс.Има и некои побитни и поценети работи од тоа.
Мразам кога рушам утопични верувања ама ако не му дадеш ти и го мачиш со години ќе му даде некоја друга, или веќе му дала па затоа не те притиска да му дадеш, поготово некој што пред тоа имал сексуално искуство. Sorry тоа е суровата реалност. Wake up!
Со оглед на тоа што имаш 17 години и не се чувствуваш подготвена да имаш секс со дечко ти е сосема ок. Не ок, него - супер ти е изборот да почекаш. Да имаш секс со некого, само ради стравот да не замине со некоја друга, или дал ако ти не му дадеш друга веќе му дала... ццц На 17 години, и јас не се замарав со тоа. Без оглед колку времињата се променети од тогаш до денес, не ти препорачувам ни на тебе да се замараш. И кога им „даваат“ девојките нивни, тие, сепак „боцкаат“ и на страна, пак ништо.. Ништо не е гаранција дека не ќе изневерува. Нема правила. Како се чувствуваш ти, така прави. Не се замарај. Помини си го овој период релаксирано... имаш време да се замараш со глупостите од типот: спие со друга или не.
Ама кој луд тинејџер или евентуално дечко до 25-6 години ќе чека со години и ќе си го запоставува сексуалниот живот заради некоја што решила да чека 10 години пред да има секс. Јас во никој случај не викам дека треба да брзаат девојките и да се подаваат одма само за да го задржиш дечкото, ама глупаво и разочарувачки е да веруваш дека тој дечко ќе дозволи младоста да му мине без секс, па колку сака нека е заљубен во сопствената девојка, сексот и онака не е зависен од љубовта.
Потполно се согласувам со жапче,дека некој ако сака да те изневери ќе те изневери во било кое време.Најдобро е да го правиме она што не прави да се чувствуваме најдобро..Ако некоја не е подготвена за секс ,не гледам зошто би била со некој само заради тоа да не ја изневери. Не викам дека треба да чека заради тоа што си поставила граница,тоа е веќе глупаво,но сум за тоа дека треба да се почитува самата себе,т.е. да има секс кога ќе се чувствува сигурна и кога мисли дека е вистинскиот момент.
Така се изразив. Некои машки не брцнале во жена со месеци, години, па да почека уште пример 10 месеци не е страшно. Како и да е, за оваа работа не смее да постои притисок од никоја страна. Оти и жените знаат да се нападни, а машките да не се спремни. Оставете ги што се прават јаки, таквите во кревет се тапа. Не сум пробала, ама сум слушнала.
Ти благодарам на советите zhap4e, инаку да, така е.. ако сака да изневери,ништо нема да го спречи.. Јас му верувам сепак, како што кажав на милиооон начини ми има докажано дека ништо не би направил со некоја друга и дека премногу му значам, но ете, и да се случи некој ден нешто НЕ посакувано, нема да се каам за начинот на кој што сум размислувала сега, сепак мене ми е убаво со него,иии тој ако сакал да направи нешто, до сега сигурно ќе направел, а јас секако ќе дознаев.. а и свесен е дека чим до сега чекал, не му е проблем да почека барем уште малку, додека јас така психички си се спремам во секој случај, убаво ни е, си веруваме еден на друг и тоа е тоа, ништо повеќе не ми треба
Искрено верувам дека постојат такви кои би те чекале, нема да те присилуваат на нешто што не сакаш, и ќе се обидат да те опуштат за се чувствуваш спремна на тој чекор. Ама бајката завршува тука. Ако те чека тебе, не значи дека он не прави ништо... Ако имате некој во животот кој ви вели дека ќе почека да дојдете на иста бранова должина, тоа е супер и ценете го тоа. Ама да бидеме реални, во мегувреме може многу лесно да си најде некоја која не само што не и се чека, него дури и и се брза Па здравје кога ти ќе ја откриеш убавината на сексот, можете да си бидете среќни заедно Да не ме сфати некој погрешно, ни најмалку не мислам дека треба одма да му се дадеш на дечкото само затоа што "он има потреби и може да ме откачи за друга". Кога ќе си бидеш спремна, ќе си најдеш и некој со кој радо ќе го споделиш тоа искуство без понатаму да се покаеш.