Веројатно така зборуваш затоа што си малечка, кога ќе потпораснеш малку ќе видиш дека се е поинаку и дека ниту еден дечко не би бил со тебе толку долго а да немате односи. Во случај да си полнолетна а да не чувствуваш потреба за блискост со партнерот со кој си подолго време, дефинитивно нешто не е во ред со тебе, или имаш психичка блокада и страв, или со твоите хормони нешто не е во ред.
Моите години немаат врска со моето мислење, значи имам 21год, Кога би размислувала зошто тоа е така, доаѓам до некој одговор - моите родители, друугарки и поблиски личности до мене го имаат сличното мислење, по можеби затоа така е и со мене.
И јас имам другарки кои го имаат истото мислење за пред јавност а се растураат кога се во 4 ѕида, затоа не дозволувај да живееш во наметнати заблуди. Родителите секако ќе ти го наметнуваат тој став а тие да се на твое место во ова време сигурна сум дека не би се е*еле нели? Не дозволувај друг да ти го креира твојот живот туку обиди се сама да бидеш креатор на сопствениот живот. Мислам дека залудно дозволуваш животот да поминва покрај тебе а да не ги почувствуваш неговите благодети. А, што ако се земете и сватите дека сексуално не си одговарате? Ќе живееш цел живот покрај човек со кој ќе бидете како брат и сестра? Дали мислиш дека еден партнер со кој си била интимна во текот на целиот живот е ок?
Во ред е да се почека малку, ништо страшно, сите сме различни, на некој му треба повеќе време, на некој помалку, на некој не му треба воопшто време и се' тоа си е во ред. Меѓутоа, се' си има граница. Чекање една година, две, три, не мислите дека е претерување? Или само што повеќе време да помине за да се пофалиме колку сме поштени. Абре врската не е врска без секс. Да не се лажеме и да не си кажуваме бајки. Љубов, доверба, почит, разбирање и секс се основни работи за опстанок за една здрава, зрела врска. Едно ако недостасува, нешто не е во ред. Него друго нешто сега да прашам, ај остај момциве, туку мене лично никогаш не ми стана јасно како девојкиве не пројавуваат желба за секс во тој временски период на чекање? Не ве привлекол сексуално дечко ви во тие две години? Ако не ве привлекол сексуално дечкото со кој сте две години, тогаш најискрено нешто не е во ред со вас или пак дечкото ви е тапа џонсон за сексуални игри и не знае да ви ја разбуди желбата во вас. Јас уште во првиот месец пројавив желба, иако сепак и јас си дадов одреден период додека не бев сигурна дека јас тоа вистински го сакам. Две години не сте посакале да имате секс со него? Што правите две години јас не знам. Што врска е тоа? И зошто чекате толку? Најискрено не разбирам што е тоа што се чека. Разбирам да се почека за да стекнете доверба, да почекате да се заљубите, да го запознаете подобро ама за година, две и довербата и љубовта и меѓусебното познавање би требало да ги има и повеќе од доволно, ако го нема ова тогаш нема ни што да барате повеќе во истата врска. Ако за година, две, вие не му верувате на човекот до вас па затоа одбегнувате секс, тогаш подобро и да не бидете во врска со него. Или пак ако за две години не ве привлекол сексуално тогаш исто така нема што да барате со него зашто доволно период сте си дале. Мислам, навистина не ми е јасно. Разбирам да се работи за деца, во тој случај сум строго против секс, ама здрави, прави, возрасни личности да се мољакаме за секс ми е најискрено незрело и глупо.
Strumka 22 Да, го прифаќам твоето мислење и до некаде се сложувам. Да разјаснам, јас не сум за секс се до бракот - се сложувам за тоа и во текот на врската, само за себе мислам дека се уште не треба да го направам тоа, сакам да сум сигурна дека сакам тоа да се случи, само тоа.
Со женска ми само што се фативме, поминаа 20 дена ја отидов за Германија....тоа мислам дека буквално беше резултатот и успешноста на нашата врска мислам дека ако останев тука ке беше само онака нешто пролазно....нно не бидна така се вратив после 8 месеци пак отидов за Германија 2 пати по 3 месеци бев. Не дозволив друго женско да ми се приближи ниту имав потреба, а исто и она фукнционираме до сега безпрекорно, скоро 3 години уште малце. И мислам дека ако некого сакаш и те сака времето и должината се само бројки.
што направивте од сексот, небаре најголем грев па да чекал па да чекала ова-она мери премери тоа е толку убава и природна работа доколку е правилно направена и опуштена
После 6 месеци од врската.Иако тој инсистираше уште на почетокот на врската ама јас несакав и по неколку обиди и се откажа ме чекаше кога ќе бидам спремна јас тогаш и така тоа си дојде спонтано една вечер кај него дома на кревет додека се гушкавме и супер беше и сеуште ми е супер со него презадоволна сум од сексот со него
Vo vrska so temata..kolku bi cekal..ako se raboti za vistinska ljubov bi cekal sekako dovolno no i ona ne treba da zaboravi na toj del od slucuvanjeto vo vrskata..za da ceka mora da ima i pronlem....od ic nisto sigurno ne bi crkale ni dvajcata
Во врска со тоа нема рок до кога треба да му дадеш, ако си спремна и ако мислеш дека е вистинскиот тој со кој што сакаш да ја изгубиш невиноста нема потреба од рок. Јас на дечко ми му дадов кога бевме заедно 5 месеци, се се случи спонтано ни е било планирано, а и тој не ме е напнувал, постојано да тражи има спомнато само 2-3 пати.
Со сигурност можам да ти кажам дека не а поарно ли е цело време да траже тогаш значи дека е со мене заради тоа штом цело време зборува за тоа.
Мене ме почека. Веројатно немаме сите исти ставови на таа тема, јас пример пред 18 не го планирав тоа и цврсто стоев на тоа. Не е дека имам традиционални сфаќања, може имаше доста влијание семејството што сум по строго воспитана. А и од друга гледна точка што ако се впуштам рано и настане несакана бременост? Па добро и воздржување не е во ред, потреба е ама не најосновна. Човек доживува разни стресови и трауми и не му е секогаш до секс. А да не се разбере другиот е потрагично отколку да го оставите да почека.
таа има 22, тој има 24...според вас после колку време би требало? Иначе тој после еден месец и рече на другаркава дека не му се чекало поише од 3 месеци хаха (му вриеле хормоните)...според мене тука нема ни љ од љубов
Да ..што? Да - невина е Или да - многу изгледаат и 3 месеци? Ако е првото "да" тогаш - кога таа ќе се почувствува подготвена, тогаш Ако е второто "да" тогаш пак - кога ќе се почувствува подготвена... Никако со брзање!