Ја би ти рекла да ги изротираш оброците. Прво во 9 да даваш доручек, во 3 ручек и во 7 вечера. Кај нас е отприлика вака, па дури и со еден саат порано (8, 8 30 доручек, итн сите за еден час порано) бидејќи станува многу рано.
Па не баш, цица малку сабајле накај 6 и пол - 7 кога стане, али не доволно за да го држе, туку колку да се залаже.
Ќерка ми за 10 дена праи 9 месеци, сеа за се вака тераме: - околу 8 пие 180 адаптивно; - околу 10:30 - 11.00 јаде појадок, или 1. овошје со овес или гриз, или 2. палента со путер и кисело млеко, или 3. жолчка со житарка и кисело млеко; - околу 13.00 - 14.00 пие 180 адаптивно; - околу 16.00 - 15.00 јаде ручек, или 1. компир со месо и друг зеленчук, или 2. ориз со зеленчук; - околу 19:30 - 20.00 јаде вечера, или 1. гриз со какао и сируп од урма, или 2. палента со путер и кисело млеко; - околу 21:30 пие 180 адаптивно. Ваљда е океј.
Кога како, кога сака она. Обично задремува околу 12 и после некаде околу 16.00 - 17.00. Така си фати распоред самата, јас никогаш специфично не сум ја легнувала за дремка во толку и толку саат, не сум пратела прозорци на будност, ниту пак колку минути/саати спие. Ако видам дека и' се спие, спуштам ролетна, ја покривам со нешто (периодов само со тетра) зошто тоа и' помага да заспие, и задремува.
Бебе е 7+ не кажувам колку јаде и колку тежи хахаха буце е. Сабајле кога станува некако одма и се спие, последниве две недели мн често ми се буди, нема заби уште. 6:30 до 7:30 е будна : цицнува тогаш 8:30 веќе и се спие цицнува спие многу малку 40 до 50 мин. 09:30- 10 житарка или овошје 11:30 цицнува и дреме Е сега од тука не знам кај терам, најчесто цица па има ручек- зеленчукова. После цица дремнува малку и цица. Пред спиење цица или шише аф како е расположена. Навечер цица периодов многу, едно време беше 2 пати Се осеќам без ред, секој совет е од помош.
По кој редослед исфрлавте подои? Бебето за 5 дена ќе полни 7 месеци. Има овошна каша, останатото доење. Денес прв пат дадов и ручек. Сабајле е доење, овошна каша, па доење па зеленчукова и натака само доење. Градите ги осеќам полни а треба да намалувам подои дека ќе се враќам многу брзо на работа. Ни шише ни чашка ад не прифаќа.
Јас без болно поминав го доев само денски а навечер му давав АД млеко така да си створи навика навечер да не бара да цица првите 5 џена се будеше за млеко и му го давав кога ќе серазбудеше претежно во 1ч па секоја недела по 40 дена кога ќе серазбудеше му ставав цуцла и го продолжуваме за еден сат па сега сме 2 и пол месеци и спие веќе цела ноќ од 21 ч до 7 и 30 ноќе ова сама си го испробав и мене лично мо функционира
Здраво мамички За 3 месечно бебе колку милилитри во текот на 24ч давате адаптирано млеко? Моето пие 6 пати од кој 4пати по 120мл и 2 пати по 150мл Поздрав
majki na bebcinja vo jasli me interesira kolku i sto davate doma za jadenje...9meseci sme,odi vo gradinka od 7:30 do 15:30,tamu ima dorucek uzinka rucek uzinka i doma i davam rucek nakaj 16:30 i nakaj 19:30 vecera i spieme...pa se budinavecer i cica gresam nekade,treba drugacie ili? sekoj sovet e dobredojden
Здраво мамички Извинете може темава не е за тука,бебушот ми е 3 месеци но никако не се заситува на ад млеко е пие новалак 1 на кутијата пишува 150мл 5пати во текот на 24часа тоа е 750мл вкупно Моето пие повеќе оваа недела 850мл дали да го скратам не знам што да правам лакомо е се случува кога пие млеко само што ќе го испие да плаче за уште млеко секој совет ми е добредојден Ви благодарам поздрав
Од каде е оваа табела, како може кашкавал и кајмак пред јогурт и кисело млеко? Чоколадо на 11, сладолед на 12 мес, боже ме сачувај.Или јас не читам нешто убаво?
Педијатар ја посочува. А извадок е од рингераја. И мене ми беше чудно ама постара е табелата... јас по неа се водев и за првото со мали промени... ниска масленост на млечните птоизводи...сладолед домашен, и чоколадо никакво дури до 2 години, сезонско овошје и зеленчук.
А уствари и нема некоја табела по интернет да најдеш. Јас имам и "бебе готвач". Што исто не се совпаѓа со нашето мени.