Фала многу...а дали знаете дали е добро да се чуваат полжави дали допринесуваат за рибите со нешто или не?
А да си купис КОИ или Скалари тие мене ми се најубави. Не сум љубител на риби ама интересни ми се. Можиш и желка внатре да си ставиш ако не ти се интересни рипките, само можиш да останиш без риби це гледаш како се бркаат. Смеа на страна никако желки ке ти ги изедат рибите. И немој Скаларите и др риби заедно тие можат да живеат ама Скаларите се териториалци па така да за поубаво башка да си бидат или пак одлучисе за еден вид.
Пошто нема тема соодветна,или па јас не најдов овде ќе прашам.Си купив две мали златни рипки и мала кугла.Е сега,ќе може ли некој да ми објасни како се одржува,хранат итн.Не сум чувала риби и не знам како иде тоа.Тој во пет шопот ми рече по една смокичка на ден и да ја чистам куглата во една недела.Но,јас видов дека прилично ја извалкале сабајлево со измет и ја сменив.И често ми излегуваа на површина да земаат воздух.Им ја сменив,сега гледам подобри се.Any advice?