Па кога сум на сабајле на школо 4 пати + неколку ужинки, од поручек на школо 4 без ужинка или само една. На распуст 2пати + неколку ужинки.Поручек житарки вечера било што
2 пати... и тоа се тупанчам какооо слон ) од сабајле не јадам,ни напладне, цел ден не ми се јаде, кога и да станам, ама таму првото јадење ми е кон 5-6, и после 11-12 обавезно... ох само да го скинам тоа навечер јадење пресреќна ке сум. Вечерата да успеам да ја јадам како појадок, и ручек таман попладне,ќе ми биде благодарно ова мое """витко тело""". хихихих ќе помогнам и јас да го избркаме непожелниот гостин салцето
Немам онака навика на пример да јадам 2 пати на ден или 3 пати. Тоа ми е многу лошо. Ама на факултет поминувам по цел ден и не јадам, после дома или јадам или ќе искочам па дури навечер нешто ќе јадам. Некогаш и по цел ден не јадам ништо, па утредента вечер јадам. Немам ред и затоа многу се поправив.
Ауу..додека ве читав се чудев како само по 2/3 пати на ден . Јас јадам по 5/6 пати,секако не обилно,по малку(половина кришка леб),или како што ми викаат моите дома:како пиле . А покрај тоа и на секој половина час по нешто(десерт,грицки,овошје,салати....) .
По двапати дневно јадам и секако со една или две ужини најчесто благо јадам не сум љубител на овошје евентуално да каснам за ужина може банана и толку.
Зависи расположение. Кога сум тажна, депресивна може да јадам до 4-5 пати. Кога сум среќна јадам по ретко, т.е 3 пати.
Сега малку намалив со јадењето На школо на голем одмор јадам нешто во помали количини, кога се вратам од школо млеко пијам (или ретко житарици) и после уште ручек
Два пати на ден ( доручек и ручек ) и една ужина во 7 часот која е најчесто од овошје . И понекогаш помеѓу оброците може да се изеде и нешто благо
Двапати (појадок и ручек), но секако барем еднаш јадам овошје и грицкам интегрални грицки и колачиња. И обавезно барем наутро една чоколада.. Ако рачунаме сѐ вкупно, тогаш јадам барем пет пати дневно..