Леле луѓе некогаш и по 5 пати дури а слаба сум мислам таман онака во последно ставив некое кило плус ама добро ми седи .. И искрено од кога се попрајв ми пораснаја градите
Сестра ми е таква јади ко ненормална а не се дебели..на секој два - три сати јади..сепак зависи од организмот јас да јадам на секој 2-3 саати ке се напрам ко буре нигде нема да ме соберит.
Секој ден не јадам во точно одредено време, како на пример во толку и толку часот доручек.. Јадам по два оброка дома, и бо училиште тоа што го јадам ако се земе в предвид тогаш се‘ на се‘ три оброка. Со пропратно гризкање грицки, благо, овошје..
Зависи ама јас применувам да си јадам многу и ич не си скусувам но не јадам претерано сметам дека влегувам во грниците на нормалата
овие денови имам само еден оброк после работа кога си одам ручам/вечерам .. инаку 2 максимум во денот
Едвај два пати во последно време. Доручек и обилен ручек. Вечерата ја изоставувам Ама се трудам да грицкам нешто за ужина, семки, овошје и слично.
Јас и покрај сите напори, јадам обилно трипати на ден и никако не успевам да се здебелам, барем малце да можев само Вака сите си мислам држам линија, а ја си јадам како воле и пак ништо. Не чини ни вака
Немам одредено време кога да јадам. Кога ке ми се пријаде тогаш јадам. На училиште прва смена јадам(ако може тоа да се нарекува доручек). БејкРолс. Потоа дома кога ке дојдам ако сум гладна тоа ми е ручек, и попладне нешто како вечера.
Три пати на ден строго: 8 доручек 12 ручек 19 вечера Нема зезање, помеѓу оброци избегнувам да грицкам. Е сега ако вечерам во ресторан или кај другари јадам покасно. Порано јадев без ред по 2 пати на ден и цел ден грицкав нешто и подебела бев.
Најчесто јадам по 2 пати на ден ама измеѓу си грицнувам некои интергални или нешто овошје а може и зеленчук, освен ако имам напорен ден и ако имам работа рано сабалје и останам до касно вечер може да се случи да имам оброк и 3 пати на ден.
Јадам по 3-4 пати на ден... доручек зависи у колку сум станата, ручекот кога како а вечера си јадам и у 9-10 па зошто седам до касно јадам и у 1-2 , среќа немам проблеми со тежината па можам да си дозволам вечера кога сакам и колку сакам. ама пак имам и периоди кога јадам по еднаш на ден ама квалитетно и после воопшто да не ми се јаде
кога ќе ми текне, обично по 5 пати и повеќе или помалку ... рачунајќи и ужинки и мезенце и салатки овошни и зеленчукови ...и све :Р
јас си го слушам телото и јадам кога ми се јаде пијам кога ми се пие не некое правило ама 2 пати дневно