Еднаш, најчесто ниту еднаш, повеќе овошје некое јадам, пошто нешто слаб апетитов. Инаку во нормални услови најмногу два пати, пошто не доручкувам.
Еднаш до 2 пати, обично немам време да направам распоред на јадење, едноставно немам време, а кога сум си дома се случува и 3 пати на ден да јадам. Од друга страна најдобро е 5 оброка дневно, тоа е вистинскиот начин на исхрана, ама редко кој има време за тоа денес...
Пред 2 месеци цело време имав нешто во уста, мислам на грицки, овошје и сл. Додека леб да кажам јадев само еднаш. Сега бидејќи носам протези, за викенди јадам само еднаш дневно, а остатокот од денот ми поминува во пиење на вода. Во текот на работната недела јадам по 2 пати, некогаш и немам па апетит и јадам само еднаш.
2 pati na den Mene me sovetuvase nutricionist, a potoa pobarav na internet i gi potvrdiv nejzinite stavovi. 1. Znaci dorucekot e najvazen i ne smeete da go izostavite Najzdrav i najubav dorucek e : leneno seme ( go ima vo sekoj pogolem market) oves, zamrznati borovinki i seckani bademi. seto toa vo malo podlaboko tanirce so mleko. Uzivajte 2. Rucek, koj mora da bide raznoviden. I eden mal sovet nikogash vo rucekot ne mesajte jaglehidrati so proteini (pr. meso i kompiri). I uste eden sovet: sekogash doruckuvajte ili rucajte vo odreden sat, a ne sekoj den razlicno. pozdrav devojki
Многу ! Доручкувам, пред ручече поткаснувам нешто, ручек накај 5 саатот, вечера, а и навечер многу ми се јаде, цело време сум со грицки во уста или благо, дури знам да се прејадам често ми се случува, па да викам оф леле мајко Сериозно претерувам со јадењето, а и мешам доста вкусови, кисело со благо, се ми оди на мене. Хаха сигурно ќе си замислите некоја особа од 100 кг Не, не сум дебела, баш онака тамански за среќа со оглед на горенаведеното.
Зависи кога како! Некогаш се случува ништо во уста да не ставам цел ден, само на 1 овошје да сум (банана, портокал, праска), а некогаш се случува и по 5 пати на ден да јадам! Во последно време 1 на ден јадам накај 4 попладне! Не дека иде лето, џабе не јадам, ако не вежбам, него не ми се јаде! едит: освен во пмс кога сум- е тогаш ФРИЖИДЕРОТ И СЕ ШТО ИМА ВО НЕГО МИ СЕ НАЈДОБРИ ПРИЈАТЕЛИ
најмногу до двапати....станувам прво кафе па после сат време доручок,накај 6-7 ручек и тоа е тоа...грицки ова она избегнувам....
Најчесто јадам еднаш до двапати ,ако не го заборавам тој вториот пат . Свесна сум дека не е здраво , ама така ми е навикнат организмот ,еднаш седнувам и ќе се накркам убаво и тоа е. Не можам да замислам да јадам 5 пати во помали количини .Немам ни време за толку