Зависи некогаш носам долг елегантен фустан со високи потпетици,а некогаш краток пак со штикли и елегантен плик.
Пааа..не обожавам нешто многу многу да одам по свадби,а кога треба да одам-тогаш е проблем.Моите ми викаат да си облечам фустанче со балетанки/сандали и некое убаво болеро,а ја на последната свадба носев црно фустанче со дебели прерамки до коленици долго,со чизми црни со каиши(без штикла) до под колено скоро и со црна кожна јакна.Мора по мое,нели ??
И јас ти се чудам тебе Ема. Моите родители и најблиските до ресторан беа во една гардероба, потоа во мотелот сите се преслекоа.Најверојатно на тоа мислеше Сноу, кај блиски кога си на свадба и кога цел ден се тормозиш, нормално дека две тоалети ќе имаш. Само една толку блиска свадба сум имала, кај една другарка и преку ден бев во едно, а вечерта во друго облечена, се пресоблеков непосредно пред да отидеме во ресторанот.
скоро во 99% свадби носам фустан до под колена со високи штикли и плик ташна и впечатлив накит. а во однос на прашањето за пресоблекување во друга тоалета, тоа обично го правам кај блиски свадби каде што сум по цел ден на свадбата..значи по невестата во една тоалета па во ресторан се разбира друга
Сакам да е убаво и со стил. Сакам да гледам некого свечено облечен. Ама јас имам неколку парчиња на свечени фустани кои си стојат. Тогаш облечени и никогаш повеќе. И под тоа свечено што го имам подразбирам фустанче до над колена.
сакам свечена облека и за секоја прилика си купувам нова дома имам од долги до кратки вустани околу 20 ама жалосно е што само по еднаш или два пати се облечени
На свадба повеќе сакам да одам во елегантни панталони, отколку во елегантен фустан. Не знам зошто сите жени сфаќаат дека е свадба мора фустан да носат и тоа краток, со деколте, а не им стои. Кога ке видам дебела жена во некој фустан смешно изгледа. А вака панталоните после свадба ќе ги носам пак, не сум фрлила пари за џабе.
Ау ептен... едвај чекам некоја свеченост да ги извадам фустаните со набори, сатен, шљокици, деколте. Многу ми е криво што ете така не можам секој ден,па понекогаш кога сум тажна дома си ги облекувам и така си готвам. А шо као демек мислите секси сте у СВЕЧЕНО? Мислете си...
За пригода каде мора, сакам да облечам нешто свечено. Ама едноставно и убаво. А, не со шљокици, чипки, набори, и сето тоа на едно место (на еден фустан). Многу мразам кичерај. А, границата од свечано, убаво до кич е многу тенка. И не знам како некои уживаат во кич свечено, не им ни стои и изгледаат смешно. Погоре пиша некоја, на свадбите многу женски по секоја цена облекле кич фустани кои не им стојат. Ама битно е свечено !!!
Па кога идам на свадба некаде кога идам за Нова година обично носам свечена облека и не само таму и така кога одам
Девојки конечно решение, за свадбата што ми претстои е...краток фустан. Значи, на 19ти Мај е свадбата претпоставувам доста топло ќе е, кума сум и ми треба идеа за да сошијам краток фустан. Ве молам помогнете ми со слики-идеи.
Цветен дезен би носела строго на летна свадба зашто на ниедна друга не ми е прикладно. Кај блиски роднини на свадба од сабајле до следно сабајле секако дека преку ден едно, на прослава вечерта друго сум носела. А што се однесува до должината на фустанот, комплетно ми нема допирна точка со тоа кај кого сум поканета. Демек треба да се утепам од дотерување кај најблиски па да одам најобично ако не ми се блиски. Приликата се вика свадба, фустанот е фустан и каков ми се сака во моментот ќе облечам.
Не знам каков ти е стилот и каква ти е ставата, па и главата но еве неколку предлога за средно кратко фустанче. се надевам колку толку ќе ти завршат работа. Се разбира должината и боите се менливи.