1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку секс-партнери сте имале досега?

Дискусија во 'Секс' започната од SweetDoll, 13 декември 2009.

?

Колку сексуални партнери сте имале досега?

1. 1

792 глас(а)
    32,2%
  2. 2

315 глас(а)
    12,8%
  3. 3-5

452 глас(а)
    18,4%
  4. 6-10

201 глас(а)
    8,2%
  5. Над 10

261 глас(а)
    10,6%
  6. Сè уште не сум имала односи

437 глас(а)
    17,8%
  1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Колку секс партнери сте имале до сега?

Сите се цепат ко луди со овај со онај, овде читам со еден, двајца? Чудна работа :^)
    Ах бре жени :rofl:

На crazyinlove19, stilas7 и Decibel им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.644
    Допаѓања:
    22.864

Кој верува арно кој не верува пак арно :lol: ЕДЕН

На Lady-PinkHeart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113

ocigledno deka ima mnogu pomali devojki koi gi sledat forumite, zatoa i rezultatite se takvi kakvi sto se :rofl:
    nema nisto loso, niti strasno vo brojka koja e pogolema i od 20 , zavisi koj kako go svaka sexot i kolku e predodreden da uziva, ima luge koi ne se golemi ljubiteli na sexot....ima drugi koi se epten posveteni... taka da ima dosta faktori od koi zavisi brojot na partneri

jas mozam da kazam za mene i da ne se foliram, zasto ne gledam nisto loso vo toa ako kazam deka sum imala 9 partneri, imam 26 godini, mislam deka se malce za moja vozrast ali ete...nemozam lesno da se prepustam, bi sakala da bev poslobodna i vo razmisluvanjata i vo odnesuvanjeto, ali toa e ;)

se nadevam vo idnina ke se zgolemuva brojot so pobrzo tempo :)

pozdrav

На bubemconia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.644
    Допаѓања:
    22.864

Јас имам 21 година, ама така ми тргна од почеток уште сум во врска со "Првиот" и ми е убаво. Но би сакала да пробам и со друг :$ и тоа е нормално, па кој знае во иднина што ме очекува. Секој си има право на свој избор :lol: Поздрав :*

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.820

^^ Глуварче, јас мислам дека бројката на секс-партнери нема врска со уживањето и овие две „димензии“ според мене не се право-пропорционални. Напротив, во сексот повеќе ужива еден пар кој е заедно долго време затоа што подобро се знаат, знаат повеќе за себе и за тоа што ги задоволува и послободни се еден пред друг. За разлика од нив, ако некоја девојка во рок од (да речиме) три месеци имала 5 различни партнери помалку ужива во сексот, затоа што со секој нов партнер треба одново и одново да се истражуваат во однос на тоа што ги задоволува.
    Ова не го кажувам иначе од искуство, го кажувам според некои истражувања кои сум ги разгледувала.

На Lady-PinkHeart и Nina24 им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.085
    Допаѓања:
    155.533

Хипика,прво е љубопиството,а потоа доаѓа уживањето.
    Нема да знаеш што ти одговара ако не смениш барем 2ца...
    Пусто љубопиство.

На Magnolija и Lacrimosa им се допаѓа ова.
  7. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339

Можеби е така во некои случаи, не значи дека незнам што ми одговара ако не сум менувала партнери. Неможе никој да ми каже дека незнам што сакам, дали го сакам тоа и дали целосно ми одговара. Некогаш немора да споредиш нешто за да знаеш дека е тоа тоа! Јас си знам со сигурност дека за мене тоа е тоа. И не ми треба ни референтна точка ни мерен еталон ни каква и да е споредба!
    За некои работи потребна е споредбата за да направиш проценка, а за некои не.
    Љубопитство е друга работа. Што не значи дека со некој нареден, кој патем ти е чисто од љубопитство, ќе доживееш некоја поголема интима, уживање, поврзаност, компатибилност... Сето тоа ЗНАМ дека го имам. И уживам во тоа! Сигурна сум дека кога би пробала со друг би се разочарала. Ми одговара сензибилитетот, страста, мирисот, нежноста, "перверзноста", се буквално, се!
    И зошто би го менувала сето тоа?
    Овде не важи ако се задоволуваш со нешто и немаш поголеми амбиции тогаш, ок, не пробувај. Ова е сосема друга димензија. Тука едноставно, чувствуваш и знаеш.
    Не пробувам шампон за коса, па се со различен квалитет, за различен тип коса, па да видам кој повеќе ќе ми одговара.
    Си се поклопил со некого и совршено си одговарате, го чувствуваш тоа, се во тебе ти го кажува тоа!

На Lady-PinkHeart, nitokris, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  8. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170

Потполно се согласувам со Нина24.
    А и кога повеќе би размислила јас со мојот дечко кој ми е прв и единствен сум доживеала прекрасни работи во интимата,нешта кои со друг во никој случај не би ги направила,а и не сум љубопитна.
    Зошто да сакам со друг кога јас со него се чувствувам прекрасно,опуштено,го достигнувам врвот!

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816

Се е релативно, и се е само до различниот начин на размислување, искуство, вкус да кажам...ние сме општо љубопитни суштества, остајте вие - со еден до крајот на животот. Мислам во ред, секој по свое и почитувам секакви размислувања, ама да речам себично и од чисто сопствено искуство - и јас бев млада еднаш, и јас мислев дека ќе имам само еден партнер, и јас мислев дека од „ова подобро нема“. Замисли имало! Ама тоа сум јас.
    Од друга страна пак, за жал, ги гледам и тие девојки кои завршиле со првиот во брак, што прават сега, здивеани како од кафез пуштени :( Сакам да кажам секакви не има...
    А бројката секако не е мерило за искуство и не не прави божици на сексот. Се е до тоа како со кого ќе се погодиш...барем мислам.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. razocarana92

razocarana92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0

Само со еден со дечко ми идам со него 2-ве години и тој ми беше прв.Уште идеме ама не се знаеш то доаѓа понатака во животот ;)

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Колку сакате зборувајте, но не може да се спореди страста што се има кога ќе се проба со некој нов.
    Не може да се спореди тој секс, таа возбуда и страст, со сексот што го имаш со некој пример 5 години да речеме.

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339

^Абе ок е тоа, не викам не, сигурно е возбудливо. Се што е ново и непознато е возбудливо. И сега што треба да правиме? Секој сексуален однос да ни е со различен партнер? Ама опуштеноста, слободата и познавањето на телото на партнерот и а тој твоето е многу побитно ;) А тоа го имаш кај познатиот партнер.
    Јас си кажав за мене. Мене така ми се погоди. Никого не осудувам за тоа кој колку партнери имал и ќе има. Ни имам право ни сакам. А можеби и е подобро да се сменат неколку од чисто себични причини и од љубопитство, но до човекот е и до неговите убедувања... Веројатно мене да не ми се погодеше така и јас ќе имав сменето неколку Но во моментот немам никаква потреба да пробувам нешто друго. И страст и возбуда и нежност се е свежо, а и такво ќе е ако знаеш да го оддржуваш. Не е лесно да си во долга врска. Како и се во животот така и тоа си бара понекогаш планирање, тактика, игри и слично. Иако се работи за љубов. И во љубовта си има правила на игра што ја одржуваат свежа и динамична врската.
    Затоа неможеме да даваме такви заклучоци што е правилно, што не е. Секој си знае за себе. И никој неможе да тврди за другиот.
    Ај...ај да не се зазборувам... :)

На kikostefan и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Абе да нормално, не можеме на секој секс да менуваме различни машки. Факт е дека и колку и да сакаме да ги менуваме, еден дена ќе мора да биде и да остане само еден. :)
    И да, нормално секој си има различно мислење, не секој му е лесно после првиот да има друг сексуален партнер. Али факт е и дека е повозбудливо и пострасно кога ке се проба со нов, самата кажа дека се што е ново е повозбудливо и ми се свиѓа што признаваш дека стварно е така. На кој како му се погодило, и јас имав долга врска со првиот и нормално ако ни траеше врската уште ке ми останеше само тој, значи зависи и од околностите.

14. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130

дечкото ми е 8- ми ама не планирам да ми е последен :D позз

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408

е секогаш ми било глупо коа ќе ме праша ова некој, мислев многу ми биле, ама еве темава ме утеши...
    3ца :)

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.288

За некое време ќе ти текне дека 9ти ти е? :rofl:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lina89

Lina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    36

па можда ова и е друг дечко

18. naive

naive Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

1 до сега ама мислам дека нема да биде последен :lol: инаку имам 21 година.

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

На глупо прашање следи и глуп одговор, го знаете она кога дечкото ја прашувал девојката кој и е по ред?? Девојката одговорила дека и е втор :D ...знаеш првиот ме скина и не уживав во сексот ама со тебе ми е топ ;) . Сите сме искрени???

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.288

Ај некако сваќам да го лажеш дечкоти кој ти е по ред, сваќам неможеш да му речеш мислам дека 14 или 15ти, не знам точно. :^)

Ама што е финтата ако не излажеш ти или било која феминистка нас? И да каже некоја 1 дека имала и да каже 30 дека имала сеедно. Утре може покрај мене да поминеш или и да се знаеме ама немаме поима дека ти си славица јас росонерка на фемина.
    При анонимност искреноста треба да е на високо ниво.

Ама македонска работа, кажи на сите другарки дека си имал 15 партнери, кои ќе алапачат на сите страни, ама ако си анонимен не кажувај! Зашто? Се срамат вајда некој да не ги реплицира. Или знаеш дека ќе те прочитаат 500 души, ама сепак сите 500 немаат појма која си!!!