Ако се трудиш на машко да веруваш односно да стекнеш поверење па да му дадеш ќе се изнамачиш но не го прави само за една вечер гледај да има љубов малку и емоции. Но товој памет твоја интима сториго кога ќе си си најспремна
Никој не дошол овде тебе да те убедува. Доброволно се пишува тука без разлика дали еден или сто и еден не ни треба судија. Да не сум офф. И јас еден. Извинете аман шо ми е досадна бројката.
Незнам зошто, ама мислам дека тие со поголем број на партнери некако несакаат да се изјаснат на темава. Дури и на анонимен форум им е срам, или ај можеби не е срам но за да се поштедат од критики и неоправдување од другите, ја заобиколуваат темава. А пак тие со еден партнер како со гордост да се изјаснуваат. Ова е доказ каде живееме и каков ни е сеуште менталитетот.
А кому му е битна бројката? Некој во реален живот ве прашал? Се чувствувате подобро оти сте имале само еден во кревет, или лошо оти 10тина ви дале оргазми? Или пак лошо што никогаш не сте имале жежок секс за една ноќ по кој сте сонувале, или добро оти сте се омажиле за маж кој на секој секс ви дава оргазам, иако е 12ти по ред, затоа што пола од претходните било скоро импотентни? Се случува да се омажиш за првиот што ќе го легнеш, ако имаш 10 годишна врска па брак, или прв секс на 25 па брак. А тоа е многу почество од овие на анкетава. Но многу почесто е во реален живот да се случи да имаш дечко на 16-18 да спиеш со него, да одиш на факс, да раскинеш, да најдеш нов, да спиеш со него, по 4 години да раскинеш и тек со третиот или четвриот да се омажиш. Бројкиве горе се нереални, во голема мера, со малку реални исклучоци, во кои верувам дека сите ќе се најдете како исклучок, а потајно ќе ги пребројат неколкуте кои се трудат да ги заборават. Не знам, може на форум само светици се зачленуваат, а сите мои познанички да имаат понеколку за кои јас знам, и не знам за уште колку не знам. Оти никој не брои, секс е секс и е небитен се додека не решиш да се омажиш. Оти во брак ако маж ти не ти дава оргазми или си приморана да му глумиш за да мисли дека е јак у кревет, пиши крст. Ако јас се омажев за првиот со кој спиев, сега ќе бев мизерна жена без оргазми оти никогаш не свршив со него, он ме убедуваше дека сум неспособна за оргазам, сега ќе бев огорчена како пола жени кои повеќе сакаат турска серија од секс со мажот, или кои се уморни секоја вечер, наместо среќни што ќе му се соблечат голи. И да, ќе верував дека не мора да се оргазмира или ке се помирев со тоа дека сексот е обврска и дека така треба. Среќа што не се омажив со маж кој не знае да направи да свршам и запознав маж кој му кажа што е продолежен или повеќекратен оргазам од кој не можам да стојам за да се истуширам. Не сте особено во предност што со еден ист сте цел живот, јас би сакала да споредам пред да се решам за еден засекокогаш. Оти брек со лош секс е лош брак, тоа може да биде се, освен целосен брак. А ако уште има мажи кои си ги прашуваат девојките колку мажи имале досега, нека примат сочуство нивните жени. Да не бегам од темата, не удирав рецки, не знам. А и никој не ме прашал.