1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку секс-партнери сте имале досега?

Дискусија во 'Секс' започната од SweetDoll, 13 декември 2009.

?

Колку сексуални партнери сте имале досега?

1. 1

792 глас(а)
    32,2%
  2. 2

315 глас(а)
    12,8%
  3. 3-5

452 глас(а)
    18,4%
  4. 6-10

201 глас(а)
    8,2%
  5. Над 10

261 глас(а)
    10,6%
  6. Сè уште не сум имала односи

437 глас(а)
    17,8%
  1. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Да имам консултирано.
    И да ова е форум.
    Да ке си пишам свое мислење, кое бдв го мисли поголемиот дел од машката популација, а верувај уште поголем од женската.
    Не осудив ниедна феминка, само направив споредба на мислењата кога станува збор за ордедени од нив и кога санува збор за други.

@doubleg точно како сува бројка може и не е битно, затоа што можеби некоја за 5 год сменила 10 секс партнери ( по двајца во год иде во просек) а можеби некоја за едно лето сменила 10. Нормално дека оваа вторава е неморална за мене, ама па и не ми е сватлива и првава многу. Па нели за да започнеш врска ти треба врема, односно тоа е процес, од допаѓање, па запознавање, па заљубување, па интимност па љубов со се тоа. Не ми е јасно како некоја о просек може тоа 2-3 пати годишно да го помине
    Како што реков или личноста е со ниска самодоверба или се работи за некој друг проблем.

Некаде читав дека идеална броја на секуални партнери во животот е 7, ама во животот, не во рани 20ти.

Ама веке на ништо не се чудам, што не сум чула што не сум видела. Ке глумат фини дур се мажат, после со деверот ке се плеснат,во кумот ке се заљубат, ке вараат со колегата итн
    Страшно- коа веке збориме за морал изгледа тие во брак не се бројат.

Последна измена: 9 ноември 2016
    На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ova znaci deka ako nekoja zena se omazi vo rani 20ti i do togas ima 2 ili 3 partneri, togas treba da nadoknadi posle vo brakot?
    Nema idealna brojka. Se dodeka ne go najdes vistinskiot maz. Do togas dali e 1 ili 10-ne pravi razlika, se dodeka seksot ne e za pari. Sto veruvam deka kaj feminkite-ne e slucaj

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ти очигледно не сакаш да разбереш што пишувам.
    Правам само споредба.
    Ако ти си се омажила на 25 иси имала 5 партнери до догаш ми е ок. Ама ако си 22-23 год и си имала 10 и над 10, е тогаш си неморална бе и крај. ЗА мене си неморална.
    За да бидеш во сексуален склад со партнерот си бара време, па за тоа не ми е јасно како може постојано да се менуваат и да речат истражувам. Не не е тоа истажување. Како што бакнежите со секој дечко се различни така и сексот и се си бара време за навикнување и усогласување.
    Инав колешка, која во текот на студиите ги помина сите колеги од двете групи и не и беше јасно зошто никој од нив не сакаше врска со неа. Стварно не и беше јасно. Како да и кажеш дека во нивни а и мои очи е лесна? И постојано секој втор месец се заљубуваше во нов колега. Свашта.

5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ова МИ е ок и ЗА МЕНЕ си...ова или она - веројатно е клучен момент во муабетов.

И очигледно се обидувам да разберам, ама некако тешко ми иде. Веројатно се работи за генерациски јаз, можеби и тотално различен mindset.

6. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Јас мислам дека во денешно време доста е поголем бројот на жени што на сексот гледаат слично како и мажите, тоест не мора да се заљубени за да ги привлече некој сексуално. Дали навистина ќе се впуштат во нешто или ќе остане само на фантазии веројатно зависи од конкретната ситуација и “инволвираните страни“. Не мислам дека ако некоја има послободни сфаќања во врска со сексот дека има проблем со самодовербата или е неморална личност или има некој друг проблем. Или конкретно, исто како што може да има “морални“ девојки што имаат некој друг проблем, може да има и “либерални“ девојки што имаат некој друг проблем.

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Ти бе душичко научи прво што е морал??

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    А што толку дадивте значење на кој како се произнел и се влеговте во непотребни расправии. Кој колку сака и колку може нека си има секој си одговара за своите потреби и тело сам нели.

На Bozica1980, mouse, FallenAngell и 6 други им се допаѓа ова.
  9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Морал — збир на правила на определено општество или општествена класа за содржината и начинот на меѓусебните односи на луѓето и на човечките заедници. Морал разликува помеѓу доброто и лошото и претставува правец во философијата кој како предмет на изучување ја вклучува етиката, што всушност опишува начин на живеење т.е., став кон животот со свест за дисциплина. Добрите дела се нарекуваат морални и оние личности што така постапуваат луѓето ги ценат како морални. Лошите дела се означуваат како неморални и луѓето ги оценуваат како неморални личности кои така се однесуваат. Моралот е една од најважните карактеристики на човекот.

Друга дефиција за морал гласи дека моралот е збирот од постапки со кој се препознава што е добро и така да се однесува, а што е лошо и така да се оценуваат постапките на другите.

Моралот има три извори:

• првиот извор е општеството (заедницата), што значи дека мнозинството луѓе се сложиле што е добро и така ќе постапуваат.
    • вториот извор е самиот човек (единката) кој го создава моралот според сопствени идеи и постапки , но и овој морал се оценува во заедницата.
    • третиот извор можат да бидат сознатијата од минатото и од целиот свет,се мисли на мудростите и изкусувањата од минатото за прашањата на доброто и злото.
    Облици на изразување на моралот:моралните судови,правила,вредности,однесување,совест,карактер и должностите.

Еве бабе научив
    Ај сеа ти читни па врати се не темава и дај си свое мислење.

За мене девојка млада која имала околу 10 и + партнери е неморална и крај.

П.с бабе не можеш да ме разубедиш во моето мислење.

Абе ако речам дека црн лак на на кратки нокти изгледа грдо и секташки, 7 дена ке се објаснуваат дека всушност црното е бело, и дека ноктите и не се толку кратки ( ако до живец ги нема) ама пак нема да ја доловат суштината на моето мислење.
    Така се функционира на форумов.

На BoyL, rose60 и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Точно. Можеш да се сескаш и со некој во кој не си заљубена, ама не значи дека треба 10 такви да сексаш.
    Разбирам пријател со бенифиции, ама не и во множина.
    Ете јас не разбирам и немора од петни жили да се вадите за да ме разубедите.

На BoyL и rose60 им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Признај дека од Википедија ја извади теоријата за морал и морални вредности

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Признавам

На BoyL, rose60 и Petar80 им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    :handshake: (highfive)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Лично прашање на кое не мораш да ми одговориш
    Ти колку ги помина? И ти си над 10? И за мажи ми важи истото правило. За тоа овде оправдуваш некои “случаи“?

На Petar80, BoyL и rose60 им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Се сложувам тотално со @okcenzi
    За до својата 20та година да имаш над 10 секс партнери, значи имаш сомнителен морал. Нормално и хормони работат и сакаш се да пробаш, ама фати дечко и прај со него што сакаш... Ете после смени уште еден, па уште еден... Ама 10 бе?
    И за машки што се фалат колку многу поминале, за мене се со ниска вредност... Ко машка курва е тоа, со кого стигнал имал секс... Значи самиот не се почитува, па нема ни јас да го почитувам.

На fairy88, elenaeli22, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Ехе далеку над 10, што се 10

17. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Што се десет ништо :D низ прсти се бројат малку се :D

На ЕденЧлен и Petar80 им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Секој за себе нека си каже
    Темата не е да се осудува некој
    Крај краева, кои сте ВИЕ да кажувате што е морал а што неморал ?
    Се едни исти во секоја тема ...

На black-angel, Doozy, Anon и 12 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.214
    Допаѓања:
    162.695
    Абе темава е колку секс партнери имате вие, а не кој е со сомнителен морал. :P
    Вие од секс партнерите на другите не вервам да сте засегнати, па шо му ги бројте. Искрено, берење туѓо гајле е далеку по „срамота“ него да си прајш како ти е ќеф.

На CameliaMiller, MamacitaBuena, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Така си е (а бе колку да се пофалиме прва и единствена ми е сопругата верно маже сум си јас како Леси)

На Tajnaotrovna, Bozica1980 и rose60 им се допаѓа ова.