па маживе кога ги слушам сите се кој од кој парче праеле, а овде просек 1 до 3 партнери. значи некој лаже ?
Ти колку си имал? Иначе, мажите секогаш наддаваат, жените одземаат. Во реалност, статистички, бројот на партнери не зависи од полот. Само што кај нас е 'срамота' маж да имал малку жени, а жена е 'срамота' да имала многу мажи. Затоа и сите лажат.. наместо да си кажат што е и како е, и еднаш за секогаш да се тргне таа заблуда дека жените не практикуваат секс колку и мажите и обратно. Двојни аршини...
Тапа сте .. испадна дека јас имам најмногу од сите.. А знам дека не е така... знам луѓе што имале мноооогу повеќе партнери од мене...
Од кај знаеш ти дека не е така? Општо на форумов по сите теми мислиш дека сите луѓе лажат за се. Која е потребата да се замараш со тоа кој колку сексуални партнери имал, или дали некој бил против отворен брак (а по твое нормално лаже, сака ама не е искрен, глуми лудило). Оставете ги членовите слободно да пишуваат, не ги притискајте.
Оти со тие што сум зборувала во живо, други бројки ми кажувале. Не викам дека нема луѓе кои имале само 1-2 партнери.. ама 90%, тешко... Темата е за тоа, затоа тоа пишувам. Кај да искоментирам за ова? На тема за хортикултура?
Коментирај, ама не пишувај дека луѓето лажат и дека не е така како што пишуваат. А, и не знам што сакаш од темава, освен бројка и детално да не сакаш да се објаснува со секој партнер посебно што, зошто и како? На крајот, и ние не знаеме колку е вистинито ти тоа што го пишуваш.
Јас па со тие шо сум зборувала во живо само двајца имаат над два секс партнери, остатокот едвај два. Имај на ум со сите сум блиска и знам детали од нивниот живот и поќето пријатели ми се машки, а према ваша логика наддаваат бројки. @WildMk сите имаме различни опкружувања, сите имаме различни пријатели, подобро речено одбираме различни пријатели по мерка. Не велам дека одбираме да имаме пријатели со малку секс партнери, туку тоа самото иди од склоп на други карактеристики кои ни се поклопуваат. Затоа мислам дека ако вадиме статистика од нашата непосредна околина, тоа е многу субјективно. Да не сум оф топик, не знам дали имам пишано, еден ми е. Јас немам проблем со некој кој има поќе секс партнери ама тешко се поврзвам со луѓе и дур не бев 100% запознаена и сигурна во мојов не можев да имам секс.
Лажеш, не е могуче само еден. Сите лажете (се зезам) Еве на пример, зошто анкетата нема можност да се промени? Јас еден сум ставила, и вака излегува дека намерно лажам