А што има да се лажеме кога се е анонимно овде. А и не загубиле сите невиност на 15 години како тебе, па да ги докараат до многу
Пример,другарка ми тука си напиша 1 а вистинскиот број е 3 ?! А можда по со тука се се 17,18 годишнички...
Грешка си, на форумот сме од сите возрасти, не знам зошто такво мислење имаш, зар не ти е нормално што некои имале само по еден партнер ? А другарка ти што имала три а напишала еден, да не мислела дека ќе ги смали
Целосно се сложувам со постов. На пример јас тука никого не познавам, па според тоа нема зашто да кријам некои работи, односно да минимизирам или да хиперболизирам некои работи. Тоа што не сакам да го знаат моите блиски за мене-не им го кажувам, ама овде сите сме анонимни и мислам дека форумов постои за да се споделат искуства и на некој начин еден на друг да си помогнеме (некој имал лошо искуство, па да не ја повтори некој друг грешката, или совет некој да се сподели...). Се нервирам кога непријателски ставови се завземаат. Ете, има и такви кои имале и повеќе од 3 партнери, ама не гледам зашто би ги осудувале, тоа си е нивен стил на живеење, а има и такви кои се со еден-ама тоа не значи дека не виделе ништо од животот. Едни ги фалат,други пак им се чудат на невините... Различни профили на луѓе имаме тука и треба тоа да го прифатиме... Поздрав.
Jas malku ke zabegam od temava poso nema so da kazam...Mala sum uste za odnosi..Pa bi sakal da ve prasam koga prv pat ste imale odnos ???
Заземав непријателски став бидејќи коментарот беше многу невкусен. Според девојчето сите лажеле дека имале 1 или 2 секс партнери, а не знам зошто така помислила, дали тргнала од нејзе, таа си знае На формуот пред се, не сме да се осудуваме, туку да си даваме совети. Позз
Така е, точноо тоа и го кажав. Ако е за лажење-иди и првиот познат излажи си го, не е тоа никаков проблем. Ако нешто не сакаш да знаат за тебе-преќути го, ако сакаш-кажи си искрено. За девојчето погоре, кога ја загубив невиноста? Па месец дена откако направив 19, иако мислев дека ми е касно, ради другарките, ама знам дека правилно сум постапила.
Секако дека си мала за односи, и ме радува што си свесна за тоа. Некои твои врснички не се свесни, па после к’цаат глава од земја Прв пат имав однос на 18 години со дечко ми со кого тогаш одев 9 месеци, а и уште сме заедно. Од љубов беше секако, и никогаш нема да се покаам заради тоа. Мислам дека тоа е вистинската возраст кога треба да се стапи во сексуалниот живот, иако и други работи се битни, како сигурноста во врската и во личноста со која тоа ќе ги направиш. Не е финтата само да го направиш тоа, за подоцна да ти ја шутне клоцата у газ... Затоа ќе упатам една порака до помалите генерации на форумот: Девојчиња отворајте очи, сепак тоа треба да биде убав спомен во животот, и нешто за кое нема да се каете
Jas so imam edno devojce u generacija,cel grad ja ima iscukano,i imame nie drugarkite mnogu pati zboruvano oti ne i dolikuva mala e...Nie uste sme u pubertet,nie se razvivame sega,i ako uste sega pocneme da imame odnosi neznam kaj ke ni bide krajot.Sakam da kazam deka cel zivot e pred nas ..>Za se ima vreme
Ahhh, kolku se raduvam sto ima uste sovesni deca na svetov, zasto sve ide naopaku poslednive godini. Samo taka prodolzi, gledaj si go zdravjeto, a koga ke dojde vreme za takvo nesto-najbitno e da bide od ljubov i da bides informirana za sve. Pokraj sve, ubavo e sto uste od sega citas vakvi forumi, samo citaj i izvlekuvaj pouki od sve... Pozdrav.
јас исто мислам дека има доста што напишале лажна бројка, иако е анонимно-срам им е од самите себе, а тие си знаат зашто е тоа така.
APSOLUTNO TOCNO toa i sakav da go kazam,mozebi imav malku pogresen pristap,pa gi dirnav kaj sto gi boli najmNoGu p.s. SEKOJ CEST NA ISKLUCHOCITE
Ај ќе те замолам не пишувај вака, се губи естетиката на форумов, можеме да прочитаме и нормално ако напишеш, ако толку сакаш да потенцираш болдирајј.. а то се однесува до коментарот, и јас мислам дека нема зашто да се лаже кога тука што се вика никој не те знае.... ја и со 20 да сум спиела ќе си пишам ич гајле не ми е
А од каде тоа дека ако си имала повеќе партнери имаш повеќе искуство? Баш го мислам спротивното. Редовен секс со еден партнер те прави искусен љубовник. Јас сум имала само еден партнер, со дечко ми со кого сум сеуште и имаме совршен сексуален живот, а и во текот на овие 9 години стекнав искуство на тони. Не ми требаа многу партнери за тоа. Ми требаше редовен, слободен, во 99% од случаите совршен секс.Статистички и квалитетот и квантитетот на сеексуалната врска е подобар во долга врска отколку чат пат сексуален однос со различни партнери.