Da 21vi vek sme ama za žal samo hronološki.So mentalitetot sme nekade vo 18ti seušte.A i mali ni se sredinite rečisi sekoj so sekogo se poznava i da sakate teško možete da sokriete nešto.Dodatete gi na toa i socijalnite mreži i imate osnova za cirkus. Tuku druga mi beše poentata .Zošto debatava voopšto ? Mislam nekoja imala prvpat na 18 ostanala trudna i se omažila za prviot i sega se kae.Druga ima 30 plus dvocifren broj na partneri, aber nema za maženje i za ništo ne se kae.Ženi daj ostavete se edni so drugi na mira.Live and let live. Dodeka vie se prepukuvate ova mažive seiri si gledaat i ušte pivo i kikiriki što ne si zele.I daj zatvorete ja temava ednaś zasekogaš samo privlekuva manijaci.
Dvojnite aršini se tema na koja možeme da praime muabet do kraj na životot i pak nema ništo da rešime.Za žal taka stojat rabotite.Ne e samo ova opštestvo tuku generalno vo svetski ramki.Patrijarhat e .Koj gi pravi pravilata može i da gi krši i da si pomine nekazneto.Ova opštestvena postavenost nema nikogaš istite da gi povika na odgovornost.Nam kako ženi ne ni ostanuva ništo drugo osven da gi sledime tie pravila makar ostanale isfrustrirani i seksualno nezadovoleni. Inaku eve vi najplastičen primer za istoto.Moe komšivče, momče, koe togaš imaše 13 i majka mu i baba mu gordo izjavuvaat, imame devojka. Do 16 , kolku što ima sega, promeni 3-4 ( zarem ne se mmogu a ?) i kojznae do kade stignal so niv.Pa baba mu ušte , lele da ne mi ostavi nekoe cucule ( bidejki zaminuvaše za stranstvo ). Negovata sestra , koja sega ima 13 minatata godina izlegla da se prośeta so drugar koj go znae od peleni.Tipov se penjavi doma,pravi skandali ke go tepal.Sigurno i nego nekoj blizok od devojkite saka da go skrši od kjotek.Nekoj spomna dvojni aršini ili ?
Ко за професорка, многу лесно се откажуваш од едукација. Се' можеме да решиме, само да има критична маса. А критична маса се создава со едукација. Зборувањето за тоа и осудата на верувањата кои ги опресираат луѓето, се дел од таа едукација.
Postoi kriticna masa.Ne tolku golema kako na zapad ama postoi obrazovani maži koi se so pośiroki gledišta i ranotite se menuvaat ama ne dovolno brzo.Vo osnova prosećniot maž od ovie prostori e tipičen Balkanec koj ne ja koristi glavata koga treba da formira mislenje za nekoja ženska ličnost tuku trgnuva od stereotopite i predrasudite , koi kako da se namenski stvoreni za nas ženite I na kraj pak, abe brat site se isti. E pa ne se.
Повеќе гледам проблем во жените, отколку во мажите. Ние да не дозволуваме, мажите ништо не ќе можат да направат.
Na ovaa tema samo ke parafraziram sto rece vedrana rudan vo edna prilika "Dok sam se udala , imala sam sex sa petoricom a onda kad mi je krenulo...."