Постојат лубриканти за да не се суши вагината, а во тие 7-8 часа не значи дека непрекинато и го буткаат на девојката. Тоа е сепак водење љубов, па галење, бакнување...
Е па да, лубрикант може да користиш ама тоа значи дека штом природно не си се навлажнила, не си запалена и не ти е убаво... А за тоа 7-8 часа не реков јас дека не можеш да се тркалаш по кревет и да се мазиш, тоа го може секој... Темата е за издржливоста на момците, т.е. колку време може непрекинато да пенетрираат без да свршат!
Значи ти кога користиш кондом (бидејќи на него има лубрикант) го правиш тоа, бидејќи не си запалена и не ти е убаво, така?
Вики, не ја разбра Лолипоп, она вика ( а јас се согласувам со неа ) дека нема шанси 6 саати да пенетрира машкото, во прво време ќе бидеш природно навлажнета , по извесен период самата вагина го губи тоа својство природно да се навлажнува и се користи лубрикант. Значи уствари лубрикантот нема врска со муабетов, поентата е дека нема шанси да му стои дигнат 6 саати, притоа да има пенетација, исто ни вагината не може долку долго да се самонавлажнува. Тој маратонски секс може да трае само како се прават паузи, значи ќе свршат двајцата , па ќе се мазат , па ќе се бркаат по соба , па пак ќе свршат...и така неколку пати. А тоа дека на мушко ќе му стои дигнат толку време...да не се лажеме.
дечко ми е издржлив ама јас не сум најдобар секс ми е оној од 20 до 40 мин а не сакам некои мазења галења па сексот да ми трае со саати ќе изгубам желба кратко диво и слатко е најдобро
тука не би се согласила баш , нас сигурно сексот не ни трае цели 10 саати но затоа редовно ни е барем по 1 и пол 2 часа , ти велиш немало машко што може да пенетрира подолго од 15 минути или не сум те сфатила добро или мојов е едниствен на светот што може да издржи повеќе ретко користиме лубрикант , количината на спермата е индивидуална може да сврши повеќе пати ( секако секој пат се помалку излегува ) еве нашиот рекорд е 8 пати во еден ден па не му потече крв од никаде ни него ни мене не се имавме видено па се нападнавме небаре не сме се имале со години ..
e , но тука не подразбирам само во вагината , редовно имаме и анален, а оралниот си го сметаме за предигра
Се согласувам со другите девојки за ова. Да му биде дигнат два и повеќе часа и да пенетрира цело време, некако ми се чини за рубриката Верувале или не.
Срцка не сме се разбрале... Како прво кондомот се користи од сосема други причини, а не зашто на него има лубрикант. Друго што сакав јас да го кажам... нормално е сексот ( читај пенетрацијата ) да трае 15 мин па нека се и пола час. Потоа природно е вагината да почне да се суши т.е. како да сака да каже доста е веќе, неможам. Штом веќе дојде до употреба на лубрикант ( кој патем е измислен за аналниот секс ) значи дека натака сексот не е природен, вагината не се навлажнува, значи не и е убаво
Без разлика колку се издржиливи, пожелно и најдобро времетраење на сексот е од 7 минимум до 30 максимум минути. јас не разбирам како тоа би издржала повеќе од 15 минути пенетрација!?
Е па добро сигурно некаде постојат исклучоци. Ако ти и твојот дечко сте едни од нив, секоја чест... мило ми е и за двајцата. Досега сум зборувала со многу луѓе на оваа тема, ама во глобала сите го кажуваат истото. Ајде да речеме ќе се случи 2 пати во годината да му биде дигнат 2 часа, ама нормален секс кој се практикува повеќе пати во неделата не ми се верува дека трае по 2-3 часа непрекинато буткање на пенисот во вагината. Тоа е мое мислење, па сега не сум влегла никому во кревет за да можам да тврдам во целост.
каков лубрикант,какви глупости,и лубрикант да ставеш пак не можеш повеќе од 15-ина минути,барем често користиме со дечко ми лубриканти
Кондомите се сушат после 10-тата минута во просек. И лубрикант да ставиш не е тоа, тоа. ете, баш така.