Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку се платени различните професии во Македонија?

Дискусија во 'На работното место' започната од nemir, 23 мај 2010.

1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Прочитав едно интервју на екс уредничката во АБ канал, Мелита, која изјавила дека новинарите земале плата од 3000 денари, што нема шанси да е вистина според мене, бидејки со новиот закон за минимална плата, би следеле казни за одговорните по вистина на кажаново.

Аналогно на прочитаното, ме интересира колку е плата на водителиве по телевизииве??

2. Smell.Of.Wickedness

Smell.Of.Wickedness Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    планирам да се запишам на Фон на детективи и безбедност...да не знаете колку земаат детективите? :?:

3. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    170
    Дали знаете колку земаат вработените во Оне или Т-мобиле во продажните салони што работат?

4. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    фармацевт 25 000 денари (сестра ми 2 год искуство)

5. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Сакам да одам на ветерина
    Имате ли некоја информација колкави се приходите на ветеринар?

6. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    и јас

мислам 22.000-23.000 :?: |( (не ме држи за збор)

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Можеби била осигурана на 4 часа а еден дел плата земала на рака. А Закон за минимална плата важи од 01,01,2012 год. Нека оди да се жали во УЈП :) (мразам такви лигли кои ги злоупотребуваат весниците за нивен публицитет, жртвено јагне :lol: )
    Тие земаат плата од проект (претпоставувам, така имам некаде прочитано) кој има буџет. Фиксен дел плата + надомест во зависност од проектот каков буџет има.

Ве читам така и ми паѓа во очи дека запишувате факултети по струка која е најплатена. Немам ништо против тоа и нормално нели парите се во прашање, ама уште еден факт дека умира желбата за тоа што нависитина сакаш да го учиш/работиш. На крај краева секој се снаоѓа како знае и умее

8. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Колку отприлика се платени актерите, на пример овие од МНТ и Драмски?

9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Па зависи од ветеринар до ветеринар, но воглавно прилично високи приходи имаат. Тие што си работат приватно во ветеринарни амбуланти или ветеринарни аптеки си земаат колку што ќе заработат, но скоро сите се збогатиле од тој бизнис бидејќи до ден денес јас не познавам некој што отворил ветеринарна аптека или амбуланта, па не му одела работата и прекинал со тоа. Сите успеале. Во државните фарми, покрај техничарите со средно земјоделско што се занимаваат со хранење и одгледување на животните, обавезно има и по минимум еден ветеринар, и тоа доаѓа само еднаш во денот, на 1 саат максимум, проверува да не треба да се стави инјекција на некое животно, и си оди. А зема минимум 40 000 плата.
    Одличен факултет е ова, секој што сака животни и што мисли дека ќе може да се справи со нив, нека оди на овај факултет. Мој совет ;)

На icegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Овде во мојот град врие од стоматолози. Сите грци забите овде си ги прават, им доага на пола цената одколку во Грција. Ако навистина те бива, ти се исплака да земеш кредит и да си отвориш сопствена ординација. Сам свој шеф, кога ке си кажеш тогаш ке работиш. Мојот бивш стоматолог- работи само 6 години. За овие 6 години го исплати кредитот кој го зеде за сопствена ординација, купи 2 коли, куќа направи. Па сега вие видете. За грците една пломба не е 500 денари како за нас, 15-20 евра ке му наплати без проблем. :)

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Нека запишуваат тоа што е најплатено, но каде ќе се вработат потоа?
    Мислат дека сите можат да бидат инспектори, детективи, службеници....???
    Од моја генерација повеќето се запишаа на `звучни` смерови, и ден денес ниту еден не е вработен по струка.

12. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    Дали знае некој колку плата во просек земаат цариниците, оние шо се со средно образование и вишите цареници? Фала :)

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ма какви 15-20 евра за пломба во Грција, можам да ти кажам цени од стоматолози во Грција па ти спореди колку им се исплаќа што доаѓаат Мк за правење на заби :!: :
    Обичен преглед, значи само да те види и да ти каже што проблем имаш е 30 евра.
    Поправка на заб + пломбирање е од 40-70 евра.
    Чистење на забен камен 50 евра.
    Полирање или белење на забите е од 120-300 евра, зависи како ќе те прави дали со крема или со ласер.
    Умртвување на живец е од 100-170 евра.
    За мост да не правиме муабет :x
    Ете отприлика кои се цените во стоматологијата во Грција па затоа Битола и Гевгелија се полни со Грци кои идат да си ги прават забите што е и нормално нели , спореба со цените се баш приметливи.

На creshicka и koritsaki им се допаѓа ова.
  14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ^ да да, скапо им е таму, моите роднини доаѓаат тука, чичко ми сите заби си ги среди, тој мислам дека и вештачки ставаше, кој знае што, а тоа не знам колку би го коштало во грција :D
    A јас си ги имам поправано забите во грција, ама без пари не ми наплатија, се преку врски 8) :D
    само се закаравме со тој стоматологот за Mакедонија :rofl: Oнака на шала де :D

15. biologY4

biologY4 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Во централен регистар некој да не знае како се платите,почетните мислам?

16. Mevluda

Mevluda Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    женски знае некој колку заработуваат новинарите?
    и ако знае некој колку земаат оние што пишуваат колумни,а колку оние сто читаат вести/имаат споствена емисија? :)
    леле ама се изјаснив :D :angel:

17. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    И мене ме интересира ова, немора да биде од МНТ или Драмски, еве и од овие помалите градските кажете ако имате информации, макар што мислам дека кај нив платите се пониски :^)

18. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Може ли да знам колку години имаш искуство или (ако не ти е проблем) во која фирма работиш?

Јас сум програмер и земам 43 000, моите колеги од факултет што ми кажувале земаат 18 000 - 25 000, никогаш не сум слушнала некој да зема 1000 евра како програмер во Македонија (освен во T-Mobile итн.). Имам само 1 година искуство па ме интересира како стојат всушност работите во ИТ секторот кај нас :)

На INSIDIOUS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Колку плата земаат полицајците? а колку инспекторите во полиција?

20. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Колку плата земаат Фармацевтите? А колку дипломираните фармацевти?