Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку се платени различните професии во Македонија?

Дискусија во 'На работното место' започната од nemir, 23 мај 2010.

1. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Колку земаат инспекторите во здравството? А инспекторите што одат по продавници и гледаат дали правилно си ја вршат работота дали даваат фискални итн?
    не знам дали имаат некое посебно име :$

2. Kicky

Kicky Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    74
    Јас се запнав со преведувачиве :lol: ама ме интересира...а оние по издавачките куќи :$ ?

На Chocoholic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ме интересира дали некој знае колку плата зимаат медицинските сестри во детската болница Козле ?

4. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    64
    ммм и мене ова ме интересира знае некој да ни кажи? :^)

5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Колку земаат девојките во бутиците низ центар? (Рамстор, Гтц, Теранова и сл.)
    А, колку оние кои работаат во продавниците на Најк, Адидас..итн...?

6. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Во ГТЦ и во Рамстор по бутиците зимаат плата по 10 000 до 12 000 :)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tomcia

Tomcia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    126
    Инспекторите од УЈП (управа за јавни приходи) за фискалните, ко што знам јас, земаат барем 34 000 плата, но им зависи најмногу од дневниците (дали се негде на пат, во друг град)

значи и да не се 34, 30 000 би требало да земаат за сигурно (ако одат на контроли по другите градови)

8. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    A професорите во средно ?

9. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094

21 000 - 23 000 ден. ... се зафиси од колкав фонд на часови имаш

На LadyH му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tomcia

Tomcia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    126
    Полн фонд на часови е 20 неделно ( може и 2-3 повеќе де)
    значи тазе вработен, со 20 часа, зема 20 000 денари плата, а и да има плус часови, ретко на кој се платени.
    Професорите со поголем стаж, земаат поголема плата, сум чула највеќе 24 000, но жената беше 2 месеца пред пензија (ама мислам дека беше и класна раководителка)
    Тие што се класни раководители, земаат околу 1500 денари плус

И да... наставник во основно и професор во средно училиште земаат иста плата, значи 20 000+

11. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094

Да, да класните раководители земаат нешто повеќе ... и да и тоа е точно, иста плата имаат во основно и средно

се извинувам за грешката погоре што сум утнала една буква кај заВиси :)

12. rebeca

rebeca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    30
    Феминки не знам колку сте запознаени,но пред некој ден УЈП јавно ги кажа највисоките плати во Македонија. Па така бизнисмен од Струга прикажал годишна заработка од фантастични 2 и пол МИЛИОНИ евра, а фармацефт има прикажано месечна плата од 45 ИЛЈАДИ ЕВРА. кОЈ ВЕЛИ ДЕКА мАКЕДОНИЈА Е СИРОМАШНА ЗЕМЈА,И ДЕКА ВО НЕА НЕ СЕ ЗАРАБОТУВА....... Какви професори,какви инспектори.....Менаџерите,бизнисмените се во мода...

13. Kicky

Kicky Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    74
    Тоа што 2-3 се богати не значи дека сите сме. И дека Мк е богата земја. верувај ми и за да отвориш бизнис ти треба пари, а и за да бидеш менаџер ти треба врски. Ги има мн без работа. :) (извинете за оф-топик)

14. rebeca

rebeca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    30
    KICKY сето ова го кажав на ироничен начин. Се сложувам потполно со тебе.Многу се невработени,а и тие што работрат се вработени со врски .За една обична продавачка во колонијал потребни се врски да се вработи,а не пак менаџери и сл.....

15. anglle

anglle Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    од сигурни извори знам дека обичните работници во ВИТАМИНКА земаат од 12-15 000 ден. а менаџерите 60-80 000 ден. А работниците се третирани престрого како роботи и покрај тоа што обавезно треба да носат униформа (што е нормално) не треба да носат никаков накит и обавезно маска на лицето до очите и носот покриен (што не е нормално). Па стварно заслужуваат барем 20 000 ден.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.783

Ќе бидам оф-топик... ама како не е нормално да носат маска до очите? Па работат во фабрика за производство на храна - има ригорозни правила кои мора да се почитуваат. Посебно во производството на храна. За платите не коментирам.

На Turistka, joelle, Li0ness и 2 други им се допаѓа ова.
  17. macence...k

macence...k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    би сакала колкуземаат плата сметководителите вработени во производствени фирми..во внатрешноста на државава...јас почнав да работам во таква фирма,и сама сум сметководител, т.е. имало порано сметководствено биро кое го водело сметководството, но сега доагаат само кога имам нештонејасно..а дипломиран економист сум, скоро и магистар, го пишувам трудот (ама ај тоа не го земам во предвид) и ми даваат плата 12000..нели е некако малце? ме интересира што мислите вие и ако имате некоја информација за други слични фирми би сакала да ми кажете.. :)

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Водиш и материјално и финансово книговодство, завршна сметка, одиш по банки пушташ налози, плаќања... се сама работиш?
    Ако се ова сама го работиш тогаш малку е :$

19. macence...k

macence...k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5

да да се освен со не одам во банки, мислам многу ретко...ок, фала за мислењето

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Знам за тие кои го работаат само материјално и трчаат по банки земаат 12 000., ама ако го водиш и финансовото или имаш плус обврски, би требало многу повеќе да земаш.