Немам слободни денови, но затоа имам право на одмор од 30 дена во периодот од Јуни до Август (значи имам право да го побарам одморот помегу овој период, после тоа пу-пу не се важи )
Секоја втора сабота ми е слободна, недела и државни празници. Инаку, можам и да побарам слободен ден доколку имам некаква потреба, без притоа да го враќам.
Викенд + празници + ГО Јесда темата колку што гледам е колку слободни денови имате неделно, а не годишно..
Недела ми е слободен ден и неработните празници. Во сабота сум пократко на работа (1 или 2 часа) , а некогаш и не морам да одам.
Според некои - седум, зошто нели, не работам . А реалноста - ниеден, зошто сум домаќинка и тројна мајка!!
Работам од понеделник до петок, викендите ми се слободни а исто така и сите празници. Одморот ми е 24 дена годишно.
Сам свој газда сум. Немам слободни денови, но не работам ниту по цели денови. Има денови тотално релаксирачки.
Od ponedelnik do petok-rabotno. Sabota , nedela,drzavni praznici-slobodna.Godisen odmor spored staz,ama sekogas e poveke odkolku sto sleduva. Najbitno,sloboden den po potreba bez problem se zema .