Od mazh do mazh Ima razlika...t.e od tatko do tatko.Mojov apsolutno za nishto ne mi pomaga a zet mi na sestra mi sve....ushte cicka mu faleshe I sestra mi da uziva.
Проблем е шо мислиш дека треба да ти помага. Тука е проблемот. А зет ти не помагал туку се однесувал нормално.
Не е нормално, крај. А еве и тие шо се такви дозволено им е да прават така. Па ко ке слушнам абе знаеш како маж е
Баба ми колку беше изненадена дека маж ми мењал пелена... Маж бил тој, у нивно време не се ни вртеле дома. Среќа па нивното време помина
На мм баба му, остај изненадена, навредена испадна почна да го кара мм како он не требало да менува пелена, он бил МАЖ Од мене само доби одговор дека кога внукот нејзин ќе заработува 5000 евра, тогаш јас ќе седам дома и ќе бидам домаќинка како што била она, па внучето нејзино нема потреба да менува пелени
Сопруг да помага е одлика на едно минато време. Во денешно време треба да се сфати дека чувањето на бебето е обврска и на мажот.Учествува е подобар збор.
Па баш МАЖ ќе ги врши обврските околу бебето за ти да можеш да одмориш и да не бидеш на раб на нервен слом
Ова заднава реченица ко маж ми да го слушам кога ја читам. А замисли ти се погодеше некој што не се провртуе дома, а не тука мрчиш водата не била избришана од чешмата....
Jas Imam golema pomosh od svekrva mi....mazh mi odi na rabota od 7 do 18 h.....plus Ima mazhi koi rabotat majstori Po cel den na sonce I na skele kacheni pa I ushte navecher da stanuvaat blaze niv kje e.......
Е тоа е веќе друго, јас иако не одам на работа двајцата стануваме. Ако јас сум станала денес он ќе стане утре, па кога клапнавме и така ако ја сум станувала навечер он станува сабајле со неа и обратно. А бтв може не е на скеле ама и он добар дел од денот е на сонце.
Се дури ги величаме маживе за нешто што е нормално и треба да го прават, за the bare minimum нема да се опраи работата. Мајка ми у несвест паѓа за мм што прави све околу сопственото дете, а јас како мајка нели очекувано и нормално е и никој не ми вика браво, супер се снаоѓаш или нешто слично. Другарки се фасцинирани од истото. Не дека мене ми треба браво туку муабетот ми е дека мајки како мајки се the default parent и затоа се уште се употребува "таткото помага околу детето". Тоа дека одат на работа не го користете како изговор, 24/7 со бебе дома и те како е работа, само неговото работно време ќе заврши во 5, а вашето не.
Маж ми ко се породив имаше денови кај шо работеше од сабајле до вечер, јас изгубена у просторот, тој едвај гледаше и пак ми "помагаше". Ако се сака, се се може
Точно така Само многу жени си ги штедат и ги жалат мажите па ајде све на свој грб. Едит: 9 месеци сум на породилно а 10 години работам, неспоредлива е тежината на чување дете и работа.
Да од свекрвата може да имаш помош ако сакаш но маж ти е родител колку и ти шо си. Затоа шо размислувате на ваков начин мислите дека мажот треба или не треба да Помага за своето дете.
Јас немам свекор и свекрва. Поточно, немам никој од фамилија каде што сум омажена. Среќа, па немам и бебе што станува навечер. Ама тоа не значи дека во текот на денот јас треба да се расцепам а он да си дојде и да се зацементира на едно место. И кога стануваше бебето навечер, станувавме на рати. Прво едниот, па другиот и некако и двајцата бевме одморени. Пробајте, може и ти ќе немаш толкава потреба од свекрва ти. П.с. и маж ми е мајстор