ее мојата свекрва од како е родено детево истото ми го збори како ја сум имала среќа ете маж ми ми ПОМАГАЛ, менувал пелени, ја чувал, во нивно време тоа немало фала му на бога што не живеам во нивното време што да кажам
Не ставаме на кантар ништо во бракот.Максимално се трудиме да си бидеме подршка еден на друг во се.Некогаш е повеќе присутен,некогаш ич.Не затоа што не сака туку затоа што обврските и животот така налагаат. Ако земам да мерам онда треба да трошам мн помалце ,затоа што и заработувам два пати помалце од него.Или треба и двајвата да седиме на породилно.Или да станам во 5:30 со него кога оди на раб,иако бебето ми спие до 10. Не гледаме така на работите никогаш.Празници,викенди,слободни денови кога има секогаш сме заедно во се.Од деца до прошетки.Ама кога е надвор од дома од 5:30 до 10 навечер себично е да му го тутнам бебето во рака и да барам да го избања.Додека он трча наваму натаму за нас како семејство,јас седам дома под две клими,дремам на тел често,искачам на кафе,гледам серии. Треба разбирање да имате еден за друг.Често иде буквално сотрен од работа.Ни јаден ни пиен.Ако јас како сопруга не го разбирам тогаш не знам кој. За чистење на домот си најдовме решение.Доаѓа жена на секои 10 дена и средува се цакум пакум.За ручек исто не готвам секој ден.Туку кога сакам и колку сакам.Секогаш може од надвор да се нарача било што. Остатокот од времето си е за мене и децата.И не се замарам дома какво е.Пошо никој не очекува од мене дека морам да се ‘расцепам’ за домот.
Шо убаво си напишала. Исти сме, исти Само кај нас жена иде еднаш месечно Ама ние помалку валкаме , добро, вие имате три деца Е, и јас не заработувам ич Порано го викав да ми помага коа го бањам. Сега почнав и тоа сама да го правам
Brakot domot deteto ili decata se e timska rabota. Nie terame timski se dogovarame za site obvrski. Najgolemo razbiranje i poddrska sme si eden na drug za se. Maz mi sedese doma so bebe sipanici koa fati posto jas morav na rabota i niso ne im falese nitii pa nekoj mi rece lele maz ti pomaga...ne pomaga kolku e moe dete tolku e i negovo isto i domot kolku moj tolku i negov. E sea ponekogas saka da.go pofalam deka mnogu bil vreden ama pa taka mi e simpaticen koa ceka da mu kazes ic ne mi e tesko go pofalam