Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку спиете?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од nedzma, 9 јануари 2011.

1. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    9 или 10 часа, кога како :)

2. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    колку и да пројам секогаш ми е недоволно...

3. J.Lo91

J.Lo91 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    14
    Обично рано си станувам ... 8-9 али у последно време до 11-11 ипол... изглеа дека ми е убаво ладничко и јорганчето меко ... мераци :)

4. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Од 4, до некаде 8 часа максимум...
    Доволно ми е. :)

5. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Спиење... што е тоа? :^)

:rofl:

Без разлика, колку и да спијам мене ми е малку. Аку спијам неколку часа (4, 5 или 6) умирам за спиење и не можам да станам.
    Аку спијам околу 8 часа, пак не можам да станам, ми се спие.
    А аку спијам повеќе од 10 часа, ела стани ме од кревет. ]:) Мишн импосибл. :wasntme:

6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Околу 8-9 часа, па и 10 некогаш. Ако спијам помалку, не функционирам преку ден.

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Потребни ми се минимум 6 часа за да можам да функционирам нормално, секако со помош на мала доза кофеин. Така ми е навикнат организмот, си имам стекнато рутина да легнувам околу полноќ, а да станувам во 6. Некогаш ако сум стварно преморена легнувам уште во 9.
    За време на викенди и слободни денови знам да си поспијам малку повеќе, па така пред некој ден спиев цели 14 саати. Ама со оправдана причина - претходниот ден бев во хаос, цел ден бев со обврски и кога се вратив дома вечерта не знаев кај се наоѓам :drunk:

8. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Некогаш многу,некогаш малку...
    Никако да најдам средина,а во последно враме за спиење и бебињата мислам дека ми се љубоморни. |-) |-) |-)

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Кратко и јасно..
    Преку викенд 13 часа.
    А преку другите дена, 7 часа.

10. Martinez

Martinez Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    17
    Уф тоа спиење, од понеделник до петок спијам по 5-6 часа, а викендот 10-11 :)

11. laf4eto

laf4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Пааа може да се каже од 10 до 12 часа во просек а некогаш ако не ми се доволни после спиење легнувам да оморам уште некојјј сааттт |-) |-) |-)

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Навечер 6 саати, ама некогаш и преку ден знам да си прилегнам некој саат.

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Порано повеќе спиев, сега некако го расцепкав спиењето, кога се враќам од работа знам да си поспијам и три-четири часа а навечер еве како синојка заспав во три се разбудив 10 до 6, сон од нецели три часа и сега сум како гроги ниту кафе не ме спасува, само секс може да помогне во случајов сега и веднаш и одма :rofl:

14. AzSxDc

AzSxDc Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    24
    дека одам на школо спијам до 6 и 45 а иначе до 10 11. :D

15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Спијам од 12 до 14-15 саати, прилично многу ама има исклучоци некои денови :lol:

16. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    И јас спијам во просек 12 часа ама најубаво ми е кога ке си се наспијам да си се одморам и после цел ден и покрај сите обврски сум си релаксирана :)

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    12-15 саати :o Не се глупирај дете, не е здраво да сппиеш толку саати, ем тоа денот во спиење го поминуваш! не денот животот |( намали по итно барем на 10.

За здрав живот и организам доволно е 8 саати спиење, некои научници препорачуваат 6, но мене тоа ми е премалку!
    Јас имав навикада спијам 10, но со факултетов нема време за се друго па морав да се навикнам на 8, а некогаш и помалку! Мене не ми стигаат 24 часа во денот, па уште да трошам 14 на спиење! :x NO WAY! :!:

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Сум забележала дека кога спијам 8 саати, секогаш ама секогаш сум уморна и неспособна цел ден.Подобро функционирам со 6 отколку 8 саати спиење, а зашто не знам.
    Инаку кога треба рано да станам се фаќаат околу 6-7, ама попладне обавезно спијам.Инаку и докај 10-11 знам да си затерам :)

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Јас мислам дека се е навика!
    Искрено и мене ми ми се има случено тоа порано кога спојам докај 6 не ми се спие толку, ама на 7-8 секогаш се будам кога ми е најслаткото :wasntme: Пробај секој ден да стануваш и легнуваш во исто време, мене ми користеше ова, и се навикнав и сега 8 ми се тамн.
    Али во секој случај подобро 6-7 отколку 14 :x
    Шок ме удри кога прочитав мислења од некои феминки кои спијат по 14 саати! :fubar:

20. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    За спиењето нема правило, тоа е исто како да кажеш сите утре да јадат иста храна во иста количина. Секој организам си е посебен, а научниците многу работи викаат па не држи се вода.
    Јас спиев по 8-9 саати и бев прилично ок, сега спијам по 5-6 и почнав да пропаѓам. Под итно морам да си се вратам на стар режим затоа што осеќам дека не сум баш во најдобра форма. Лека ноќ!