Јас мислам дека сум најголема спанка на светот, станувам многу касно, освен ако не треба рано да се извлечкам за на факултет.. Многу сакам да спијам, и секогаш сум расположена за повеќе!
..па кога како..ако сум многу изморена ќе спијам најмногу 10 часа.. а ако сум одморена спијам до 8часа..или помалкуу...Како што реков кога како
Спијам кога како ако треба да станам рано , станувам без никаков проблем но потребни ми се најмалку 7 часа сон. А кога би можела да спијам цел ден , како во викендите спијам по 10-11 часа
Па зависи за кој ден се работи. Секогаш различно станувам и за секој ден различно ми трае спиењето. Кога сум прва смена спијам околу 6 часа. Понекогаш ми се случи дури и помалку да спијам. Наредниот ден сум како утепана, затоа што наизменично сум со смените и тоа си го прави своето. Кога сум втора смена знам да се излежавам во кревет. Спијам и по 9-10 часа. Кога се будам уште неколку минути се излежавам во кревет и станувам. Секако го фаќам утрото околу 10 часот. Понекогаш ми се случува и порано да се разбудам, но ретко. Е за викенд сакам да си поспијам повеќе. Немам обврски и можам да останам в кревет колку сакам. Станувам покасно. Е сега ми се нема случено да станам во 14-15 часот. И да легнам во 5 сабајле нема теоретски шанси да спијам до толку. Навикната сум барем до 12 да се разбудам. Во глобала 6-7 преку сила 8 часа спијам.
За жал во последно време преееемногу малце. од премногу обврски, немам време да се наспијам слатко, сила немам во мене
7 саати и доволно ми се,а некогаш кога спијам повеке коа ке станам се чуствувам како претепано и цел ден ми се спие
Si pospivam baajgi,ne mozam da se pozalam najmalce 8h,a moze da se desi i poveke.Uzivam vo spienjeto,golema spanka sum!
по 12-13 часа и стварно се нервирам што спијам толку и цело време си ветувам дека ќе станувам поррано ама никако не можам да почнам а многу сакам само 8 часа да ми бидат доволни