Кога сум уморна можам и по 12 часа да спијам а кога не сум доволно ми е да ги одморам очите едно половина час и како нова сум .
... ........глобално малку....преку ден су поспана,чувствувам умор,пијам кафиња да се рефреш,и ок сум....е сега никој не ми е крив шо не спијам добро преку ноќта...тоа сум си јас...ако станам до тоалет,лелел мајко послето да заспијам пак......ќе се вртам.ќе се мачам ама сон,нане шо вика маж ми.....или на пр ко ќе размотам филмчиња во глата ова ми се случило,она требаше,ова не требаше,ке си анализирам со саати....тоа ми е....со години сум ваква....и арна си сум....хахаха....
Зависи каков ми е периодот. Имам периоди кога спијам по 5-6 часа и се будам рано секој ден како темпирана. Ги мразам таквите периоди. Постојано сум уморна, и колку и да пробувам да спијам повеќе, не можам никако, секој ден станувам ококорена рано наутро А имам и периоди кога спијам по 11-12 часа, едноставно не можам да ги одлепам очиве и едвај станувам. Така ми е поубаво, мора да признаам И многу спиење не е на арно, ама сепак е подобро од ненаспаност
Оптимално по 7,5 - 8 часа , што е ретко, се на се, 2 месеци во годината Во останатиот период по 4 - 5 саати
Во теков на училишнава година многу малку спијам, ама мислам дека ми е доволно. Најмалку 6 ми се потребни за да се наспијам, а некогаш и 8. За викенд обично знам да си се наспијам убаво, 10 до 12 часа.
Zavisit, ako sum vtora smena spijam 7 sati mozhebi, a ko ke sum vtora eden sat pomalku.. hhaha zna deka e glupo ama taka e..