Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку спиете?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од nedzma, 9 јануари 2011.

1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Спијам во просек по 7-8 часа и доволно ми е ;)
    Преку ден речиси никогаш не легнувам да спијам, па колку и да сум уморна и ненаспана. Мислам дека се е навика ;)

На Eci15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Леле МНОГУ! И тоа ова откако дојдов овде. Можеби поради промена на средина едно-друго.
    Порано и 5 часа доволни ми беа. Сега испод 10 часа нема шанси. Мора да се регулира ова некако :x

3. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Од седум до осум ипол часа....ама секогаш ме буди аларм, инаку мислам дека и 13 саати можам да спијам, ама не си го дозволувам тој луксуз :doh: :) и јас никогаш, ама никогаш не легнувам преку ден, затоа што тоа ми е веќе уништен ден, остатокот ќе бидам со главоболка и поспана.... :worried:

4. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    Аааа, јас сум гоолема спанка! 10 часа ми требаат за да се наспијам, а ако сум посебно уморна :tmi: .. Порано си станував рано и се си беше со ред, а сега ништо не се знае. Го мразам ова и мора некако да се порпавам :swear: .

5. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    8 саати..доволно за да се почувствувам наспана и полна со енергија, ма да се случува некогаш тоа да биде и 2-3 саати..зависи од ситуација :)

6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    6.743
    кога како ...обично кога е учебна година спијам повеќе за викенд а посебно во сабпота ако се вратам покасно дома во петокот ... омиелни денови ми се тие бидејќи работните денови станувам од 9 часот за да стигнам се да направам ..па и да пишам тука :D

7. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Најчесто спијам по 8 часа,но со оглед на тоа дека имам мало детенце кое се буди ноке и наутро станува рано некогаш и помалку.

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    до оглед на фактот дека страдам од несоница 5-6 часа можеби и помалку но пак сум одморна и свежа преку целиот ден :$

9. bonbonka17

bonbonka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Uff e mene u nikoj sluchaj ne mi se dovolni 7-8 saati.. toa mi e kao da sum pospala 2 saati :worried:
    Golema spanka sum, nikako da se odviknam..
    Koga neam obvrski vamu tamu uchenje togash spijam po 12- 13 saati...
    [mod-kirilica:3kyc0q0c][/mod-kirilica:3kyc0q0c]

10. ivushh

ivushh Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    голема спанка сум!! кога не сум на училиштее знам да спијам и до 10 часови или повеќе некогаш хихихи
    а за летен одмор ме нема цел денн!! ужваамм да спијамм

11. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Гледам од коментариве дека контрирам на сите... Спијам по 2-3 часа кога сум во школо, но често ми се случува и воопшто да не спијам...Се тестирав неколку пати за да видам колку ќе издржам без сон, и најдолго било 38 часа....ама затоа после се изнаспав....16 часа....мајка ми се исплашила па на 5 минути ме проверувала дали сум жива :lol: :D
    а потребни ми се околу 9 часа (во нормални услови) и воопшто немам проблем со станување рано - фала богу :)

12. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Кога сум во школо спијам 7-8 часа, а за викенди по 10-11 :)

13. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Кога сум на школо спијам од 6-7 чаца а некогаш и помалце. А преку викенди или на одмор по 10-11 часа. Море да ме оставиш би спиела цел ден! хаха Ама секогаш кога спијам помалце од 9 часа се осеќам ко да ме згазил камион! :D :D хахаха

14. lebarka

lebarka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    26
    Во текот на неделата спијам 6-7 часа, а за викенд си дозволувам и до 9 часа. Кога морам да стигнам одредени рокови ми се случува да спијам и по само 3,4 часа, ама после поминувањето на роковите отспивам и по 12 часа. :D За мене нема толку влијание бројот на преспани часови, колку што е важно колку квалитетно сум спиела. Ако спијам предолго може да ми се случи да ме боли глава. А, искрено и не обожавам долго спиење, некако се осеќам дека сум можела и нешто поинтересно да направам од само спиење. Понекогаш знам и да подремувам по 15 мин ако сум многу уморна, што јас би рекла спиење на рати :D

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Повеќе од што треба :swear:

16. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    Со оглед на тоа дека сум без обврски, спијам многу... по 11-12 часа... :worried: Но, не го бива ова... доцна легнувам (да не речам рано наутро) и пола ден го преспивам... И затоа во последно време почнав да си правам аларм, и да спијам максимум 7-8 часа... барем ден да видам малку.. :D

17. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Кога како...знам да спијам и по 10-12 саати и пак да сум недоспана, па истиот ден да си дремнам и на поручек :tmi: ,но си имам и периоди кога неможам око да склопам. Не сум од тие што глава на перница и ги нема, ако си имам некоја мисла или мака оди па заспиј ако можеш, се врткам со саати и оп стигнало утрото. И така додека не ми се реши маката или додека не си се помирам дека нема решение :D

18. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    вообичанео спијам по 9-10 часа ама последнава недела како да ме фатил зимски сон, спијам по 13-14 часа кога ке станам сум сонлива, на работа постојано се прозевам ми се спие
    ме фатила спијачката болест

19. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    најубаво ми е кога спијам по 6-7 саати бидејќи после толку време сум свежа,одморена,наспана. Се што е над 8-9 саати не ми годи...колку повеќе спијам толку повеќе ми се спие :?: :?: незнам зашто е така. Во нормални услови спијам токму по 7-8 саати, ама сега неколку месеци дека без обврски спијам и по 12 саати и се будам со зевање :lol: :lol:

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Јас сум најголемата спанка во цел универзум, или јас сум жена-Дракула :devil: , зошто по цела ноќ не можам да заспијам штом почне да се разденува одма почнува дремка да ме фаќа и спијам од сабајле до кај 1-2 напладне, но може и да си продолжам и докај 4-5 или така речи цел ден :yawn: .
    Сега дека порано се стемнува неколку пати ми се имаше десено да станам од спиење а надвор веќе е темно и ми треба 15 минути да сфатам кој ден е, колку е часот, утро ли е или вечер и така. Обожавам да спијам, но сепак некогаш кога имам обврски не ми е проблем и по неколку часа само да одморам зашто во такви ситуации времето поминато во спиење го сметам за изгубено :( а кога немам обврски нема зашто да не си поспијам да си се одморам убаво, да си уживкам |-)