Јас и да легнам во 5 можам да станам во 6 без проблем.. Обично кога немам обврски и слично спијам 7 часа до 8 максимум повеќе неможам.
Кога како. Променлива сум. Некогаш знам да спијам 10 часа, а некогаш 4-5. Ако имам повод да станам, станувам дури и порано од што треба.
Pred da se omazam spiev po cela den ako nemav obvrski,sega najcesto pod 10h ne sum...golema spanka sum,iste mi kazuvaat deka pola zivot vo spienje mi e pominat
Јас обично си ленувам во 2:30 и станувам во 13:30 али зависи можам и до сабајле да не спиам а и знам мнофу рано да си легнам и пак да станам у 13:30 Мене мајка ми ме буди мене човек да е остави да спиам ќе спиам два дена не ме буди ни аларм ни ништо освен мајка ми тоа е многу лошо :/
Interesna tema Pred da stanam MAMA spiev po 12 saati ako ne odev na fax, a posle toa na rabota..A sega spijam sve na sve vkupno 3/4 saati vo tekot na nokta i ako dojde svekrva mi ili majka mi na gosti pa da go pocuvaat maliot pospivam uste 2saati posto sin mi cica na 2h Mislev nikad nema da funkcioniram vakva ali super mi e Navika, i si uzivam vo majcinstvoto
Ако сум слободна од на работа со маж ми спијаме околу 14 саати а инаку спијам секогаш различно,понекогаш сум трета смена на работа..
Штo би реклa мaјкa ми "рoденa си дa спиеш сaмo" Јaс имaм прoблем сo спиењетo никaкo немoжaм дa се нaвикнaм дa легнaм пoрaнo зa дa мoжaм пoтoa дa стaнaм пoрaнo. Зaспивaм нaкaј 1 некoгaш и пoјке седaм зaвиси a никaкo немoжaм дa стaнaм пoрaнo oд 10 oсвен вo ситуaции кoгa мoрa, некoгaш чудo се дешaвa дa легнaм мн кaснo a дa стaнaм мн рaнo a нaспaнa сум. Хмм дa ми мoжелa би спиелa oхoo и пo цели денoви Гoлемa спaнкa сум
Ако сум слободна спијам по 12-14 часа ама најчесто имам обврски и спијам по 5-6 сати а некогаш и по 2-1 некогаш и ич!
Секогаш спијам по 10 саати и обавезно навивам аларм зашто ако не навијам можам цел ден да останам да спијам и после кога ќе станам ќе ме боли главата и ќе сум како утепана
Сега сум слободна и си спијам по 12 саата.Кога имам премногу обврски спијам по 6 ама тоа за мене е како без ич, пошто малку ми е.Во ,,нормални денови''-стандардно 8 часа сон.Морам да си го земам јас моето 'beauty sleep ', во спротивно не можам да функционирам.
I sleep more than I should. Ако не отспијам минимум 7 саати, следниот ден сум како на журка да сум била цела вечер. Кога ќе ми се погоди (како вчера, т.е. утрово) да си легнам накај 5 часот, следниот ден мислам дека паѓам болна. Повеќе пати ми се случило да си легнам накај 5-6, да станам накај 10, затоа што тоа е максимумот на кој си се навикнал мојот биоритам и после дента да имам температура и да се чувствувам болно. Сума сумарум - минимум 7 саати, а понекогаш и повеќе. Сега во последниве година и кусур и други фактори придонесуваат да спијам повеќе, а и потребно ми е.
Кога не сум на работа, за викенди, спијам и по 12 часа и тоа ми е топ. Ама кога сум (понеделник-петок) спијам по 6 часа и малку ми е. А обично попладне немам време да поспијам, така да.. вечно ненаспана сум си.
Спијам по 7 саати и некоја минута плус и пак сум уморна и ненаспана, одвај станувам сабајле. Спанка не сум била од никогаш, ни кога сум била најслободна не сум спиела повеќе од нормално а насабјле секогаш свежа сум била. Се сметав на morning person а сега крш сум сабајле