Порано спиев по 8 до 10 саати али знааев да си главам навечер до касно па утредента да се утепам од спиење и пак цел ден денот ми беше тапа и утепан и покрај тоа што бев добро наспан.Сега кога ја сменив професијата работам нон стоп 3-та смена и повторно знам преку ден да се заборавам без да отспијам убаво и спијам по 4-5 саати просек.Али некако чудно но вистинито се осеќам поодморен и понаспан обрските ги изршувам без мака и не се осеќам поспано во тек на работно време за разлика од порано кога знаев да се отспијам асално али после тоа цел ден ми беше никаков се осеќав како неспособен како Флегмаа!!!.
Многу. Минимум 9 а неκогаш дуρи и по 15 саати. Важен ми е сонот зашто џабе ми е и вежбање и непиење и непушење и здρава хρана аκо спијам по 5 саати и многу мρазам κога не сум наспиена. А пρетходната недела баш таκва ми се погоди, ама ајде сега веќе ќе си го сρедам спањето. П.с. изгледа сум најголемата спанκа овде
Скоро секогаш по 8часа, без разлика кога си легнувам. Само на недела си дозволувам да поспијам повеќе, па тогаш до 10 часа најмногу. Секогаш си правам аларм да ме буди на точно 8 часа спиење и најдобро ми е така, една од подобрите навики што ги имам стекнато ми е таа.
Само имај во пρедвид деκа спиењето ноќе и во теκот на денот не е исто, значи не е баш сеедно κога ќе си легнеш инаκу супеρ ти е навиκата.
Си местам секогаш аларм на 8 часа. Бидејќи ако не си наместам можам и по 15 да станам, а така не е ни здраво и се осеќам лошо. Некогаш си го преместувам алармот по еден саат плус. Можам без се, ама ако не сум наспана како ненормална сум буквално! Препотребно ми е!
Хронично ненаспана личност сум и дури и со 12 сати спиење,дури и ми смета во секојдневните обврски некогаш