Колку сте отворени со вашиот партнер кога станува збор за сексот? Дали сте ги споделиле вашите фантазии? Дали му кажувате кога прави нешто што не ви се допаѓа?
pa eve ja da bida prva pa da spodela. znaci skoro sekogas su otvorena i kazuva ona sto go saka i sto go ocekuva od partnerot i toj si kazuvat pa na kraj sprema usluga zasluga ama ne ni e dosadno nikogas
Кичевчанка...? А за темата колку сме отворени, јас лично сум сосема, па мора да се кажуваат такви работи бе. Каква врска ти е тоа ако не кажуваш што сакаш а што не сакаш?
Па целосно сум отворена му ги кажувам моите желби и фантазии. Порано ми беше многу срам неможев ништо да му кажам во врска со сексот, ама сега повеќе не ми е срам.
Отворена сум. Ако нешто сакам да го правам во сексот, му кажувам на маж ми. Супер ни е комуникацијата.
pa mozebi postojat nekoi fantazii sto ne bi gi kazala ili pa ne, si teras samo misionerka i tolku? Å plus se mislis kako ke te svati ako slucajno imas nekoi zabegani idei? Ne site maski mislat isto vo vrska so seksot, imat i pozaostanati ako ramislime poubo..
100% отворена. Без разлика колку е 'чудна' некоја моја или негова фантазија или преференција, сме си ги кажале. Никогаш не ми било срам да зборувам отворено за секс со било кој партнер кој сум го имала. И сум им била 'чудна' на некои, некои мене ми биле 'чудни', ама не ми е проблем. Знам дека сите имаме различни преференции и фантазии и го прифаќам тоа како сосема нормално.
скроз Не ми е срам да барам нови работи,ниту да пружам.Отворено зборуваме за се што ни е убаво или не убаво.Нема стегање,нема граници,нема заобиколување
Па си правиме муабет на таа тема ама не баш си кажувам мои фантазии сакам да видам дали на него ќе му текне нешто и да видам дали умее сам без да му цртам и бојам.
Скоро целосно. Прилично сме на почеток (3-4 месеци откако почнавме со односи, мене ми е скроз ново нешто) па си кажуваме што би сакале и полека го остваруваме тоа.
Преотворена сум. Се што некогаш сум сакала да пробам или он сакал да пробаме сме си кажувале и сме си исполнувале. Секакви можни фантазии и комбинации паѓале.
Јас си кажувам шо сакам и како сакам, а за него нејќам да слушам јер ја не сам дедо мраз да испунувам желби. И не само у сексо општо и у живото сум таква. Себична сум мн да
Си создаваш опасност да бидеш изневерена или оставена. Една од причините зошто зошто машките вараат е токму тоа
Преотворена сум. И кога сакам нешто и што сакам и ми исполнува се И он е отворен спрема мене, за да тече се како што треба