Зимава два пати неделно,за викенд- тенис 1 час, пред некој ден се вратив од скијање , секој работен ден пешачам по 1 км , но сепак треба повеќе да се вежба
vezbav pred nova godina sekoj den cel mesec i pocnaa da se gledaat rezultatatite denes eve pak pocnav i eve gi vezbite sho gi vezbam 1.se zagrevam so aerobik delot od klipov http://www.youtube.com/watch?v=SJQjVlhNBgk 2.potoa gi vezbam vezbite za noze od ovoj klip http://www.youtube.com/watch?v=mLTlZGfQ ... re=related 3.i za shlag na tortata t.e. vezbi za stomak http://www.youtube.com/watch?v=pNqrkGnkUWc Sekoja zena,devojka koja saka da izgleda ubavo treba da vezba.....a vezbive pogore se mnogu dobri....koj gi probal znae [mod-kirilica:2o0d7fnz][/mod-kirilica:2o0d7fnz]
4 пати неделно,некогаш станува досадно,али тоа ти дава бенефиции на долг рок,излежавањето е убаво во моментот,но немаш корист од него.Вежбањето ви ја подобрува физичката спремност,самодовербата,здравјето,се чувствувате подобро и изгледот ви трпи позитивни промени,а ако не трпи позитивни промени,бар го стагнира таложењето на масти и опаѓањето на мускулите кое е резултат на годините.Затоа вежбајте и не бидете мрзи
5 пати неделно, секој ден различни вежби. Засега ми е интересно, многу поубаво се чувствувам одколку кога не вежбав
На секој втор ден вежбам..не дека имам некоја голема потреба ама по 1 час вежбање 5 пати во неделата на никој нема да му пречи.Само ќе му помогне да се чувствува по убаво по здраво и со повеќе енергија. Секогаш правам најразлични вежби за цело тело! И нели, најубаво е кога ќе приметиме дека имало резултат...
Три пати неделно по еден час ми е сосема доволно. Со тоа што, на пилатес опфаќаме вежби за целото тело. Понуваме од вежби за нозете и рацете, продолжуваме за стомакот и струкот и завршуваме со задникот и грбот. И после сум како препородена. Секој атом на негативна енергија е успешно исфрлен
Вежбам секоја вечер пред да си легнам околу 10-15 мин стомачни вежби, а наутро вежби за истегнување околу 5- 10 мин.
Никогаш не сум можела да вежбам дома. Неколку пати и се откажував. Затоа веќе месец дена вежбам 3 пати неделно во теретана. И продолжувам. Има резултати и убаво се чувствувам.
Последнава недела вежбам секој ден по 1 сат на Орбитрек (дома) и на топка плус 20-30 мин и кога и да седам на нет наместо на стол седам на неа (моментално седам и цело време вежбам, иначе почнав пред 3 недели првите 2 недели вежбав секој 2-3 ден по 1 сат а последнава ндела како што пишав погоре секој ден, и ако не извежбам неможам да заспијам (во четвртокот вежбав вечерта во 23 часот и не јадам бел леб, го заменив со 100% интегрален црн леб (од жито лукс помалку благо само некогаш каснувам по 1-2 бананчиња дневно и веќе се гледаат резултати, и се чувствувам полна со енергија и ќе продолжам вака. Поддршка за сите вежбачи
Феминки помагајте!! како да се активирам да вежбам, имам потреба од вежбање а неможам ни 5 правилни стомачни да направам околу стомакот имам малку поголемо меше од што треба и никако да го смалам, немам никаква физичка активност( освен од дома до училиште и од училиште до дома ) тоа е околу 1час пешачење. Сакам ама незнам какви вежби да практикувам, што да се хранам за да го намалам тој дел околу стомакот, помош од некои поискусни вежбачи да ми кажат ефикасни вежби.
ДЕвојки дали некоја ги вежбала Turbo Fire ve\bite od цд-то? Ако да, какви се ефектите? Јас од денес ќе почнам па сакам да се мотивирам, читајќи некое ваше мислење за вежбите
Јас,уствари се ама буквално се имам вежбано од www.beachbody.com и имаа многу резултати,ама повеќе е за слабеење,ако сакаш зацврстување со гоооолем бицепс и трицепс како моите,само Chalean extreme
Уф како ме има фатено една многу голема и опасна мрзеливост за вежбање оваа зима. На лето многу вежбам, секој ден речиси, се чувствувам многу подобро така. Трчање секој ден, Орбитрек, и многу вежби за сите делови на телото. Најмногу ги практикувам тие вежби за задникот и за стомачните.
Незнаев каде да го поставам прашањево па ај тука да не отварам нова тема Слушам дека правејќи стомачни без грбни можело да си го искривиш грбот..Што мислите за ова? Дали покрај стомачни треба и грбни да правиме или не?
а значи ти по 8 минути неделно вежбаш аеробик, 8 минути фитнес и 8 минути јога, може да ми кажеш колку време се загреваш за вежбање? Дали и покрај ова пливаш, вежбаш карате или гимнастика, зашто имам чуено дека многу ја подобрувале интелигенцијата и го јачале карактерот.