Колку често вежбате?

Дискусија во 'Фитнес' започната од Dreamer, 12 април 2010.

1. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    2 пати дневно си вежбам и си правам по 100 стомачни и грбни :)
    Доста ми се :D

2. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Зимава два пати неделно,за викенд- тенис 1 час, пред некој ден се вратив од скијање , секој работен ден пешачам по 1 км , но сепак треба повеќе да се вежба :^)

3. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    vezbav pred nova godina sekoj den cel mesec i pocnaa da se gledaat rezultatatite denes eve pak pocnav i eve gi vezbite sho gi vezbam

1.se zagrevam so aerobik delot od klipov
    http://www.youtube.com/watch?v=SJQjVlhNBgk
    2.potoa gi vezbam vezbite za noze od ovoj klip
    http://www.youtube.com/watch?v=mLTlZGfQ ... re=related
    3.i za shlag na tortata t.e. vezbi za stomak
    http://www.youtube.com/watch?v=pNqrkGnkUWc

Sekoja zena,devojka koja saka da izgleda ubavo treba da vezba.....a vezbive pogore se mnogu dobri....koj gi probal znae :)
    [mod-kirilica:2o0d7fnz][/mod-kirilica:2o0d7fnz]

4. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    почнав да вежбам по трипати неделно,ми беше тешко да се навикнав ама ете...и се чуствувам супер :Д

5. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    4 пати неделно,некогаш станува досадно,али тоа ти дава бенефиции на долг рок,излежавањето е убаво во моментот,но немаш корист од него.Вежбањето ви ја подобрува физичката спремност,самодовербата,здравјето,се чувствувате подобро и изгледот ви трпи позитивни промени,а ако не трпи позитивни промени,бар го стагнира таложењето на масти и опаѓањето на мускулите кое е резултат на годините.Затоа вежбајте и не бидете мрзи :D

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    5 пати неделно, секој ден различни вежби. Засега ми е интересно, многу поубаво се чувствувам одколку кога не вежбав :)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    На секој втор ден вежбам..не дека имам некоја голема потреба ама по 1 час вежбање 5 пати во неделата на никој нема да му пречи.Само ќе му помогне да се чувствува по убаво по здраво и со повеќе енергија. :D Секогаш правам најразлични вежби за цело тело! И нели, најубаво е кога ќе приметиме дека имало резултат... :inlove:

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Три пати неделно по еден час ми е сосема доволно.
    Со тоа што, на пилатес опфаќаме вежби за целото тело. Понуваме од вежби за нозете и рацете, продолжуваме за стомакот и струкот и завршуваме со задникот и грбот.
    И после сум како препородена. Секој атом на негативна енергија е успешно исфрлен :)

9. MilaKunis

MilaKunis Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    25
    Вежбам секоја вечер пред да си легнам околу 10-15 мин стомачни вежби, а наутро вежби за истегнување околу 5- 10 мин.

10. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Никогаш не сум можела да вежбам дома. Неколку пати и се откажував.
    Затоа веќе месец дена вежбам 3 пати неделно во теретана. И продолжувам. Има резултати и убаво се чувствувам.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    24.383
    Последнава недела вежбам секој ден по 1 сат на Орбитрек (дома) и на топка плус 20-30 мин и кога и да седам на нет наместо на стол седам на неа (моментално седам :lol: и цело време вежбам, иначе почнав пред 3 недели првите 2 недели вежбав секој 2-3 ден по 1 сат а последнава ндела како што пишав погоре секој ден, и ако не извежбам неможам да заспијам (во четвртокот вежбав вечерта во 23 часот :sweat: и не јадам бел леб, го заменив со 100% интегрален црн леб (од жито лукс помалку благо само некогаш каснувам по 1-2 бананчиња дневно и веќе се гледаат резултати, :$ и се чувствувам полна со енергија и ќе продолжам вака. Поддршка за сите вежбачи :muscle: :lol:

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4,5 KB
      Прегледи:
      265
  12. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Феминки помагајте!! :envy:
    како да се активирам да вежбам, имам потреба од вежбање а неможам ни 5 правилни стомачни да направам :sweat: околу стомакот имам малку поголемо меше од што треба и никако да го смалам, немам никаква физичка активност( освен од дома до училиште и од училиште до дома :lol: ) тоа е околу 1час пешачење. Сакам ама незнам какви вежби да практикувам, што да се хранам за да го намалам тој дел околу стомакот, помош :wasntme: од некои поискусни вежбачи да ми кажат ефикасни вежби. :)

13. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    ДЕвојки дали некоја ги вежбала Turbo Fire ve\bite od цд-то? Ако да, какви се ефектите? Јас од денес ќе почнам па сакам да се мотивирам, читајќи некое ваше мислење за вежбите :)

14. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Јас,уствари се ама буквално се имам вежбано од www.beachbody.com и имаа многу резултати,ама повеќе е за слабеење,ако сакаш зацврстување со гоооолем бицепс и трицепс како моите,само Chalean extreme ;)

15. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Уф како ме има фатено една многу голема и опасна мрзеливост за вежбање оваа зима. :lol:
    На лето многу вежбам, секој ден речиси, се чувствувам многу подобро така. :)
    Трчање секој ден, Орбитрек, и многу вежби за сите делови на телото. Најмногу ги практикувам тие вежби за задникот и за стомачните.

16. pajaceto

pajaceto Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Незнаев каде да го поставам прашањево па ај тука да не отварам нова тема :P Слушам дека правејќи стомачни без грбни можело да си го искривиш грбот..Што мислите за ова? Дали покрај стомачни треба и грбни да правиме или не?

17. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Немам потреба од многу вежбање.Само малку се изтегнувам наутро. :lol: :lol:

18. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    5 ден во неделата по 25 минути аеробик фитнес јога на сабота и недела трчање

19. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    179

ајде и мене некој да ми каже :D

20. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    а значи ти по 8 минути неделно вежбаш аеробик, 8 минути фитнес и 8 минути јога, може да ми кажеш колку време се загреваш за вежбање?
    Дали и покрај ова пливаш, вежбаш карате или гимнастика, зашто имам чуено дека многу ја подобрувале интелигенцијата и го јачале карактерот.

На hunny-bunny му/ѝ се допаѓа ова.