Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. AleksandraNajdova

AleksandraNajdova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Бремена сум 27 недели и до пред два дена бебето ми играше фудбал во стомакот! Но овие два дена некако е помирно и не е така активно! Се прашувам зашто е тоа така да не има некој проблем или пак јас се навикнав на таа негова активност и сега ми е необично? Ве поздравувам!!!

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.053
    Допаѓања:
    137.017
    При крајот на бременоста (иако имаш уште доста до крајот :) ) бебето станува помирно, бидејќи има се помалку простор за движење. Ако воопшто не чувствуваш никаква активност не е лошо да отидеш на ехо.

На Anacid му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pain

Pain Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    45
    Едвај го чекам тој момент, кога јас ќе бидам бремена и ќе го чувствувам тоа движење на бебето. Повеќето ми велат тешко тебе како сакаш така да си бремена, меѓутоа за мене е тоа нешто посебно иако сум сеуште мала 19 год едвај чекам да бидам и јас бремена.

4. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    43
    не си мала :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: и јас на 19 останав бремена и ете сега си имам преубава керкичка :D :D

На TinkerBell2710 и pravnicka-7 им се допаѓа ова.
  5. Sexycat

Sexycat Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Jas sum 26 nedela nekoash igra fudbal nekogash e mirno pa samo ckam da mrdne ne se pteretuvaj normalno e , idi na pregledi redovno i ne se voznemiruvaj ako podolgo vreme ne go pocustvuvash toa ne cinelo inaku ima majki sto uste vo podocnite meseci gi custvuvale ne sega zatoa opusteno srce!

На Pufce27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Desi.lala

Desi.lala Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Нека е жива и здрава, а и ти покрај неа =).. Како ти оди? Студираш работиш.. како се снаоѓаш за чување.. Јас имам 19 и пол и студирам, не сум трудна, но ме интересира како некој на мои години се снашол. Јас искрено уште не се замислувам така, но ОБОЖАВАМ бебиња и деца воопшто. Моментално најголема љубов ми е внука ми. Голем поздрав

7. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    Другарка ми е во 37 недела, не знаете какво е чувството кога ја држам за стомакот и го чувствувам бебушот. Сега му е тесно и кога клоца цело ноџе му се познава. Јас сум во еуфорија, а како и е на нејзе, прва бременост и е.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AleksandraNajdova

AleksandraNajdova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ona sto pomalku go osekav bebeto traese mnogu kratko. E sega sum 35 nedela i se poznava sekoja negova pozicija , kade mu se race noze , kako se vrti ! Super e cuvstvoto!!! I sakam da gi ohrabram site onie koi se bremeni i studiraat!! jas ja zavrsuvam pretposlednata godina od moite studii po informatika, imam uste dva kol od ovaa godina i nemojte toa d avi bide prepreka ! Pozdrav do site i sekoe dobro

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Јас сум на почеток на 14. недела и мислам дека уште немам почуствувано мрдање на бебето...ИНаку дали ќе осетиме порано или покасно, зависело и од нашата тежина. ПОслабечките, т.е. што немале претходно стомаче, порано осеќале... :)

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    јас првпат го почуствував во 5месец и оттогаш почна многу да ме тепа и движи,со текот како што растев повеке мрдаше :D

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    машко ли ти е бебчето велат дека машките покасно премрдувале..? јас еве уште малку ќе влезам во 5 месец и сеуште немам почувствувано мрдење на бебенцето а едвај чекам!! какво е тоа чувство се осеќа ли на почетокот кога ќе премрда? можеби јас не осеќам.. :$

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Женско испадна :D

13. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    а кој ќе ми каже какво е првото чувство на премрдување се осеќа ли добро дека е мрдање од бебето? јас едвај чекам да почувствувам

14. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.225
    Се е индивидуално, и не се замарај со тоа. И ти ќе си го почувствуваш твоето ангелче :) . Инаку на почеток се осеќа како глувче да ти лази во мешето, значи нема удари и помрднување на цел стомак лево десно. Се надевам дека малку ти помогнав.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    фала срцко јас вчера сабалје почувствував нешто под папокот ама мн кратко и брзо и си викам дали е можно да е тоа

На bruno.com му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    феминки има ли некоја да ми каже дали првото мрдање на бебето е да осеќаш како чукање на срце во стомакот така кратко нешто

17. Moja

Moja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    17
    Јас сум 31 недела, го чуствувам бебчето ама не нешто претерано..
    свит воман на почетокот се толку слаби мрдањата што може тоа што си го почустувала да е бебчето :)

18. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    и јас тоа си викам ајде нека е бебцето па у 5 месец веќе влегувам сакам да си го чувствувам...

19. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Да, како некое благо потчукнување, мрдање... ама не се забележува однадвор, тоа подоцна, кога ќе биде поголемко.

20. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    срц фала на одговорот значи и јас сум почнала да го чувствувам моето ангелче :clap: :inlove: :inlove: