Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    И јас почнав баш често да ја чувствувам дуда :inlove: Мнооогу и се радувам :rofl:
    Тукуууу на моменти осеќам како штипење од внатре...не знам како точно да опишам...но баш како да ме штипе,околу папокот...дали тоа е од бебуш или пак нешто друго ќе да е??? :^)
    Дали некој од вас има почувствувано такво нешто...или слично?

2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Девојки колку често го чувствувате бебето да мрда во 21 недела.Минатата недела бесе поактивно сега многу посмирено.Иначе најчесто го чувствував насабајле и навечер.Нормално е така или треба почесто да мрда?

3. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Зависи и ти колку си активна. Јас бидејќи многу активна сум цела бременост, изгледа со движењата сум го успивала. Исто како тебе сабајле и навечер осеќав. Сега исто и во 9 месец, најмногу навечер осеќам иако и преку ден се чувствува, ама добро нормално е тоа дека е големо сега. Но, најмногу навечер кога ќе си легнам. Не се плаши де, секое бебенце е карактер за себе, некое е поактивно некое помирно :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Прва бременост и одма паничарам :( незнам колку е нормално како е нормално,психава одма на лосо ме мава :(

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ама не се секирај нормално е некогаш појче некогаш помалце да го осејчаш (и ти некогаш сакаш да одмараш па така и бебенцето не му се претка стално ;) )

6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    ^^ И мене прва бременост. И додеке не почнав да ја чувствувам како мрда "без поттик"
    пиев газирано (а мразам) и јадев благо секој ден по малце. :lol: :lol: :lol:
    Сега мрда многуууууууу. Поттик и требаше само до 22-23 недела,сега уживам посебно затоа што и од надвор се гледа каде се движи. Стомакот ми испакнува на десна страна (претежно таму е, може дека спијам на лева па си прави баланс :D ).
    Не се секирај, уживај поубаво нешто нема да искусиш во бременоста

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    бебушката моја си мрда често.. многу сум среќна кога ќе ме избоксира :punch: одма право рацете на стомак ги ставам да си ј амилувам :inlove:

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    бебушката моја си мрда често.. многу сум среќна кога ќе ме избоксира :punch: одма право рацете на стомак ги ставам да си ја милувам :inlove:

9. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    На почетокот морав да легнам за да ја осетам бебеушката моја, сега како што подпорасна постојано клоца без разлика дали лежам, седам или стојам :) Секое нејзино клоцање премногу ме радува.

10. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Мојава девојка е постојано во движење.. ]:) Клоца се врти се преместува... :rofl: не ме остава на мира ни кога спијам. :^) Но сепак уживам да ги следам сите нејзини движења...посебно кога се познава однадвор ..убавини :inlove:

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Jас цуца моја вчера и денеска само 2 пати ја сетив како претна и многу ми е стеав дане нешто нее во ред :doh: ма да немам никакви болки или нешто чудно да се осејчам :?:

12. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    и јас моево по толку 2 пати ќе го почуствувам а се случува и по еден ден ич да не го осетам,а денес бев на гинеколог и ми кажа дека се е во ред си мрдаше си се превртуваше па со рачето си го фаќаше стапалцето :inlove: и кога му реков јас некогаш не го чуствувам гинекологот се насмеа и ми рече да не се секирам се е во најдобар ред.

На ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    A која недела си ти?

14. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    24

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Секој ден редовно...некогаш повеќе некогаш помалку ама си мрда редовно.
    Завчера така ме клоцна да се сецнав, дури она како секундарна болка ми направи.

Инаку татичко кога ќе дојде да го гали, одма почнува да клоца :D Завчера гледаме вечерта филм со маж ми, и саат и пол/два колку што траеше филмот, он си се галеше со синко, а па тој како да разбира саат и пол враќа-клоца.

16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Вчера беше многу интересен верверко. Сега веќе се приметуваа и на стомакот акробациите и тоа ептен. Стомакот се спушта и крева кај што поминува. Го галиме јас и татко му и он ни дава клоци и боксови од надвор. Кај галиме ние, таму удира. :lol: И така речиси 2 саати.Ни покажува кој е главен уште од сега :P

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    доста често и разни пози прави.. и сега ме тупка... синоќа беше многу активна срцката моја јас се радувам и право раката на стомак... :inlove:

18. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    jas ima denovi koga poveke go osekam eve na primer denes me kloca poveke bas sega vo momentov dodeka pisuvam, velat deka od 7 mi mesec treba da se brojat dvizenjata dali sekoj den vo isto vreme mrda imate li iskustvo so toa

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    преку цел ден... додека сум буднаа.. стално си мртка секако мамичка се радува :D

На emilijamak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Нон стоп, дури знае и да ме разбуди последниве неколку ноќи