Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

Gi imas l broeno dvizenjata eve jas od ovaa nedela polnam 28 polni gn i kako sto citam od togas se broele dvizenjata

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Како расте мешето на мама, така синко станува поактивен.
    Често ги чувствувам движењата, некогаш дури и ме штрекаат бидејќи неочекувано знае да ми даде незгодно силен удар. :lol:
    Додека спијам јас, спие и сонцето мое. До сега не се случило да ме разбуди, но веројатно и тоа ќе биде, само да пораснеме поголемки.
    Некогаш претпоставувам си се оптегнува и останува во таа положба подолго време па стомакот го чувствувам како здрвен и растегнат на тоа место. :D
    По јачината на ударите си замислувам дека во моментот ме мава со рачиња, ноџиња, се превртува и сл.
    Едвај чекам да дојде моментот кога на стомакот ќе гледам цели рачиња и ноџиња.. :inlove:

На emilijamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Женски во 21ва недела сум но сеуште движењата на бебето ги чувствувам само нежно и нема клоцнато убаво.. нормално ли е тоа? Згора на се, понекогаш и долго време не можам да го почувствувам,на пример денес цел ден нема мрднато..се загрижувам :/ Кога прв пат да очекувам клоца и дали е се во ред со него иако понекогаш цел ден не го чувствувам ? Фала ви многу однапред :)

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^за убаво да клоцне треба уште доста да почекаш ;)

5. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Син ми каратист ќе биди, си ја истепа мајка си пред да се роди :lol: очекувам со нунчаки да излези :D :D :ninja: :ninja: а и мм спие подалеку од мене бидејќи и тој е подложен на удари ако е во близина на стомакот :lol:

6. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    304
    Јас мислам дека син ми балетан ке биде, зашто осеќам на моменти дека како Лебедово Езеро да го игра :D :D :D

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    лелеее вистинската бременост допрва почна да се познава :)
    меше,чукање на бебуш...
    од како влегов 26 недела се чуствува така силно :D како да му е мало местото внатре па сака надвор :inlove: колку убаво ја чуствувам малата лелеее :inlove: многу убави емоци :)

8. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Па почнав мноогу често да осеќам удари,клоцања,па растенувања.На моменти дури почнува и да ми смета бидејќи голем притисок осеќам,мислам низ кожа ќе ми излезе :lol:

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    преку цел ден, додека одам спијам јадам одмарам...стално си мртка еве и сега додека писам.. знае на моменти да ме удри силно дури и да ме заболиии и звук да испустам 8) ... само нека си узива .. и јас се радувам

10. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Овие 2-3 дена многу поретко ја осеќам бебушка.Навечер е така поактивна инаку преку ден ретко ја осеќам...тоа ме загрижува,бидејќи беше доста размрдана клоцка а сега не толку...
    Дали има место за паника или тоа е нормално со оглед на тоа што се помалку има место? :|

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Deneska peperutkata moja i jas ja osekam poslabo...ne znam dali e normalno..ona se javuva aktivna e da ama ne kako minatite denovi koga bese kako centrafuga....e sega i dvete sme isti so nedelite i dvete poslabo osekame valjda e okk.. so znAm

12. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    нека е живо и здраво моево ама 2 секунди не застанва, ова дете не знам дали спие некогаш :D ако е толку хиперактивно ко ќе се роди кај ни е крајот хаха :)

13. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Девојки здраво . Многу сум загрижена па ве молам за совет или искуство.
    сега сум 36та недела но од при крај на 34 та недела немам никакви движења на бебчето .
    Во35 та бев на контрола и матичната ми тврди дека се е ок и дека морам да го осеќам но јас ништо буквално.
    само осеќам испапапчуваЊе на стомакот те хоре те доле те лево те десно но нема клоцања мрдање никакво...
    Многу ми фали но најмногу се плашам да не е нешто не во ред...
    дури другиот понеделник сум на преглед

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Zenski deneska mnogu slabo mrtka bebuskata moja.samo malko ke se razmrda naprci nekade i tolku..normalno li e vaka pred poragjaj poretko da mrdat ??? Malku sum zagrizena

15. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Мојата јас ја осеќам многу посебно откако ке седнам и малце ке се навала ме тогаш цел стомак ми се пореметува си мрда оди лево се десно и папукот мислам дека буквално ке ми излеси инаку сега дури пишувам ме отепа од внатре боли дури инаку преку денот не ја осекам баш многу оти често се движам. Али одкако ке се отпуштам е дури тогаш ми се случува вистинска борба меѓу керка ми и мојте органи Али увек победува керка ми како мава уфф изгледа после пораѓај ке одам на операција за органите :rofl: инаку сум 37 недела и 4 дена :inlove:

16. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Ајде мамички сега малце да ве разнежнам и тие што сте родиле и тие што допрва ќе раѓате. Се разнежнив само од што го видов гифов а камоли да го доживеам. Дај боже има уште време за мене, неколку години уште.
    Поздрав другарки :*
    https://24.media.tumblr.com/efaf720c7fe ... o1_500.gif

На joy1 и IveBrajan им се допаѓа ова.
  17. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Здраво мамичкиии како сте ми денес?Ние да ви кажам право многу сме немирни... изгледа ќе биде спортско дете,боксер најверојатно :rofl: Премногу клоцка, боксова внатре се мести бог знае што прави хехехехех бас кога бев во Плодност на последната контрола му се жалев на Др.Таше за немирноста ама тој вика ако треба да се радуваш што сега е немирно,кога ќе излезе ќе биде мирно :lol: Се надевам дека е во право....Поздрав мамички :*

18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    да ве прашам дали е чудно што ми штрека во стомаков нешто одвреме навреме, а нема врска со мрдање на бебето , 1 и пол сум само бремена..?

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    bebeto93 пред 15-16 недела (најрано) нема шански да го почувствуваш движењето на бебето.
    Не заборавај дека во стомакот имаш и други органи кои и натаму непречено си ја обавуваат својата функција. :)
    Знам дека сега бременоста ти е главна преокупација, но не треба олку да претеруваш!

20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    ама јас напоменав дека знам дека не е бебето рано е сеуште за тоа да мрда аххаха