Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    аззра да ти е здрави и живо.. вотек на бременост минував исто како тебе се чудев кога спие :) ме клоцкаше цело време, и да ти кажам еве веке 6 месеци срцката не застанува се чудам од каде силата.. душа мамина, не спие мигнува по 20 мин и турбо после ...

2. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас сум 27 недела и во последнава недела а и повеќе многу често јас незнам кога спие, :lol: само ме клоца, скока, удира и се превртува те на една страна те на друга. Сакам да ве информирам сите труднички да си се пријавите за бесплатен курс-предавања и вежби во државна многу се корисни од 28 недела па натаму се оди. Јас почнав и се ви кажуваат, наместо да слушате жени и да се секирате одете еве јас не се вознемирувам колку што бев пред да одам убаво ти кажува а не жениве само те плашат.

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас почнав бебушко да го осеќам негде мислам дека 16/17 недела бев така помалку како некое црвче во стомакот да имам некоја пеперутка да ми летка, нежни движења. Сега овие 3-4 дена го осеќам убаво баш долу лево кај јајникот како ме клоцка неколку пати по ред така знае мислам јајникот лев ќе ми отиде. :lol: Се уште не клоцка убаво па ќе видиме во иднина како ќе клоцка. :inlove:

4. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    значи како поминува времето сме се поактивни и поактивни , најинтересно е што дур мама се обидува да заспие и да одмори бебувче внатре журки си прави , навечер не застанува :dance: ама буквално не застанува, дали се досаѓа па преуредува органи ....... турбуленции на сите страни :lol:
    додека сум на работа во седечка позиција исто значи осеќам ноџињата како си преткаат точно кај мојот желудник, исто кога после подолго стоење ќе легнам исто револуција се случува :rofl:

најинтересни ми се спорите движења кога тегне раче или ноџе...... што точно се случува незнам али многу смешно ми доаѓа......... срцка моја најубава :inlove:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Здраво и од мене идни мамички :) Ве следам редовно ама еве сега се решив да ви пишам за да ми кажете совет и мслење :) јас сум 21 недела меѓутоа сеуште не сум ги осетилс движењата на моетот бебче :( покрупна сум иотсекогаш. и со вишок кг стартував ама не се поправив до дегаѓфала богу хихи дали можеби тоа има врска што не ги осеќам или???немам ни трудничко меше ко сите туку дебелкото мешеѓод порано :( мн ме напнуваат сите дали сум се сетила па како уште не, па што е работава да не не е нешто во ред...особено свеки моја... а бидејќи ми е прва бременост психата ме убива и почнувам да се плашам. Си се изнапишав јад... позз цуцки мои :*

6. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Извинете за многуте грешки од моб сум :*

7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Не е чудно јас од 24 недела почнав да чуствувам со второто,а демек требало и порано зошто веќе треба да знам како е ...второ ми е...ама покасно и не беа нешто примеливи којзнае колку ,а кога почна од 27 дури и болни беа ударите,ме никаутира :)
    А првото некаде 20-21 го осетив...

На Smiley11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Последниве неколку дена мислам дека моево дете ич не мирува внатре во мешето. Значи нон стоп да се мрда, да се клоца... Знам дека е добро кога мрда, ама не знам дали е нормално волку многу. Не е важно дали е дење, ноќе, дали мирувам или се движам.

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Neka si mrka kolku saka,koga ke se porodis ke ti nedostigat tie dvizenja

10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Хахаха знам, ама веќе не страдам само јас, ноќеска настрада и тате, една клоца во бубрези и го разбудивме. Да види како е. :D

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    А јас еве втор ден како воопшто не ја осеќам :( Нормално е тоа? Се загрижив некеко.

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.070
    Jas vlegov vo 17 nedela I mislam deka uste ne go osekjam :(

13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Рано е за убаво да го осеќаш. Јас почнав накај 16/17 недела да го осеќам како црвче некое да ми шетка како да ми летка пеперутка некоја во стомакот. Сега сум еве 26 недела и почнува убаво да си клоцка да се преместува и се осеќаат убаво ударите.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Цело време мрда, прета, се тегне, ика и се останато не се смирува ни за миг. Мене ми е многу интересно и УБАВО. Многу ме промени бременоста се приврзавме многу, секоја секунда мислам на него, неможам едноставно дури и кога спијам се будат и тој се буди во мене и клоцка. А првиот удар беше на 12 декември.

15. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Utro:)

Jas sum 18 ta nedela i pocna pred nedela nedela i pol da si kloca:)
    Sekoj den se osekja posilno i posilno
    Nema poubavo custvo :inlove: :inlove: :inlove:

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Добро утро и од мене!
    Јас сум 18-та недела, односно почеток на 5-ти месец, така? да не сум утнала пак нешто :)
    И од пред 2 недели почнав да осекам нежни движења по неколку пати на ден, посебно кога седам, се надевам дека е тоа синко мој :)
    Значи жива брука сум, 2 деца имам родено(ама поодамна беше) и на многу работи не се ни секавам, како тинејџерка некоја сум :D
    Убав ден на сите мешиња, ве :hug: и :* сите!

17. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Јас сум исто 5 месец пред 2 недели почнав да осеќам понежни движења ама сега некако се појаки се на мајка фудбалер ќе биди тој нема ден особено на сабајле на работа,кога пијам кафе да не ме заклоцка така убаво појакичко ако само здрави и живи да се допрва ќе клоцаат тоа се најубавите моменти :)

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Постојано....дури некогаш претерано до толку да ми смета. Често ме буди и од сон со јаки удари, а поретко знаат и да бидат болни. Никоја трудница до сега не ми се пожалила за вакво нешто, но еве, ново искуство за мене. И самиот доктор рече дека е многу активно бебето, но ајде, ќе издржам уште 2 месеци :)
    Читав дека во просек фетусите помеѓу секоја активност спијат по 45мин.

19. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    киттен не си единствена и мојот синко е многу активен со клоцањето фудбалерќе на мама, јас сум 34 недела последниве 10недели интензивно клоцање но почнаа да стануваат и многу болни кога ќе ме поткачи незгодно ама па така си правиме муабет, го прашувам дали му се јаде дали сака да шетаме, дали сака да му пеам, да го гали тато по стомачето и со клоцање ми одговара :D

На Rusi, Kitten и chache87 им се допаѓа ова.
  20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Ние почнавме во 17та недела да клоцаме :)
    Најпрвин како да ми шета нешто во стомакот, а денеска еве, вечерва убаво се почувствува, леле какво чувство, првпат вака мрдна, солзи ми дојдоа од среќа, душа моја е :inlove: :inlove: :inlove:

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.