Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Незнам дали има место за паника или сепак тоа е нормално,денеска скоро и да не го почувствував движењето на бебето,а сум 33 недела,само еднаш ме клоцна и толку.
    Ме фаќа страв да не е нешто сериозно,на контрола сум дури за 2 недела но не би можела да чекам толку долго.Дали на некој му се има случено истото,или уште утре да одам на доктор да видам што е :doh:

На ladymici и Vikiliks им се допаѓа ова.
  2. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    И јас да се пријавам во темава околу движењето на бебето. Минатата недела 2 или 3 дена воопшто не почувствував никакво движење, а пред тоа салто правеше. Многу се исплашив, ама докторката ми рече дека може да се случи во овој период, сепак е сеуште многу мало и не секое негово движење може да се почувствува. За срека од викендов повторно се врати на стара шема со салтата :D па претпоставувам дека е се во ред, утре сме на контрола па и ке се видиме :inlove:

3. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Сопругата знае хаха вика дека како да игра фудбал ...Фудбалер на тато .ммм
    :* :* :hai: :hai:

4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Труднички еве ја терам 27 недела ама нешто сум загрижена,овие два дена нешто слабо го чувствувам бебето,до претходната недела во денот и по неколку пати многу мрдаше,ама овие два дена многу слабо,се обидов и со благо и кока кола ама не е тоа тоа,ја подбуцнувам и така ќе даде како некое млитаво движење и толку.Сте биле ли во ваква ситуација,ај нека кажат и други поголеми мешиња,дека почнав да се грижам,се мислам дали да одам на преглед сега,имам закажано за другата недела. :(

5. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Mamuski ne se zagrizuvajte tolku mnogu za vasite bebuski ....ima denovi koga ne im e po kef da mrdaat. Eve jas sum 29 nedela i do dega sme aktivni si mrdkame koga ni e volja. Ama na nekolku pati mi se slucuvase da ne mrdne celiot den. Sepak bebus saka nekogas i da odmara nemoze postojano da e aktivno. kAKO STO NIE SI SPIEME TAKA I NA MALECKITE IM TREBA USTE POVEKE SON. Pozz i bez griza.

6. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    264
    мојата буцка навечер е поактивна вчера посебно во 4 сабајле уваво ме растресе :))) валјда денски спие ама и денски си е активна сеа за сеа нема ден да се успие па да не ја сетам денски :)))

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Jas sum 18 nedela i bebcevo od 17ned mi tropka po malce :D a vcera si legnavme so mm i me gusna preku stomaceto i lezime nekoi 10 min, ja vikam zaspal mm. Koga vikna lele srce mrdna mnogu! Me izvadi od pamet hahah :D edvaj cekam povekje da go osekjaam :)

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    37 недела сум и нон стоп го чувствувам како мрда, навечер е толку јак што мислам ми го разнесува стомаков. Баш ме прави среќна кога удира :)

9. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    По цел ден го држам стомакот и верувам ќе ми недостига движењето и клоцањето, живо е многу!

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lullaby991

Lullaby991 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Zdravo mamicki , jas sum veke vo 30ta nedela,malku sum isplasena,poslednite dve kontroli bebeto mi e svrteno karlicno , ne me plasi toa tolku kolku sto ne cuvstvuvam silni dvizenja, mi mrda ama ne so nekoj jak intezitet.. Koga citam od drugite kako gi klocka pa stomavot se dvizi,a kaj mene veke podolgo vreme si e taka svrteno i odvreme na vreme ke mi mrdne malce i tolku .. Ne znam sto da mislam , dali e normalno ili ne

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ништо страшно. Некои бебиња се помрзливи а и заиси на која страна е ( предна/задна). Тоа што е карлично исто така не е ништо и има време уште 10 недели па ке си се намести како што треба.

12. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Девојко јад дум 24 недела беѕ двс дена..Многу рано почнав да го осекам Ама последице две недели Многу..Сакав да прашамдали е нормално пример два дена го осекам Многу мрдст клоцат и после два дена никаде го нема дури и шубе ми правит..некаде прочитав Дека било нормално?? Позз

13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jas do denes polni 16 nedeli, znaci veke ja pocnavme 17, a bebusot si go osekjam od 15 nedela, si se dvizi, vcera bas I kazuvav na doktoekata vika ne se sekiraj ne e rano nekoi deca se takvi. E sega ne deka celo vreme go osekjam ama po nekolku pati vo denot a nekogas I nitu ednas. Sinokja posebno me izmesti pa I vo bubreg mava, ubav na majka.

14. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Утре влегвам во 23та г.н и доста е активо е бебето , доста често го чуствувам ако не чука тогаш се превртува и како змија низ стомакот да ми шета . Но да бидам искрена уживам одвај лекам да мрдни ако го нема некоје време ќе го размрдам стомакот и ќе го осетам

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    kako go razmrduvas stomakot? Jas ke legnam obicno i cekam da mrdne, nekoi denovi mrda poveke i posilno nekoi poslabo,ama obavezno se buni koga mijam sadovi mu smeta izgleda nesto :D

На Momichka и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  16. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Или сака да помага на мама

На Momichka и alisijad им се допаѓа ова.
  17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Јас пред некој ден пиев ладен нес со сладолед, кај млекото од фрижидер па и сладолед. Дури откако го испив ми текна дека не требаше нес да пијам особено навечер, бидејќи не можам да спијам. Откако забременив дали 5-6 кафиња испив. После несот осетив движења во стомакот, се надевам дека не им сметало толку кафето како што им годело млекото и сладоледот :D Јас сум 19 недела, сеуште не осеќам движења, можеби некогаш кога ќе легнам смирена и сконцетрирана ќе приметам некое мрдање во стомакот кое со зборови не можам да го опишам. Движењето на бебето се чувствува за прв пат од 18-25 недела. Тие со прва бременост обично покасно. Затоа малку ме зачуди едно мислење во темава, како на 17 недела бебето и клоцало. Значи во тој период може да се осетат само нежни движења како пеперутки или гасови, ама да клоца? :^) Само нека се живи и здрави, има време кога да клоцаат. Ама ако се работи за сладолед, може и карате да падне :D

Последна измена: 9 април 2016
    На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Ne e rano Abeja, jas slabi pulsiranja osekam uste od pred 15 nedela, a prv pat ubavo dvizenje osetiv 16 . Od togas navaka postojano ima dvizenja najcesto nisko dolu poretko kaj papokot, se custvuvaat i so raka a i stomakot znae da mrdne :)

На Baby Baby и Momichka им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Pustete im malce
    Pustete im malu muzika moeto obozava ko ke slusnit ne prestanvit da mrdat :D

На stevemila, alisijad, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас вчера за прв пат осетив силни клоцања, надворешно цела рака ми ја помести. Којзнае со што маваше дали рака или нога беше :D

На Mari* и Momichka им се допаѓа ова.