Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Па од 18 недела почна да тропка строго попладне само,сега во 19 си буричка така кога сабајле,кога попладне, навечер го немам начекано сеуште:D и седната кога сум баш ниско доле тропка,буричка:inlove:

На Adeline, maja8 и aceee99 им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.212
    29+5 девојка е активна 24/7 секој ден по цел ден и ноќ буквално :sweat::hug::l:

На Ygritte, ***Bony*** и aceee99 им се допаѓа ова.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Секој ден различно како и се сака така некогаш ја има уште рано наутро и така цел ден, понекогаш пак само во 21 навечер како темпирана е. Интересно е каде се мава кога ве читав неверував дека така се осека кога долу мава па сега сал се жалам на мм што бара долу а тој пак нездрав земи голтни играчка ми вели па нека си игра со неа :rofl: мажи бе шо знаат они, нема кај нас мислам ама треба го ставам на појас да осети малку мрдање па после да збори :rofl:

На Alishan30 и Ygritte им се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Јас за малку минатата недела ќе се јавував на гинеколог беше активна 24часа само со 30мин пауза... :D:D

На thelittle17 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    И јас некогаш кога многу е активно се паничам дали е се’ ок, кога го нема па едвај чекам да мрдне. Ни вака ни така да не си раат :)

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Исто ... Ама кога е мирно си велам океј се смири сега му е убаво.... И по 5 секунди одкако ќе помислам на тоа пак почнува ко демек : мисли си мајка дека јас сум мирно :rofl::l:

На ***Bony*** и maja8 им се допаѓа ова.
  7. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Mojava nz oraaaa vnatre nekogas koga ke pocne ne zapira zabelezitelna e od dr strana na lugeto se zabelezuva mo go trese cel stomak se krivi na leva desna strana nz so sto da se pokrijamda ne se gleda tolku ke mislat mi zaoda vnatre hahaha

На Ygritte и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  8. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.212
    Не се замарам зошто е активна, би се вознемирила ако не ја осеќам а вака ако е. Не дава да потпрам рака на стомак одма гура влече тегне да тргам рака да може слободно да се шета (facepalm)

На Ygritte, Happyinlove и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  9. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    19+3 Сеуште го нема да ме поздрави мажето мое... :?: :(

На vogue.and.vogue му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Кај мене почна во 20-21 гн не се секирај ке го осетиш :)

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    И јас 19+3 денес. Јас почнав да го осеќам минатата недела. Секој ден го осеќам по неколку пати најчесто кога лежам или седам, ама ударите се благи како стегање на мускул 3 прста под папок. Некогаш удира само еднаш некогаш по два-три пати по ред. Не се секирај ќе го осетиш многу наскоро, можеби првите неколку пати нема ни да си свесна дека е бебуш. Инаку јас имам предна постелка и докторката ми рече дека дури во 20 недела ќе почнам да го осеќам, ама ете го осетив порано може дека е понапредно за неколку дена цело време на ехо. Нема некое правило кога ќе го осетиш првпат. Ако на ехо си мрда и се е добро немаш причина за загриженост. :mm:

12. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Прва клоца на 19+4 добив, сигурно кај и да ќе бидне и кај вас.. :D

13. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Што маже ќе беше ова,активен е 24/7 некаде од 21-22 недела па еве до ден денес 27+2 нема одморено ич.А почнав да го чувствувам уште од 15 недела.Вака активен беше и бато ма да мислам дека ова е и повеќе размрдано.Понекогаш го галам мешко и му зборувам " те молам барем малку да одмориме и двајцата":lol:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    И јас го мислев истото како мала те молам барем сааат време одмори ме:)
    Сега 36та морам да ја пофлам мрда колку да се пријави дека е тука претежно се тегне и не клоца веќе. Само што си има најдено некоја позиција под дијафрагма и со нозете е лево накај бубрег ваљда. Доста непријатно е кога ќе се врти тешко земам воздух.
    До 20та викав каде е да клоца, после оти други не може да ја почувствуваат, а сега викам добра е полека само.
    Најактивна беше од 30-34.

На ***Najsrekna*** и Ygritte им се допаѓа ова.
  15. ***Najsrekna***

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Денес сме точно 32 недела и малку сум исплашена.Веќе трет ден денес како помалку го осеќам бебо.Дали веќе почнува да нема место па ќе мрдне само колку да се јави дека е тука или е повеќе заспан не знам,но некако паника ме фаќа.Како беше кај вас во овие недели? Треба да паничам или не?

16. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    И јас сум 32 гн мојата растура мислиш истражува нешто внатре незнам како е правилно за мрдањето сигурно е секаде различно кај мене почна покасно да мрда и обично е помирна кога се движам ама кога лежам стално ја осекам, пробај легни на страна така секогаш ја осекам дали нема простор па се тегни да си направи :lol: пробај

17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Јас сум 34+3 недели и ова моето не престанува да мрда..... Дење ноќе.... (facepalm):lol::lol::lol:а читам како ќе се дебелееле така помирно ќе биде, нема врска (facepalm) мислам дека ќе излезе :inlove:

На ***Bony*** и Ive13 им се допаѓа ова.
  18. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Јас сум 20 недела од денес ама уште го немам почувствувано некако незнам како некој вибрации чувствувам понекогаш кога лежам ама не сум сигурна дали е бебушот.можеби е уште рано или?со првата бременост бебуш го почуствував мислам негде 6 ти месец кога бев

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас сум 32+1, се помалку и помалку го осеќам бебуш, така ми правеше и синко, сум плачела од што се секирав и еве сега пак и ова исто. Паничам и сега, ама помалку, изеди нешто благо или испи нешто ладно и мирувај, обично тогаш се јавуваат. Ако пак воопшто не го осеќаш тогаш трк до матичен да те види на ехо.

На ***Najsrekna*** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ***Najsrekna***

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Се јавува само на моменти,онака нежно ќе ме клоцне и толку,освен еве пред едно пола саат што си направи убави движења како и претходно кога беше ептен расклоцан.Не знам што да мислам,триста глупости ми поминуваат низ глава(facepalm)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.