Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Discussion in 'Бременост' started by AleksandraNajdova, Apr 22, 2010.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Па од 18 недела почна да тропка строго попладне само,сега во 19 си буричка така кога сабајле,кога попладне, навечер го немам начекано сеуште:D и седната кога сум баш ниско доле тропка,буричка:inlove:

Adeline, maja8 and aceee99 like this.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

29+5 девојка е активна 24/7 секој ден по цел ден и ноќ буквално :sweat::hug::l:

Ygritte, ***Bony*** and aceee99 like this.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Секој ден различно како и се сака така некогаш ја има уште рано наутро и така цел ден, понекогаш пак само во 21 навечер како темпирана е. Интересно е каде се мава кога ве читав неверував дека така се осека кога долу мава па сега сал се жалам на мм што бара долу а тој пак нездрав земи голтни играчка ми вели па нека си игра со неа :rofl: мажи бе шо знаат они, нема кај нас мислам ама треба го ставам на појас да осети малку мрдање па после да збори :rofl:

Alishan30 and Ygritte like this.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас за малку минатата недела ќе се јавував на гинеколог беше активна 24часа само со 30мин пауза... :D:D

thelittle17 and ***Bony*** like this.
  5. maja8

maja8 Популарен член

И јас некогаш кога многу е активно се паничам дали е се’ ок, кога го нема па едвај чекам да мрдне. Ни вака ни така да не си раат :)

Ygritte likes this.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Исто ... Ама кога е мирно си велам океј се смири сега му е убаво.... И по 5 секунди одкако ќе помислам на тоа пак почнува ко демек : мисли си мајка дека јас сум мирно :rofl::l:

***Bony*** and maja8 like this.
  7. aceee99

aceee99 Популарен член

Mojava nz oraaaa vnatre nekogas koga ke pocne ne zapira zabelezitelna e od dr strana na lugeto se zabelezuva mo go trese cel stomak se krivi na leva desna strana nz so sto da se pokrijamda ne se gleda tolku ke mislat mi zaoda vnatre hahaha

Ygritte and ***Bony*** like this.
  8. Eni.r

Eni.r Популарен член

Не се замарам зошто е активна, би се вознемирила ако не ја осеќам а вака ако е. Не дава да потпрам рака на стомак одма гура влече тегне да тргам рака да може слободно да се шета (facepalm)

Ygritte, Happyinlove and ***Bony*** like this.
  9. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

19+3 Сеуште го нема да ме поздрави мажето мое... :?: :(

vogue.and.vogue likes this.
  10. ***Bony***

Кај мене почна во 20-21 гн не се секирај ке го осетиш :)

alexsandraa likes this.
  11. lady.N

lady.N Популарен член

И јас 19+3 денес. Јас почнав да го осеќам минатата недела. Секој ден го осеќам по неколку пати најчесто кога лежам или седам, ама ударите се благи како стегање на мускул 3 прста под папок. Некогаш удира само еднаш некогаш по два-три пати по ред. Не се секирај ќе го осетиш многу наскоро, можеби првите неколку пати нема ни да си свесна дека е бебуш. Инаку јас имам предна постелка и докторката ми рече дека дури во 20 недела ќе почнам да го осеќам, ама ете го осетив порано може дека е понапредно за неколку дена цело време на ехо. Нема некое правило кога ќе го осетиш првпат. Ако на ехо си мрда и се е добро немаш причина за загриженост. :mm:

alexsandraa likes this.
  12. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Прва клоца на 19+4 добив, сигурно кај и да ќе бидне и кај вас.. :D

alexsandraa likes this.
  13. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Што маже ќе беше ова,активен е 24/7 некаде од 21-22 недела па еве до ден денес 27+2 нема одморено ич.А почнав да го чувствувам уште од 15 недела.Вака активен беше и бато ма да мислам дека ова е и повеќе размрдано.Понекогаш го галам мешко и му зборувам " те молам барем малку да одмориме и двајцата":lol:

Ygritte likes this.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

И јас го мислев истото како мала те молам барем сааат време одмори ме:)
    Сега 36та морам да ја пофлам мрда колку да се пријави дека е тука претежно се тегне и не клоца веќе. Само што си има најдено некоја позиција под дијафрагма и со нозете е лево накај бубрег ваљда. Доста непријатно е кога ќе се врти тешко земам воздух.
    До 20та викав каде е да клоца, после оти други не може да ја почувствуваат, а сега викам добра е полека само.
    Најактивна беше од 30-34.

***Najsrekna*** and Ygritte like this.
  15. ***Najsrekna***

Денес сме точно 32 недела и малку сум исплашена.Веќе трет ден денес како помалку го осеќам бебо.Дали веќе почнува да нема место па ќе мрдне само колку да се јави дека е тука или е повеќе заспан не знам,но некако паника ме фаќа.Како беше кај вас во овие недели? Треба да паничам или не?

16. ***Bony***

И јас сум 32 гн мојата растура мислиш истражува нешто внатре незнам како е правилно за мрдањето сигурно е секаде различно кај мене почна покасно да мрда и обично е помирна кога се движам ама кога лежам стално ја осекам, пробај легни на страна така секогаш ја осекам дали нема простор па се тегни да си направи :lol: пробај

17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас сум 34+3 недели и ова моето не престанува да мрда..... Дење ноќе.... (facepalm):lol::lol::lol:а читам како ќе се дебелееле така помирно ќе биде, нема врска (facepalm) мислам дека ќе излезе :inlove:

***Bony*** and Ive13 like this.
  18. Ive13

Ive13 Популарен член

Јас сум 20 недела од денес ама уште го немам почувствувано некако незнам како некој вибрации чувствувам понекогаш кога лежам ама не сум сигурна дали е бебушот.можеби е уште рано или?со првата бременост бебуш го почуствував мислам негде 6 ти месец кога бев

Emma2 likes this.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

И јас сум 32+1, се помалку и помалку го осеќам бебуш, така ми правеше и синко, сум плачела од што се секирав и еве сега пак и ова исто. Паничам и сега, ама помалку, изеди нешто благо или испи нешто ладно и мирувај, обично тогаш се јавуваат. Ако пак воопшто не го осеќаш тогаш трк до матичен да те види на ехо.

***Najsrekna*** likes this.
  20. ***Najsrekna***

Се јавува само на моменти,онака нежно ќе ме клоцне и толку,освен еве пред едно пола саат што си направи убави движења како и претходно кога беше ептен расклоцан.Не знам што да мислам,триста глупости ми поминуваат низ глава(facepalm)

Lolipop23 likes this.