Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Discussion in 'Бременост' started by AleksandraNajdova, Apr 22, 2010.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Изгледа машкиве бебушки се појаки не се нежн
    И јас на мм му викам дека се осеќам како да ќе излезе. Изгледа момциве се побеснички не се нежни :rofl: ама ја ќе го наранам касно и после се чудам зошто не можам да спијам... ќе седат дури на крај и ќе ги молиме да излезат (fingers)

Lovebug01 and Tsukinory like this.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Денес си пуштив грчка музика да се осеќам ко на одмор :D И одма се распретка мојава нежничка бебушка, ко да знае дека мајка и и татко и се запознале во Грција на одмор хахаха :rofl:
    @Tsukinory ах јас колку сакам да ми игра фудбал, да ме штрека. Еднаш пред 2 недели мислам беше пред спиење така посилно ме клоцна ко да сакаше низ стомак да излезе. Ама нема мавнато од тогаш толку јако, а јас очекувам којзнае што. Башка што си имам бариери, амортизери-напред плацента и салце на стомакот :D
    Не се секирај, не може сигурно од мавање да излезе предвреме. Ќе издржите силни сте вие :hug:

Milkiway, Tsukinory and Brpbrp like this.
  3. lana2915

lana2915 Истакнат член

Кај мене е лудило од превртување дека и на преден ѕид постилка мн се секава уште од 15 недела почна, дали дека и слаба сум превртување се осека каде е таму е тврдо а внатрешно осекам кругови прави,надворешно слабо се приметува уште ударите се слаби. Сепак мислам до бебето зависи движењето и до дебелината слабите одма секаваат.

4. maca050619

maca050619 Истакнат член

јас сум 21 недела но бебушко мислсм дека го немам почуствувано па се плашамм го мрдам стомачето несакаа да мрдаа јадам благо многу пак не мрда незнаммм , по некогаш имам осетено како нешто да ме боцка внатре сма мн ретко тоа незнам се плашам , помогнетеми

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не се плаши овој период сите го поминавме баш во таа 21 недела. Кока кола една благо јади и легни на грб ќе го почувствуваш. Овој период почнуваат да спијат многу и затоа толку не се активни... јас тогаш баш така правев кафе благо малце кока кола и лежев 1ч на кревет дури го осетев во паника цела...ама нормално си било. Уште е многу малечко да го чувствуваш силно и константно

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не се секирај, ќе го чувствуваш за многу скоро, може си го почувствувала ама не си свесна, а може си е и мирно бебе, ко ова моево. Плус тој период уште е пердувче околу 400 грама е :) Рано е кај некои во 21ва недела редовно да се осеќа. Јас сум 27ма од утре па пак секој ден не мрда толку многу еве денес нигде ја нема а цел ден лежам. Решив веќе да не паничам. Си мрдаат бебушки цело време само некогаш се наместени во положба кај што не се осеќаат убаво, а и ние кога сме во движење помалку ги сеќаваме.

7. maca050619

maca050619 Истакнат член

еве сега и кока кола 1 чаша и благо абе не мрда господинот , само да ја загрижува мама :( , мислам дека е време да ми каже дека е тука , а ионака се чуствувам како да не сум бремена само стомак ми расте хехе имам енергија да летнам мислам

8. maca050619

maca050619 Истакнат член

и кока кола и се пијам џабе господинот не мрдка решил да ја паничи мама до крај , а мене ионака ми е како да не сум бремена имам енергија што мислсм ке летнам немам ни потешкоти дс не се урочамм пупу

Milkiway likes this.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не се секирај, јас прејадена сум благо цела бременост, ни кафе ни кока кола ништо не и влијае, кога не и се мрда ништо живо не ја размрдува :P И кока кола со сила сум пиела некогаш само за да мрдне, некогаш џабе било.

StrongKris likes this.
  10. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

37 недела сум и 1 ден, бебето си е доста активно иако веќе му снемува место. Прашањето ми е следно, имам забележано во пределот на пупакот и над него како постојано играње горе доле како бран на стомакот. Икање не е бидејќи икањето знам како изгледа веќе постојано и го осеќам во десен долен ден. Што може да биде ова играње во тој предел? Извинете на долгиот пост.

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Знам дека веќе сте породени, ама јас сега така го осеќам, како вибрации и пулсирање, и тоа многу често денеска, те на 5 мин. 10мин. 30 мин, па пак од почеток, многу често и навечер така ми праи, а еве и преку ден денеска, не знам како да го објаснам, вибрации пулсирање, грчеви, не знам што се, чудно некако дури ми е. Тек сум 24 недела и некој ден.:doh:

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ехеее ќе осеќаш и како штуцка внатре во стомакот ќе ти поместува цел стомак. Се што не боли е нормално уживај и гали меше и чувај се од коронава:hug:

dromka likes this.
  13. thelittle17

Во 24 часа се на се саат време е неактивно денеска, не знам што му стана, скроз се преврте, на сите страни го осеќам, ваму таму, горе доле, лево десно, нели спие бебево внатре, се прашувам? Дури ме исплаши некако што вака вибрации осеќам, да ти кажам право. А тоа икањето како се осеќа дека е икање? Не можам да разграничам.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Икањето е буквално како пулсирање јас го осеќав во долниот дел дека беше свртен со главата надоле дури ме нервираше на крај пред да се породам не можев да спијам.Нека се врти бебе не може да спие цело време кога нема да го осеќаш тогаш ќеспие и ќе расте

dromka and thelittle17 like this.
  15. thelittle17

Леле цел ден не сум раат денес, викам му стана нешто на бебево, многу се активира, одеднаш, од ден за ден. Се исплашов ептен паничар сум, се изначитав триста работи.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не бе па и ти што може да е не читај се и свашта :D и моето беше такво активно цел стомак ми се изместуваше. Кога мрда зошто толку мрда кога не мрда зошто не мрда:D опушти се малце :D само моево какво беше внатре такво е и надвор :rofl:

dromka, thelittle17 and ivance.. like this.
  17. Mim111

Mim111 Активен член

Јас бев паничар ако не мрдаше, а моето знаеше да урла во стомакот премногу мрдаше и јас го задирав ќе го буцнам со прст тоа ќе ми врати, а кога не мрдаше премногу паничев, некогаш се случуваше само еднуш до два пати да клоцне во денот и само паничев и го тресев стомакот да видам дали ќе клоцне:whew::rofl::rofl:

maca050619 and thelittle17 like this.
  18. thelittle17

Ја сум иста, кога мрда зошто мрда толку многу, кога не мрда зошто го нема? Страшна работа.

Mim111 and maca050619 like this.
  19. sun995

sun995 Популарен член

Јас сум 35+2 и бебушка е активна цело време и моментално ужива додека слушам џез ама новогодишните ремиксови што се

20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Девојки .... 20+6 некако бебево 3 дена не ми е многу активно ќе мрди ама ептен малце и понежно спрема претходно на контрола се си беше во ред не знам дали да се загрижувам или сепак нормално е? Каснав и благо претходно се превртуваше сега многу мнгоууу е нежна