Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Lady_Bug

Lady_Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    177
    Нема гајле и кај мене иста ситуација јас сум 21+7

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.499
    Изгледа таков е периодов хаха ме утеши фала миличка само тие да се добри здрави и живи да си дојда :l:

На Lady_Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady_Bug

Lady_Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    177
    Нема гајле зависи и ние колку сме активни некогаш :D

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.499
    Е и тоа хаахах

На Lady_Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Можно ли е да го осеќам бебето во 14 + 0, втора бременост, предна постелка? Првото, исто предна постелка почнав во 18 недела да го осеќам. Еве веќе 3 дена осеќам нешто како мускулче да мрда. ^_^

6. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.499
    Да ја активирам малце темава
    Бебе сеќавам активна си е се е сега има денови кога цел стомак ми го помесстувва а има и денови кога е ептенн нежна.4ти ден е нежна ..Со се пробав благо кока кола и пак си е нежна минатиот пат кога испаничив за истото ми кажаа дека е свртена така што ударите и се насочени на долу си викам и сега е така па да не паничам или? Од кога разбрав дека не е тегнење на бебе туку лажни контракции само филмови почнав да си правам а баш си уживав
    24+2

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Исто е и кај мене, си имаше периоди нејзини кога знаев поручек и навечер како беше најактивна, а насабајле само знаеше да се истегне колку да даде знак дека е таму, да се смирам шо се вика.
    Рутина 2 3 недели така си имаше.
    Пред едно 7, 8 дена цел ден не ја осетив убаво, исто и вечерта.
    Почнав да плачам и да паничам, се најадов благо и легнав на грб, пошто така најмногу ја осеќав, и се гледаше кога клоцаше, цело време видеа си снимав. Но, ја немаше.
    Земав се завртив на лева страна и почекав некоа минута, и пуштив музика на мобилен и плус јас зборував.
    Осетив скрос доле дека мава со нозете и ми беше веќе јасно дека скрос има сменето позиција, и затоа не ја осеќав како претходно горе.
    Пробај да лежиш на страна.
    Пред 2 3 дена пак се заврти нагоре цел стомак ми го разбрани, една вечер не можев да заспијам беше преактивна, а синоќа па нигде ја немаше иако и благо јадев, и ја осетив ниско како ме клоца.
    Се вртат да знаеш.:)
    Додека ја осеќаш и најнежно нека е, биди мирна, на секој преглед секако матичната гледа плодова вода, постелка и протоци.
    Не паничи за стврднувањата сите скоро имаме, и јас сум 25+3 па повеќе пати во ден ми се стврднува и минува отпосле.
    Можиш и да си зголемиш магнезиум, така треба да се смири матката, и пиј течности многу.

На IRBBB, thelittle17, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.499

Е баш ме смири да ти кажам... Колку е полесно кога не си само ти така знам дека е нормално некогаш да биде посилна некогаш понежна вчера ја снимав мрдна малце посилно ми помести стомак ама не како пред 4 дена мислам тогаш кога маваше цел стомак ми се поместуваше и како што ја сеќавам сега има положба фатено како на сликава-црвената линија... на лево си лежам цело време и се укочив искрено хахахах
    Пишувам тука да бидам малце посмирена да издржам уште некој ден до контрола да не му се јавувам пред време да одам...
    Магнезиум ќе си зголемам доза почнав повеќе течност да внесувам за стврднувањето.Нека поминуваат со лесно останативе недели
    Фала ти што вака ми објасни миличка гушки до вас:hug::l::l:

Прикачени фајлови:

• Screenshot_6.png
      Screenshot_6.png
      Големина на фајлот:
      177,6 KB
      Прегледи:
      99
    На mace89 и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.614
    Допаѓања:
    39.727
    Од кога навлегов во 8ми месец ептен стана активна, како да игра фудбал по цел ден. Неколку пати од памет ме вади. Мислам дека првата не беше ваква, помирна беше. Се надевам дека оваа нема да биде немирна и после пораѓај:D

На abc1234, Tacka36 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  10. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Istoto i jas se prasuvam,35 nedela ama 24/7 aktivna,prvoto ne mi bese taka,si vikam dali e normalno?denes Na Gak mi kazaa aktivni dvizenja i da pratam da ne se namaluvaat,a kako vikam e bebevo 24/7 dali e normalno tolku da mrdna

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Јас сум 28 недела од завчера сум настината не се осеќам нешто нај нај, овие два дена го осеќам но се мислам дека е помалку од пред да настинам. Дали ми е се до психата или да одам на лекар? :(

На Majra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    10.108
    Девојки 22+1 сум, си го осеќам бебе веќе од 20+ мислам. Активна си е машала, но мислам дека не секогаш исто движи. Некогаш ударите се се послаб интензитет, некогаш се многу јаки :$ нормално е тоа?
    Секој ден си ја осеќам како клоца, но некој ден ептен јако, наредниот ден послабо (facepalm)
    Или јас барем така мислам незнам (facepalm)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Да, нормално е, дури може и еднаш во денот да ја осетиш само а друиот ден веќе да беснее:lol:
    Чим си мрда и си ја осеќаш, нема гајле. Уште ти е рано, понатаму ќе видиш какп ќе мрда, ќе клоца, некогаш 24 часа, некогаш само ќе се пријави со една клоцка. Така да, да не се секираш ич.:hug:

На mace89 и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.588
    Малечка е уште, таа се движи и си удира, само не секогаш се сеќаваат ударите. Не очекувај дека 24ч ќе ја чувствуваш. Некогаш си спие, некогаш удира кон внатрешната страна (кон органите), затоа не ја чувствуваш постојано. :sun:

На mace89, Naatashka123 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    10.108
    Ох добро е женски се смирив.:D и јас така си мислев дека е сеуште малечка, ама сепак малку ме замисли, пред два дена цел ден беснееше, па после еднаш, двапати се јави во денот и толку. Вчера пак беснееше:rofl:
    Но чим е нормално се смирив :$ :l::l:

На IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    20.002
    Леле сите сме со истите мисли во глава значи. :D Во средата многу малку скоро ич не го осетив, цел ден бев активна и ај си викам ќе појдам дома ќе легнам вечерта и ќе се јави. Легнав - ништо. Му викам на маж ми Кока кола има ли да се напијам, вика нема да одам ли да купам. :rofl: Викам леле не, да не претерувам до толку дај што има и се напив Спрајт.

Е како се напив, не знам дали од тоа или така се погоди почна да лудува. :D Вчера и денес е ептен активен и мислам дека има влијание тоа што е подпораснат веќе, 23 полни сум денес.

Не се знае каде мава, ми шета низ цел стомак. Таман ќе му ја ставам раката на тато кај што мавнал последно, он ќе се јави на сосема трето место. :lol: Смешки. :sun:

На CareTee, mace89, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.372
    Мојава лудува у велико. Ноќеска баш се разбудив за у вц пред да станам коа ме шибна и тоа баш доле, дури ме заболе. Тоа и беше најсилен удар до сега. Викам алоооо контролирај се малце :rofl::rofl::rofl:
    Некои денпви и кај мене е помирна и нежно ја осеќам а некогаш дури и заболува. Ѕверчиња се уште сега. Јас од денес сум 23 недела :)

На Фaни_, CareTee, Larahappy и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    20.002
    Кога сме кај тоа, како ги броите неделите? Ние сме исто знам, денес полни 23 недели и јас од кога ќе напунам недела си викам веќе дека сум 24та пошто таа почнувам да ја трошам. :D Секогаш ме буни ова. :?:

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    И јас така ги бројам, имам апликација и ми стига известување, на пример денес влегуваш во 22ра и ја си рачунам 22ра :D

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    10.108
    И јас така. Сега сум 22+2, јас си велам 23та недела сум :D некогаш и јас се бунам :rofl:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.