Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    20.000
    Така некако ми има логика нели. :$ Денес сум ја завршила 23та и од утре си ја почнувам 24та. :D Како и да е, си ги броиме зошто сме нестрпливи да дојде време за гушкање. :inlove:

На mace89, Naatashka123 и martty06 им се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.496
    Тие недели јас кревав ептен паника па благо јади па сок пијај па некогаш ќе се јави некогаш не.... Маж ми го избудалив тешко него е искрено... Сега веќе ја чуствувам цело време веќе е голема 30+1 сме горе некогаш ја сеќавам како маче да ме греби а долу веќе малце и наболува.... Мене па последно ми се направија филмови дека мешето не ми расти-бевме кај пријатели и така изреагираа како да не е пораснато за месеците што треба да бидам абе тешко мене....

На thelittle17, Naatashka123 и martty06 им се допаѓа ова.
  3. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    1.729
    И мене дилема ми е ова рачунањето, јас сега сум 39+5 а си рачунам 39та недела, а јас да сум била 40та. :D

На mace89 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    20.000
    Пријателите мирни нека седат. Апликацијава што ја имам цело време тоа ми го потенцира дека секое стомаче е различно по форма и големина и дека не треба да се прават споредби ако е се во ред со бебето. Нека си зборат они, не се замарај.. Стално ќе има некој што коментира. :emo:

На Фaни_, mace89, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    20.000
    Хахаха па по моја логика си 40та да. :D За два дена ќе си полни 40 и ќе почнеш да рачунаш дека си 41ва. :) Освен ако не се породиш до тогаш. :$ Со лесно нека ти е, изброени се деновите до гушкање кај тебе. :inlove:

На mace89, IRBBB и martty06 им се допаѓа ова.
  6. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.496

Богами да ти кажам и така е знам дека секое стомаче е различно ама толку не убаво ми падна леле после филмови филмови 390 си направив а на контрола не сум појдена веќе 5 недели наредна сум здравје Боже... ама знам дека е се во ред бебе си мрда и тоа станува се поубаво и поубаво на секое нејзино движење стомак се поместува епа порасната е дури беше малечка не се забележуваше на меше... Нека се здрави и живи се во ред да е со нив а арно си седев дома не дружам никого до породување хахаха

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.607
    Допаѓања:
    39.713
    Јас кога отидов да се пораѓам, додека лежев на цтг една сестра ми вика Дојде да се пораѓаш? Епа кај ти е мешето? |(
    На една цимерка мешето ѝ било ептен мало, а на ехо пред пораѓај ѝ кажале дека бебето е околу 3кг,а таа го роди 4кг. Затоа ич да не се сеќираш за мешето, битно бебе да е ок.

На nevermet18, IRBBB и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    20.000
    Тоа ти е, луѓето се без осет. Се кажува ли така на трудница што ја пукаат хормони. (facepalm) Уживај си, гали меше.. си расте куклата, ете уште малку и ќе си ја видиш и ќе ти се наполни душичката. :inlove:

На Фaни_, mace89, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    1.729
    Се надевам дека ќе завршам со броење на 40та недела. :DДа блиску сме до гушкањето, само нека побрза не ми се чека повеќе. :inlove:

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.496
    Аии и сестри без осет... знам и јас многу каде меше малечко а бебе големо се раѓа сепак тоа е од тело до тело ама со хормониве уште тоа ми фалеше да го слушнам хахах :D

Уште малцее ќе си ја видам конечно :l:

На mace89, IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    10.107
    Дааа, со душа чекам јуни да дојди:inlove: и затоа и со неделиве си мислам понапред сум ако си бројам така:rofl:
    Леле за мешето и јас пред една недела викам а машала убаво ми порасна, и сите да да. И пред 3дена му викам абе не расти сега и како помало да ми е (facepalm) и мм ми се изнасмеа, вика секој ден ти е се поголемо и поголемо, а ти викаш не ти расти :rofl:
    Цела сум расеана мислам :rofl: и јас незнам што зборувам

На mace89, Lea.Messi, KittyCat:) и 2 други им се допаѓа ова.
  12. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    1.729
    И мене исто на секое дека мало било меше, па нервирај се па што не е во ред, па после почнав да си сфаќам како комплимент, кога ќе ми речеа дека е мало за тие месеци ќе им кажев фала. :D

На mace89, Lea.Messi, KittyCat:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.372
    @Bella_Stella И на почеток не разбирав со неделите како иде ама ми објасни докторката моја и сватив конечно. Значи 23+4 пример значи дека имаш полни 23 недели и од 24тата поминале 4 дена. Кога ќе бидеш 24+0 значи имаш полни 24 недели. И после се брои 24+1,2,3,4,5,6 значи полни 24 и толку и толку дена од 25тата и коа ќе се 7 дена се рачуна полна недела.
    Мене кога ќе ме прашаат за неделите си кажувам толку колку што имам полни, денес примее сум 23+0. Утре ќе ми биде прв ден од 24тата недела. Се надевам дека добро објаснив. Ако пак не ви е јасно кажете ќе се портудам повеќе :*

На SummerGirl12, Pacient srna, mace89 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.496

Епа и јас фала ќе му викам дефинитивно хахахахх

На Bella_Stella и martty06 им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Јас сум 21+1 и деновиве некако посмирено го осеќам, многу поретко и понежно од пред тоа... Предпоставувам дека е период како што прочитав некаде дека сега повеќе спијат....

На KittyCat:) и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.588
    Да, од 20-22ра недела сите до една паничевме на форумот. Тука е, си мртка нежничко, не се секирај. :sun:

На Nikki12123, nevermet18, Kaja991 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    10.107
    И јас до вчера паничев, ама затоа денес ми наплати :rofl: не е застаната цел ден, незнам дали е заспана воопшто :rofl: 22+2 сум

На kostovaivana, KittyCat:), Andrejaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    20.000
    Леле и мојов дечко исто. :D Си има речено не мрдам а, е сега ќе видиш ти. :punch: :lol:

На kostovaivana, Naatashka123 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ахх ве читам и ми зафали мешето за првпат после скоро 10 месеци. Ама само за момент, еве ми помина :D И јас така ги броев неделите ако е 23+4 јас кажував 24та зашто не можев да дочекам.
    Да не се секирате ако го нема некое време да мрда, обично тогаш интензивно раснат и после тој период се активни. Покасно веќе во 9ти месец ако го нема 2-3 дена идете на доктор, мада јас еднаш 2 дена не го осетив и во ред беше и докторката ми вика 'Па требало да дојдеш да го видиш дека е во ред и да се смириш'.

На Bella_Stella, IRBBB, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    10.107
    Опасни ќе бидат изгледа:rofl:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.