Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.507
    Допаѓања:
    21.064
    Така некако ми има логика нели. :$ Денес сум ја завршила 23та и од утре си ја почнувам 24та. :D Како и да е, си ги броиме зошто сме нестрпливи да дојде време за гушкање. :inlove:

На mace89, Naatashka123 и martty06 им се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    14.794
    Тие недели јас кревав ептен паника па благо јади па сок пијај па некогаш ќе се јави некогаш не.... Маж ми го избудалив тешко него е искрено... Сега веќе ја чуствувам цело време веќе е голема 30+1 сме горе некогаш ја сеќавам како маче да ме греби а долу веќе малце и наболува.... Мене па последно ми се направија филмови дека мешето не ми расти-бевме кај пријатели и така изреагираа како да не е пораснато за месеците што треба да бидам абе тешко мене....

На thelittle17, Naatashka123 и martty06 им се допаѓа ова.
  3. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    И мене дилема ми е ова рачунањето, јас сега сум 39+5 а си рачунам 39та недела, а јас да сум била 40та. :D

На mace89 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.507
    Допаѓања:
    21.064
    Пријателите мирни нека седат. Апликацијава што ја имам цело време тоа ми го потенцира дека секое стомаче е различно по форма и големина и дека не треба да се прават споредби ако е се во ред со бебето. Нека си зборат они, не се замарај.. Стално ќе има некој што коментира. :emo:

На Фaни_, mace89, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.507
    Допаѓања:
    21.064
    Хахаха па по моја логика си 40та да. :D За два дена ќе си полни 40 и ќе почнеш да рачунаш дека си 41ва. :) Освен ако не се породиш до тогаш. :$ Со лесно нека ти е, изброени се деновите до гушкање кај тебе. :inlove:

На mace89, IRBBB и martty06 им се допаѓа ова.
  6. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    14.794

Богами да ти кажам и така е знам дека секое стомаче е различно ама толку не убаво ми падна леле после филмови филмови 390 си направив а на контрола не сум појдена веќе 5 недели наредна сум здравје Боже... ама знам дека е се во ред бебе си мрда и тоа станува се поубаво и поубаво на секое нејзино движење стомак се поместува епа порасната е дури беше малечка не се забележуваше на меше... Нека се здрави и живи се во ред да е со нив а арно си седев дома не дружам никого до породување хахаха

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.667
    Допаѓања:
    39.932
    Јас кога отидов да се пораѓам, додека лежев на цтг една сестра ми вика Дојде да се пораѓаш? Епа кај ти е мешето? |(
    На една цимерка мешето ѝ било ептен мало, а на ехо пред пораѓај ѝ кажале дека бебето е околу 3кг,а таа го роди 4кг. Затоа ич да не се сеќираш за мешето, битно бебе да е ок.

На nevermet18, IRBBB и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.507
    Допаѓања:
    21.064
    Тоа ти е, луѓето се без осет. Се кажува ли така на трудница што ја пукаат хормони. (facepalm) Уживај си, гали меше.. си расте куклата, ете уште малку и ќе си ја видиш и ќе ти се наполни душичката. :inlove:

На Фaни_, mace89, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    Се надевам дека ќе завршам со броење на 40та недела. :DДа блиску сме до гушкањето, само нека побрза не ми се чека повеќе. :inlove:

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    14.794
    Аии и сестри без осет... знам и јас многу каде меше малечко а бебе големо се раѓа сепак тоа е од тело до тело ама со хормониве уште тоа ми фалеше да го слушнам хахах :D

Уште малцее ќе си ја видам конечно :l:

На mace89, IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    10.426
    Дааа, со душа чекам јуни да дојди:inlove: и затоа и со неделиве си мислам понапред сум ако си бројам така:rofl:
    Леле за мешето и јас пред една недела викам а машала убаво ми порасна, и сите да да. И пред 3дена му викам абе не расти сега и како помало да ми е (facepalm) и мм ми се изнасмеа, вика секој ден ти е се поголемо и поголемо, а ти викаш не ти расти :rofl:
    Цела сум расеана мислам :rofl: и јас незнам што зборувам

На mace89, Lea.Messi, KittyCat:) и 2 други им се допаѓа ова.
  12. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    И мене исто на секое дека мало било меше, па нервирај се па што не е во ред, па после почнав да си сфаќам како комплимент, кога ќе ми речеа дека е мало за тие месеци ќе им кажев фала. :D

На mace89, Lea.Messi, KittyCat:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    @Bella_Stella И на почеток не разбирав со неделите како иде ама ми објасни докторката моја и сватив конечно. Значи 23+4 пример значи дека имаш полни 23 недели и од 24тата поминале 4 дена. Кога ќе бидеш 24+0 значи имаш полни 24 недели. И после се брои 24+1,2,3,4,5,6 значи полни 24 и толку и толку дена од 25тата и коа ќе се 7 дена се рачуна полна недела.
    Мене кога ќе ме прашаат за неделите си кажувам толку колку што имам полни, денес примее сум 23+0. Утре ќе ми биде прв ден од 24тата недела. Се надевам дека добро објаснив. Ако пак не ви е јасно кажете ќе се портудам повеќе :*

На SummerGirl12, Pacient srna, mace89 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    14.794

Епа и јас фала ќе му викам дефинитивно хахахахх

На Bella_Stella и martty06 им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Јас сум 21+1 и деновиве некако посмирено го осеќам, многу поретко и понежно од пред тоа... Предпоставувам дека е период како што прочитав некаде дека сега повеќе спијат....

На KittyCat:) и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Да, од 20-22ра недела сите до една паничевме на форумот. Тука е, си мртка нежничко, не се секирај. :sun:

На Nikki12123, nevermet18, Kaja991 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    10.426
    И јас до вчера паничев, ама затоа денес ми наплати :rofl: не е застаната цел ден, незнам дали е заспана воопшто :rofl: 22+2 сум

На kostovaivana, KittyCat:), Andrejaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.507
    Допаѓања:
    21.064
    Леле и мојов дечко исто. :D Си има речено не мрдам а, е сега ќе видиш ти. :punch: :lol:

На kostovaivana, Naatashka123 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ахх ве читам и ми зафали мешето за првпат после скоро 10 месеци. Ама само за момент, еве ми помина :D И јас така ги броев неделите ако е 23+4 јас кажував 24та зашто не можев да дочекам.
    Да не се секирате ако го нема некое време да мрда, обично тогаш интензивно раснат и после тој период се активни. Покасно веќе во 9ти месец ако го нема 2-3 дена идете на доктор, мада јас еднаш 2 дена не го осетив и во ред беше и докторката ми вика 'Па требало да дојдеш да го видиш дека е во ред и да се смириш'.

На Bella_Stella, IRBBB, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    10.426
    Опасни ќе бидат изгледа:rofl:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.