Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73
    И јас сум 15та недела, сеуште ништо не осеќам. Со нетрпение чекам

2. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    3.811
    21ва 22ра недела каде ги чувствивате двожењата, горе, долу?

3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Некогаш го осеќам ептен доле, мислам на бешика ми скокаше, после се помести десно кај папокот, па вчера беше лево. Има место, си шетка изгледа :)
    Иначе, движењата повеќе се налик клоцање, осеќав само навечер кога ќе се испружев, а од вчера почнав и на работа да го осеќам кога седам :inlove: 21+5 недела.

На Asja, princess5 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.292
    Допаѓања:
    17.808
    Жени од 14 почнав да осеќам некои нежни движења. од 17-18 веќе убаво го сеќавам ама ептен во мирување ако сум само знае да направи туп туп неколку пати одеднаш . од вчера поручек го немав сетено и мирував плус. дури синоќа кога си легнав еднаш туп направи и толку. денеска несум сигурна воопшто дали го сетив . и сега сум во паника и страв зошто е вака? нормално ли е?
    18+4 сум денеска.

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.986
    Нормално е многу е рано да го осеќаш константно. :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    73
    Бремена 30+2, до пред еден ден бебето не застануваше... Вчера и денес многу слабо го осеќам неколку нежни движења, и благи удари... Скоро неосетливи... Некој со слично искуство?

7. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Имаат такви денови кога се послабо активни, сепак следи ги движењата, но мислам нема место за паника многу пати била активна до лудило но има и такви денови кога е мирна

На Isibaby и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Rosseta

Rosseta Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Сакав и јас за ова да прашам...
    Сабајле го осеќав. Од поручек на вака не. 16та недела сум

9. Rosseta

Rosseta Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Сакав и јас за ова да прашам...
    Сабајле го осеќав. Од поручек на вака не. 16та недела сум

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Рано е за да го осеќаш често, мало е бебето. Со тек на време движењата ќе стануваат посилни и почести.

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.292
    Допаѓања:
    17.808
    нормално е. јас сум 23+5, вчера бев на веридба се спремав од сабајлето. еднаш дали го сетив сабајлето. таму музика гласно. па играње малку, бебево нигде го нема. изгледа музиката не му пријаше :D и се загрижив. си дојдов дома се опуштив во пижами леле кога се расклоца . дома на свој терен дека :P викам добро е само паничам без потреба.

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    7.734
    Koga se dvizis imam citano togas bebeto dobiva vid lulanje i togas spie miruva. A koga nie legnuvame i miruvame togas oni se najaktivni. Moevo da e zdravo pravo, mozam da kazam dosta e aktiven preku cel den posebno navecer me rastura edvaj zaspivam. 28+4 sum i veke mi se jezivi negovite dvizenja, a verovatno ke stanuvaat i bolni kako ke otezni bebus. Ama ako neka si mrda dusa majkina. Edvaj cekam da se porodam da se guskame :sun:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Божем на крај немаат место и не се толку активни:^). Е моево сега на крај растур прави. Навечер кога ќе се испружам ми го поместува цел стомак, мислам низ папок ќе ми излезе. Знае и среде ноќ да ме разбуди, мава мислиш фудбал игра. Карлично е па главчето му е горе и цело време мава со глава, само му ја фаќам и одма се смирува :D секако тоа трае 1 минута, пак си продолжува по старо.. Тешко мене ако е вака активно кога ќе се роди:wasntme::drunk:

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.759
    Допаѓања:
    23.364
    Првото 18та недела го осетив нежно, до крај беше многу активен, па од ко се роди мрзливче си беше :D сега сум 15 недела и сеуште немам така осетено, знам какво е чувството, некогаш нешто како гасови осеќам ама знам дека тоа не тоа, а мислев со 2ро и побрзо дека ќе го осетам :)

15. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Нема правила. И јас второто накај 19-та го осетив. Првото 14-15. Исто и стомак. Со првото порано и поголем, сега до 20-та не ме приметуваа дека сум бремена.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    168
    Јас некако одкога влегов во 27 гн некако ударите ги чуствувам некако поамортизирано не знам како поинаку да објаснам, ја чуствувам уште од 15 недела и секогаш била прилично силна во ударите, сега повеќе е како вртење или го гледам стомакот дека потскокнува ама онака да почуствувам удар не. Не знам дали е нешто за на лекар оти сум на строго мирување или си правам јас си кревам паника сама на себе.

17. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Јас и ти исто сме :inlove: и кај мене еве денес не е застанато ама не се цело време удари туку си мрда,си се движи,се преместува незнам што прави реновира внатре,дури почнаа и горе мускулите на стомакот да ме болат од што бута.Гледам на стомак бранови му се познаваат,се гледаат потезите кај што мрда.И јас се замислив ама ваљда нормално е

18. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    168
    Сигурно е нормално, само што мене се ми е ново и веќе срам ми е на докторката да и пишам, а тука срам не срам ќе си прашам :D.
    Мислам дека јас и ти сме тука ептен со неделите, јас сум 27+3 и ти би требало тука негде да си. :inlove:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Дааа тука сме ден разлика 27+2 јас госпоѓиците врснички :inlove:

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    7.734
    @smeshkaa @Starchild 28+6 uste malku ;) i kaj mene se poveke kako branovi ama e mnogu aktiven. Jeza me faka i nekogas udira i me streknuva. Porano udarite bea udari. Sega neznam sto pravi. Nekogas kako da si igra so jajnikot desno takvo nekoe cuvstvo imam. So glavce e namesten dolu gazeto mu e kaj papokot. Taka bese na poslednata kontrola. Sega ke zakazam zdravje boze za slednata nedela pa ke vidime sto pravi.
    Ama normalno e mislam takvoto mrdanje.