Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    73
    И јас сум 15та недела, сеуште ништо не осеќам. Со нетрпение чекам

2. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    4.871
    21ва 22ра недела каде ги чувствивате двожењата, горе, долу?

3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Некогаш го осеќам ептен доле, мислам на бешика ми скокаше, после се помести десно кај папокот, па вчера беше лево. Има место, си шетка изгледа :)
    Иначе, движењата повеќе се налик клоцање, осеќав само навечер кога ќе се испружев, а од вчера почнав и на работа да го осеќам кога седам :inlove: 21+5 недела.

На Asja, princess5 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Жени од 14 почнав да осеќам некои нежни движења. од 17-18 веќе убаво го сеќавам ама ептен во мирување ако сум само знае да направи туп туп неколку пати одеднаш . од вчера поручек го немав сетено и мирував плус. дури синоќа кога си легнав еднаш туп направи и толку. денеска несум сигурна воопшто дали го сетив . и сега сум во паника и страв зошто е вака? нормално ли е?
    18+4 сум денеска.

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Нормално е многу е рано да го осеќаш константно. :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    73
    Бремена 30+2, до пред еден ден бебето не застануваше... Вчера и денес многу слабо го осеќам неколку нежни движења, и благи удари... Скоро неосетливи... Некој со слично искуство?

7. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Имаат такви денови кога се послабо активни, сепак следи ги движењата, но мислам нема место за паника многу пати била активна до лудило но има и такви денови кога е мирна

На Isibaby и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Rosseta

Rosseta Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Сакав и јас за ова да прашам...
    Сабајле го осеќав. Од поручек на вака не. 16та недела сум

9. Rosseta

Rosseta Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Сакав и јас за ова да прашам...
    Сабајле го осеќав. Од поручек на вака не. 16та недела сум

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Рано е за да го осеќаш често, мало е бебето. Со тек на време движењата ќе стануваат посилни и почести.

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    нормално е. јас сум 23+5, вчера бев на веридба се спремав од сабајлето. еднаш дали го сетив сабајлето. таму музика гласно. па играње малку, бебево нигде го нема. изгледа музиката не му пријаше :D и се загрижив. си дојдов дома се опуштив во пижами леле кога се расклоца . дома на свој терен дека :P викам добро е само паничам без потреба.

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.981
    Допаѓања:
    8.456
    Koga se dvizis imam citano togas bebeto dobiva vid lulanje i togas spie miruva. A koga nie legnuvame i miruvame togas oni se najaktivni. Moevo da e zdravo pravo, mozam da kazam dosta e aktiven preku cel den posebno navecer me rastura edvaj zaspivam. 28+4 sum i veke mi se jezivi negovite dvizenja, a verovatno ke stanuvaat i bolni kako ke otezni bebus. Ama ako neka si mrda dusa majkina. Edvaj cekam da se porodam da se guskame :sun:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Божем на крај немаат место и не се толку активни:^). Е моево сега на крај растур прави. Навечер кога ќе се испружам ми го поместува цел стомак, мислам низ папок ќе ми излезе. Знае и среде ноќ да ме разбуди, мава мислиш фудбал игра. Карлично е па главчето му е горе и цело време мава со глава, само му ја фаќам и одма се смирува :D секако тоа трае 1 минута, пак си продолжува по старо.. Тешко мене ако е вака активно кога ќе се роди:wasntme::drunk:

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.191
    Допаѓања:
    24.594
    Првото 18та недела го осетив нежно, до крај беше многу активен, па од ко се роди мрзливче си беше :D сега сум 15 недела и сеуште немам така осетено, знам какво е чувството, некогаш нешто како гасови осеќам ама знам дека тоа не тоа, а мислев со 2ро и побрзо дека ќе го осетам :)

15. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Нема правила. И јас второто накај 19-та го осетив. Првото 14-15. Исто и стомак. Со првото порано и поголем, сега до 20-та не ме приметуваа дека сум бремена.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Јас некако одкога влегов во 27 гн некако ударите ги чуствувам некако поамортизирано не знам како поинаку да објаснам, ја чуствувам уште од 15 недела и секогаш била прилично силна во ударите, сега повеќе е како вртење или го гледам стомакот дека потскокнува ама онака да почуствувам удар не. Не знам дали е нешто за на лекар оти сум на строго мирување или си правам јас си кревам паника сама на себе.

17. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Јас и ти исто сме :inlove: и кај мене еве денес не е застанато ама не се цело време удари туку си мрда,си се движи,се преместува незнам што прави реновира внатре,дури почнаа и горе мускулите на стомакот да ме болат од што бута.Гледам на стомак бранови му се познаваат,се гледаат потезите кај што мрда.И јас се замислив ама ваљда нормално е

18. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Сигурно е нормално, само што мене се ми е ново и веќе срам ми е на докторката да и пишам, а тука срам не срам ќе си прашам :D.
    Мислам дека јас и ти сме тука ептен со неделите, јас сум 27+3 и ти би требало тука негде да си. :inlove:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Дааа тука сме ден разлика 27+2 јас госпоѓиците врснички :inlove:

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.981
    Допаѓања:
    8.456
    @smeshkaa @Starchild 28+6 uste malku ;) i kaj mene se poveke kako branovi ama e mnogu aktiven. Jeza me faka i nekogas udira i me streknuva. Porano udarite bea udari. Sega neznam sto pravi. Nekogas kako da si igra so jajnikot desno takvo nekoe cuvstvo imam. So glavce e namesten dolu gazeto mu e kaj papokot. Taka bese na poslednata kontrola. Sega ke zakazam zdravje boze za slednata nedela pa ke vidime sto pravi.
    Ama normalno e mislam takvoto mrdanje.