1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.084
    Допаѓања:
    10.061
    Да, нормално е.

На Emberlynn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    425
    Кај мене се случува по една недела да не мрда и промрда за свадбата

3. majka majkicka

majka majkicka Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    Иста недела сме и иста е ситуацијата и кај мене. Нормално е

4. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    99
    Феминки 25 недела денес
    Бев болна па 6 дена пиев панцеф
    Некако последниве 2 дена слабо ја осеќам беба.
    претходно мрдаше осеќав како вибрации дури и да клоца почна .. ама после откако почнав со антибиотик некако се смири
    Вчера бев на преглед се беше добро мрдаше ама еве пак ме фаќа нервоза зошто не ја осеќам убаво …. има ли место за паника
    Со постелка на преден цид сум
    Ве молам за одговор

5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.512
    Мислам дека нема место за паника штом постелката е на преден ѕид послабо се осеќа така ми беше кажано кога бев бремена со првото

6. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    405
    И јас сум со плацента на преден ѕид и поради тоа движењата слабо ги чувствуваме. Не се плаши нормално е, јас има период кога го чувствувам убаво, за после да следат денови кога го нема па да почнам да го малтретирам стомачето за да осетам барем малку и да знам дека се е во ред :D

7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    16.856
    20та недела веќе, почнав конечно да го чувствувам движењето на бебушот. Викендов смени позиција, најверојатно и од тогаш ги чувстувам движењата. Претходно чувствував нешто ама не можев да препознаам дали се гасови или бебето мрда, ама сега убаво се осеќа.

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    3.143
    Одкако се вратив од болница, две ипол недели на антибиотици, зреење, атосибан... мн малку ја осеќам да е активна, ептен некое поместување, и еднаш два пати икање во 4 дена. претходно беше мн активна од 16та недела не застана и сега многу ми е чудно, кој знае све лекарства како ја зашеметиле... се нервирам многу. Успана беше цело време таму на цтг. 31 недела сум више, гледам кај повеќето тој период почнуваат да ги чуствуваат најмногу... Исклучив све шеќери рафинирани благо немам со денови каснато ради диетата . Дали на тоа реагирала претходно, зошто си каснував убаво чоколадца, нутела, колачи... све што бог дал. :||(:sweat:

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.132
    Кога јадам благо спобудалува, кај мене реагира на храна воопшто… а седнам да јадам почнува да мрдка. Немој да се секираш гали меше, они цело време се движат внатре ние што осеќаме тоа е друго. Вчера цел ден бев со обврски и ич не ја осетив, вечерта легнав и организмот се опушти и ја осетив неколку пати. Ти цело време беше под стресови…доктори…лекарства… и јас од вчера со антибиотик сигурно ќе биде поспана и мојата сега :sweat: исто сум приметила на грб кога ќе легнам како да се истегнува и она пробај и така. Јас не разбрав зашо пазиш на храната драстично, гестациски искочи?;(

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    3.143
    Да, не ми мереа во крв пак ама вода зголемена доста, бебе за недела ипол поголемо ими рече строга диета. ме пиша гестикациски дијабет. И сега од толку јадења, скратив многу. Цел ден една или две кришки интегрален леб.Ништо благо. Мн качив за две недели 3кг, сега сум 80 кг. :(

11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.132
    Значи ако гласаме за бременост со сите можни компликации, ти си победник по секој основ. Нема што не искочи, ама се гледа крајот си викам ајде веќе сме горе доле во сигурна зона колку толку ќе истргаме уште некојја недела додека си ги гушнеме. Ова со гестацискиот баш зборев со мајка ми, се чудеше, ми вика тест со оптеретување во бременост - немало такво нешто во мое време… прв пат слушна. Вика за возразни луѓе знам ама за трудници да им кратат јаглехидрати прв пат слушам. Резултатот уствари искочи за гестациски во граница сма они ради мерките на бебе пак те водат така.. штознам има и други параметри што ако овулацијата била мн порано па бебе си расте напоредно точно… плодовата вода варира и ние како пиеме течност:?: ама еднаш дневно едно редче чоколатце јас не мислам дека ќе направи турбуленција којзнае каква…

12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    3.143
    Па незнам што да кажам, ама го поврзав и со покачените леукоцити. Да ти кажам додека бев дома све беше ок и крвна слика, и леукоцити... Незнам сестрами со 13 леукоцити се породи во ремедика, мене идам таму леукоцити мислам 12.8 они лендацин ми дадоа, па како обараш имунитет така они растеа сменија 4 антибиотици во две недели и ме пуштија дома со кларитомицин. Докторкава од Ремедика се фати за глава, ама кога си таму неможеш да се расправаш а и бев во шах мат ситуација си викам ако одбијам и нешто се деси на бебе... треба да носам на душа. Така да тоа е, сега идам до авицена да направам проверка на крв како е.

На olly14 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.132
    Благо покачени леукоцити до 12/13 во бременост толерираат во систина, ајде баш види денес што ќе покаже крвната. :call:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.084
    Допаѓања:
    10.061
    Моите благо покачени леукоцити, се испотстави дека не треба да се толерираат, се пренесе на бебето и мораше да прима антибиотик. И сметам дека не треба да се толерира покачени па дури и малку леукоцити, не растат од бременост, растат зашто има нешто. Иако се ми беше чисто и ден денес никој не знае од што се намали плодовата вода.. фала му на бога изгуравме. Ама не ми беше сеедно дека бебето префати нешто од мене. Така да не ризикувај. Исто во врска со плодовата вода, другарка имаше оке резултати на гестацискиот, ама имаше зголемена плодова вода, не ја сметаа дека има гестациски, само и рекоа малку да припази на благо и исхрана. Дечкото има 9 месеци, природно се породи со никаков проблем. Освен што ужасно помина во Чаир, друг проблем немаше.

На olly14, Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    3.143
    Може има Феникс, незнам што да кажам. Кочоски кога дојде да ме види, му јавија едни блиски ми вика нормално е до 15 да се, што си се успничила (facepalm) незнаеш кој да слушаш и таму.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.