Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Мојава мислам дека по цел ден мрда, се приметува раче или ноџе кога ќе ме лупне. Не ме боли воопшто кога ме удира :rofl: многу ми е убаво. Очекував дека овие недели помалку ке мрда, ради ограниченост во простор, но се излажав. Буцка моја ќе биде спортистка :inlove:

На Vetruska, Danni79 и Forko им се допаѓа ова.
  2. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    :worried: ....јас сум во 20 недела, почустував нежни движења пред некој ден, но многу ретко, па да речам дали еднаш во денот ќе почуствувам нешто, многу малку дури треба да се сконцентрираш па да забележиш, а со првото детенце во 5-иот месец веќе беше ептен забележливо секое негово движење, а и беше поактивно....???? зошто?

3. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Јас мојата ја осетив прв пат во 16 г.н. и се прашував што ми прави вака во стомакот,а веке во 18 г.н. поцна нон стоп да мрда и тогаш сватив дека јас сум ја осетила уште во 16 г.н.,и сега на пример да ја снема 1-2 саати да мрдне мене многу ми е страв.

4. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Јас почнав убаво да ја чувствувам дури пред неколку дена.. а веќе сум 24 недела и некој ден. Не му ја мисли. И јас така како тебе се плашев кога ќе прочитав дека некој веќе во 15та недела ги чувствуваат. Ќе почнеш и ти.. се во свое време.. не мисли на лошо. :*

5. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас не сум сигурна дали 2 пати осетив до сега. На 2 различни места беше и чувството ми беше како да ми затреперува некое мускулче на една точка (како на пример очниот капак кога ќе затрепери). Едниот пат беше до папокот (минатата недела), а вториот пат доле кај матката (вчера). И двата пати кога лежев на грб.

Тоа е тоа чувство или стварно ми затреперило некое мускулче? :)

6. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Не затреперува некое мускулче,туку тоа бебушка твоја мрдка :D
    И кај мене беше така,прво како треперење,па како кркорење на црева, а сега веќе ептен мрда :D понекогаш кога ке се размрда, едно силно клоцање,чиниш сака веднаш да излезе :D

На dromka, karenin и Vetruska им се допаѓа ова.
  7. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    А бе мојава мрда, од време на време не постојано.. ама мрда.. нормално е тоа? Не треба постојано да мрда? Некогаш е повеќе активна некогаш воопшто.... :^)

8. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Феминки, бев цела во облаци цела бременост, ама на последниов преглед нешто ме загрижи...
    26 недела сум, значи почеток на 7ми месец, и докторот ни кажа дека на Бебо му е умотана папочната врвца околу вратчето... Не звучеше многу загрижен, рече дека ако е така до крај ќе одиме со царски, арно ама јас сега се секирам да не случајно, не дај Боже, некако сам се стегне и направи глупост? Ни рече дека и тоа е многу ретко, ама пак се секирам, малку да не ми клоца некој саат и ме фаќа паника :(.
    Сте имале вакво искуство? Имате некој утешителен збор за мене?
    Благодарам!

9. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Не мрдаат постојано,и они спијат како нас :) Со тек на време ке си приметиш во кој дел од денот е поактивна,а кога мирува.Кај мене сум приметила после секое јадење бебушко се јавува, ке мрдне 3-4 пати, па после неколку саати пак. И обично кога одмарам,кога не сум толку активна го осеќам почесто, а кога сум во движење,кога работам нешто,се случува и по цел ден да не го осетам.

На Lexy10 и karenin им се допаѓа ова.
  10. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

до крајот на првата бременост папочната и беше и околу врат и околу рачињата језиво беше за гледање на ехо но на крај се беше во ред не се сеќирај

На BrideToBe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Ти благодарам многу, Аничка Аничка! :)
    Еден ден цел не го осеќав, после тоа се нормално, пак си клоца. Ама се плашам кога го нема :). Верувам дека и кај нас се ќе испадне во ред, немам лошо претчувство :).
    Поздравче!

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Почна да мрда златното, секој ден се повеќе. Во седумнаеста недела сум, чувството е неверојатно, секој ден му се радувам :inlove:

На Forko, Vetruska, Afrodita25 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Daaaa, pocnav da go osekjam definitivno. Sekoj den. Znaci stvarno ne bilo muskulce toa sto go pocuvastvuvav pred 1 nedela. HAPPY, HAPPY, HAPPY! I mm go oseti! A interesno kako ne mi se gleda ic stomakot a ono kako mrda duri i na raka se osekja, dusicka moja :inlove:

На Forko, pepita82, macence4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    мамиЧки јас сум малку испласена еве 20 недела сум,а од 18 поЧнав да го Чувствувам бебето како си мрдка,некогас помалку некогас повеке,но еве последните два дена реЧиси и не го Чувствувам мозеби Чисто слабо еднс на ден и толку :( дали вие имате некако искуство со ова ??

15. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Не се грижи за тоа. Некогаш ќе го чувствуваш повеќе, некогаш помалку. Можеби и бебчето е помирно. Овој мојов е багабонт уште од сега, некогаш цел ден ме клоца, некогаш го нема до попладне па кога ќе почне... :lol: Не се загрижувај за ништо.

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  16. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476

Спрајт, 7уп,и благичко. :lol: :lol:
    Не да мрда, :muscle: уште од сега покажува сила. :rofl:

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    ви благодарам мамиЧки сепак знаете како е некогас се гризиме за непотребни работи еве пред малку го осетив ама ептен полека,сигурно му се спие :)

18. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Еј за благо. Абе моево мислам дека го осеќа и мирисот. Само штом ќе пробам малце абе одма како на натпревар да е. :lol: Сирото мое, на татко му ќе да е за благово, ако чека на мајка му додека да се роди благо нема да проба, ако не ме тера татко му малце да пробам. :lol:

19. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Ова со благово ме потсети на ЦТГ кога се оди,тогаш обавезно мора да се накркаш нешто благо за да се размрда бебето...имаше жени што ги враќаа само за да каснат нешто благичко :D

20. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    До кај 24-25 недела движењата се многу мали неможе да се очекува ништо како удар ,се до тогаш се повремени движења.
    Така што дека од 18 недела треба да чуствуваш удари се неточни, движења повремени тоа да.
    Од 7 месец (28недела)се најчуствителни и надворешно видливи :)

На dromka и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.