Колку често го чувствувате движењето на бебето во стомакот?

Дискусија во 'Бременост' започната од AleksandraNajdova, 22 април 2010.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Леле луѓеееее,
    јас 21 недела од денес, бебево мрда од пред некоја недела.
    Ама вчера.....Ја чувствував како буквално прави салто во мешето. :rofl:
    :l: :l: :l: :l: :l:

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Сега веќе го осеќам секој ден и тоа ептен кога се помрднува мислам дека стомакот ми се деформирува. Ми станува шпицаст, па коцкаст неколку пати во текот на денот :D Инаку, најмногу го чувствувам преку ден околу 14h и навечер накај 23h т.е. тогаш е најактивен.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Последниве 3 дена секој ден барем по еднаш.

4. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.858
    многу често го осеќам како мрда барем 5-6 пати во текот на денот

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    кога почнува да се чувствува бебето во стомакот која недела знам кај секоја е различно

6. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Па јас го почувствував на крај на 15 недела. :ninja: клоцање беше тоа.Некои викаат дека е прво па покасно после 18, 19 недела, ама мислам дека кај секого е индивидуално.
    Инаку на темата- на почетокот го чувствував помалку, ама како што поминува времето мислам дека не спие воопшто. Абе нонстоп да се мрда. Само ноќе изгледа спие,или му е жал да ја буди мамичка. :lol:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    Jas sum 29 nedela i ja cuvstvuvam na sekoi 5 minuti se nadevam nema da e nemirna koga ke se rodi :lol:

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ако е вакво моето бебе и кога ќе се роди, Господ нека ми е на помош... :rofl: Вчера на скринингот докторката вика аман бре бебе застани да чуеме срце! :) Нема дерман кога е време за спиење кога не е, не дај Боже да каснам нешто благо, узбуна ќе се крене. Уште во 21 недела, цел стомак ми го подместуваше, тато не осеќа од 20 недела. Живец на мајка и! :rofl:

9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Во 17 недела прв пат почуствував клоцање, за сега да чуствувам тепање, ласта, салто и слични акробации по цел ден. Навечер кога сум смирена и опуштена и тоа се смирува.

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Денеска верверко ми го вибрираше цел стомак. Си го гледав стомакот и одеднаш гледам како ми се мрда. Се згазив од смеење. Едвај чекам и пред тато да се правиме важни. :inlove:

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Досега било нежно и убаво мрдање, едвај чекав да мрдне и се радував....ама вчера како ме штрекнало, кога ме лупна ја мислам ме однесе. Се сецнав и се фатив каде што ме удри таман да се насмеам ај викам ништо уште еден удар....брејјј си викам ова не е интересно :D после си размислувам ако сега вака мало и лесно убаво ме мава...што ќе прави понатаму. :)

12. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    девојки јас сум прикрај на 17 недела од втори септември влегувам во пети месец а сега бебево како да не ми е во стомак абе го нема да зугне ни малкууу многу се пласам а прв пат го поцуствував како пепрутка низ стомак усте во 14 недела до крајот на 15 по малку и од тогас стама го нема иц дали допрва треба да оцекувам да промрда писете ми инаку отидов јас и на лекар засто кога спијам навецер све бебулето го сонувам како сум се породила су родила бебуско и тн,,опседната биднав поздрав

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    gjul мила се надевам некоја во поодмината бременост ќе ти одговори... инаку јас сум 14+2 го немам осетено бебчето мое во стомачето а баш вчера една комшивка си праевме муабет таа е во 9 ти месец кај и да е треба да роди.. за оваа второто бебенце уште во трети месец премрдало.. а првото покасно премрдало...

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) не се секирај за 2-3 недели треба убаво да го осетиш.осетот је како да ти вибрира нешто во мешето..и кај мене беше така на 14 недела малце го осетив па прекина и пред 1 недела почнав подобро да го осејчам а сега сум 18,3

15. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Edvaj cekam da pocuvstvuvam kakvo e cuvstvoto koga ti mrda nov zivot vo meseto, deka mi e prvo bebe lele kolku samo ke sum srekna koga ke go rodam.... pozdravce do vas

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^јас прв пат кога го осетив се расплакав од среќа и на мм одма му се јавив :inlove:

gjul премногу си можеби со мислата оптеретена кон тоа и како за беља во моментите кога сакаш да го осетиш неможеш.
    Тоа се нежни и мали движења кои можеби се случуваат кога спиеш или кога се движиш и баш поради тоа не ги чувствуваш. За едно 3 недели ќе бидат посилни (не сега да те лупне, ама сосема доволно за да го осеќаш)

17. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    дај бозе да е така и јас се молам ама ете пуста мисла знаете прва бременост ми е пет години се борев за бебус и еве бидна и плус дијабетицар сум и секаква мисла ме обзема дека несто не е во ред или слицно инаку вака добро се осикам и се молам се да е во ред и да го осетам моето цедо кое расте во мене поздрав и благодарам за убавите одговори :*

18. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    гјул, немој да се секираш.
    Докторите викаат дека кај 20 недела треба да почнеш да го чувствуваш бебето, нејчесто тоа е така.
    Пробај да седиш мирно подолго време. Со рацете на стомакот. Веќе неколку пати е спомнато дека благо и газирани сокови го прават бебето да се движи ама ти дека си диабетичар не можеш со тоа.
    Кај мене на почеток беше како да имам риба во стомакот или како да се прават мали меурчиња.
    После кога ќе почне да мрда нема да можеш да го спореш :lol: Дури и болка ќе чувствуваш.
    Имај трпение. Вреди навистина. Па кога ќе стигнеш до таму кога секогаш кога ќе мрдне се познава и од надвор, смешки :rofl:

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    еве денес за прв пат можам да кажам дека тоа е тоа ме ритна нешто у стомак како шо си седев :inlove: убавата моја дунда поцнува да си игра со мајка здрава и жива да мие леле многу сум среќнаа :inlove: :*

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  20. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Во последно време многу често го чувствувам некако се раздвижи деновиве. Не е сеуште толку силно како некое од вашиве, но доволно удрира да даде до знаење дека е тука. Секогаш кога мирувам значи, а кога сум активна, движам, работам не мрда :)