Одмор - одмор +5 дена лето два пати обавезно идеме, зима еднаш. А другите продолжени викенди 2-3 дена не ги рачунам, шетање ни е тоа.
Па до сега од кога знам за себе секоја година моиве на летен одмор ме носат, како правило ни е тоа, одморот е најбитен од се, за правење заеднички фамилијарни спомени и квалитетно поминато лето. Некоја година се одело и два пати во лето на одмор, некоја година еднаш ама подолго (пр.14-15 дена). Најубави спомени од лето ми се тие. Обично идам и при крај на зима или почеток на пролет на 4-5 дена до некоја планина. Но, имало години кога моиве оделе и без мене. Не сум многу фан на планина, па и да пропуштам тоа не ми е криво ама за на море сум прва. + некогаш викенд некој или екскурзија организирана од проекти од кои сум дел или школо кога ме носеа или онака шетња со моиве. Грубо, годишно околу 2-3 пати патувам асално + кратки шетњи ама овие исто како @Carolin. не ги рачунам баш, појше се шетање и замор него одмор.
2 пати, еднаш во мај, еднаш во септември. На зимување не одам, ич немам кејф за тоа. Лани плус уште еднаш искористив некој продолжен викенд, уште 5 дена на море. Море си е море.
Во лето на море десетина дена. Зима 5-7 дена на планина. На есен и пролет по 5 дена негде на шетање, нови градови, држави.Скоро секој втор викенд негде. Дали планина, море, град, село, небитно. Битно дома да не се седи.