Колку често пеглате?

Discussion in 'Дом' started by malinavishna, Sep 25, 2010.

1. katalina

katalina Популарен член

Peglam po potreba,neposredno pred da go oblecam parceto obleka.Toa se najcesto kosuli,pantaloni,nekoe bluzice.Dolen ves i postelnina ne peglam.Peglanjeto ne mi omilen 'sport' ;)

2. Daydream

Daydream Популарен член

Пеглам кога има потреба од тоа и толку. Не ме мрзи ама не ми претставува па и некое задоволство.

Кога треба да облечам нешто (што и да е и за било каде) го пеглам и го облекувам. Вадење од жица и пеглање на секое можно парче облека ми е тотално непотребно, само губење време и чиста глупост. Па уште и гаќи и чорапи кога ќе ми кажат дека пеглаат ме фаќа смеа. Мислам најискрено без навреда ама зошто пеглате гаќи и чорапи? Мене барем гаќите никогаш не ми се гужвани, нит па чорапите. Мислам дека тоа е само губење време. Демек ако не ги испеглам сите алишта до последно непеглана одам. Алиштата и така кога ќе ги здиплам во плакар ќе се изгужваат и пак пред да ги облечам ќе треба да ги пеглам, освен ако немате плакари колку цела соба па секое парче облека да ви стои на посебна закачалка. Така ќе сфатам. Барем во мојот плакар колку и да ја местам облеката пак алиштата се изместуваат и се гужваат само од тоа што се здиплени, треба да ги замрзнам па да стојат под конец. Не знам, пак ќе кажам пеглам кога е потребно, за џабе губење време и дремење цел ден со пеглата во рака за да пеглам чорапи дефинитивно не.

3. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Кога имам вишок време и кога ми е досадно и помагам на мама по дома, најчесто ми дава да пеглам.
    Сепак не се случува тоа толку често, дали два пати неделно.

А и кога треба да излезам, доколку нешто не ми е испеглано сама си го пеглам па дури и си ги перам сама алиштата, мерак ми е на рака да перам.

4. Dentina

Dentina Форумски идол

Rетко,приметувам дека за себе купувам облека најчесто која не се пегла,а кошули ретко носам.Униформата за работа,да.Сопругот сам си пегла,а за облеката на керката се менуваме :$ Ова звучи екстремно знам,ама пеглањето ми е најодвратна обврска ever

5. SmileOnMyFace

SmileOnMyFace Истакнат член

Многу не сум по овие работи, но кога треба да носам некоја облека а таа е изгужвана се служам со пеглата.Пред некој месец по често кога си ја пеглав маицата по физичко :) сега нешто поретко го правам тоа

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Последно време поретко :tmi: и малце ме нервира ова работа :D

7. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Па скоро ич. Ќе ги изгорам алиштата,не за друго ;)

8. Kristinche23

Kristinche23 Истакнат член

скоро секој ден ...

9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Една од моите омилени домашни работи!!! :)
    Знам дека повеќето жени мразат да пеглаат, но јас навистина се релаксирам додека пеглам, некако ме смирува и опушта!!! Иначе, пеглам еднаш неделно и тоа со часови додека не испеглам до последно крпче. :)

10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Гаќи се пеглаат за подобра дезинфекција. Така сум слушнала и навика ми е да и мавам пегла на гаќите :D а чорапи не , и не гледам потреба за тоа .

Инаку и јас пеглам по потреба.. Не можам да замислам да пеглам купишта алишта со саати :|
    Често ми се случува и да имам нешто планирано за носење па да го баталам ако треба да се пегла. :$

Не знам како на некој може да му биде релаксирачко ова, посебно летно време .... Ќе готвам , перам , чистам што треба само не ме терајте да пеглам. :D

Daydream likes this.
  11. Kaley

Kaley Популарен член

Не многу често, пеглам само кога мора. Ако ми затреба нешто ќе го испеглам, за да не одам изгужвана :lol:

12. luci22

luci22 Популарен член

Мн често ! :D
    Нејќу гужвана да одам :rofl:

13. eloves

eloves Популарен член

Повеќето од моите работи не се пеглаат. Инаку пеглам кога ми треба нешто или кога мајка ми неможе да стигне за да и помогнам знам и јас да испеглам нешто.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Секој втор ден..т.с секогаш кога ке соберам алишта од сушење тоа што е за пеглање оди настрана. И обично чекам понавечер да залади,пеглам ,диплам и мирна глава

15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Пеглам само кога треба да одам на важна прилика, слава, роденден и сл.
    Инаку дневната облека и таа за на училиште не се за пеглање, па не ги ни пеглам. :)

16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Доволен доказ дека сум се усовршила во пеглањето до степенот „исто како мама“, е тоа што откако ќе ги испеглам кошулите и панталоните на татко ми, мајка ми не влегува во собата како фурија за детално да го прегледа секој раб и да ми држи лекција како се пегла. :lol:

Во последно време не сакам на жештиниве да се оптеретува таа и да се грбави над даската за пеглање, па оваа задача јас со задоволство ја извршувам. Плус, од платата ја почестив со нова пегла на пареа и ми прави мерак додека пеглам.
    И алиштата средени и мајка ми среќна и задоволна. :D

17. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Кога имам потреба , кога некаде треба да излезам..
    Сакам да пеглам..а и се зајакнува грбот :)

18. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Многу ретко се случува да земам да пеглам 1 кошула или маица. Обично одма штом се исперат алиштата сите наеднаш и мирна глава.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Пеглам тогаш кога има потреба, односно кога треба да облечам нешто а видам дека е стуткано.

20. butterfly*

butterfly* Популарен член

Of tie peglanja,obicno kako vadam od masina direkt pod pegla.Prethodno se ebavav koga treba nekade da odam ili odi msm na mm pa doprva trcav da peglam pa ke se ispotam,vaka naednas i pos so saka neka nosi raat si sedam na femina :D

Queen8 likes this.