Peglam po potreba,neposredno pred da go oblecam parceto obleka.Toa se najcesto kosuli,pantaloni,nekoe bluzice.Dolen ves i postelnina ne peglam.Peglanjeto ne mi omilen 'sport'
Пеглам кога има потреба од тоа и толку. Не ме мрзи ама не ми претставува па и некое задоволство. Кога треба да облечам нешто (што и да е и за било каде) го пеглам и го облекувам. Вадење од жица и пеглање на секое можно парче облека ми е тотално непотребно, само губење време и чиста глупост. Па уште и гаќи и чорапи кога ќе ми кажат дека пеглаат ме фаќа смеа. Мислам најискрено без навреда ама зошто пеглате гаќи и чорапи? Мене барем гаќите никогаш не ми се гужвани, нит па чорапите. Мислам дека тоа е само губење време. Демек ако не ги испеглам сите алишта до последно непеглана одам. Алиштата и така кога ќе ги здиплам во плакар ќе се изгужваат и пак пред да ги облечам ќе треба да ги пеглам, освен ако немате плакари колку цела соба па секое парче облека да ви стои на посебна закачалка. Така ќе сфатам. Барем во мојот плакар колку и да ја местам облеката пак алиштата се изместуваат и се гужваат само од тоа што се здиплени, треба да ги замрзнам па да стојат под конец. Не знам, пак ќе кажам пеглам кога е потребно, за џабе губење време и дремење цел ден со пеглата во рака за да пеглам чорапи дефинитивно не.
Кога имам вишок време и кога ми е досадно и помагам на мама по дома, најчесто ми дава да пеглам. Сепак не се случува тоа толку често, дали два пати неделно. А и кога треба да излезам, доколку нешто не ми е испеглано сама си го пеглам па дури и си ги перам сама алиштата, мерак ми е на рака да перам.
Rетко,приметувам дека за себе купувам облека најчесто која не се пегла,а кошули ретко носам.Униформата за работа,да.Сопругот сам си пегла,а за облеката на керката се менуваме Ова звучи екстремно знам,ама пеглањето ми е најодвратна обврска ever
Многу не сум по овие работи, но кога треба да носам некоја облека а таа е изгужвана се служам со пеглата.Пред некој месец по често кога си ја пеглав маицата по физичко сега нешто поретко го правам тоа
Една од моите омилени домашни работи!!! Знам дека повеќето жени мразат да пеглаат, но јас навистина се релаксирам додека пеглам, некако ме смирува и опушта!!! Иначе, пеглам еднаш неделно и тоа со часови додека не испеглам до последно крпче.
Гаќи се пеглаат за подобра дезинфекција. Така сум слушнала и навика ми е да и мавам пегла на гаќите а чорапи не , и не гледам потреба за тоа . Инаку и јас пеглам по потреба.. Не можам да замислам да пеглам купишта алишта со саати Често ми се случува и да имам нешто планирано за носење па да го баталам ако треба да се пегла. Не знам како на некој може да му биде релаксирачко ова, посебно летно време .... Ќе готвам , перам , чистам што треба само не ме терајте да пеглам.
Повеќето од моите работи не се пеглаат. Инаку пеглам кога ми треба нешто или кога мајка ми неможе да стигне за да и помогнам знам и јас да испеглам нешто.
Секој втор ден..т.с секогаш кога ке соберам алишта од сушење тоа што е за пеглање оди настрана. И обично чекам понавечер да залади,пеглам ,диплам и мирна глава
Пеглам само кога треба да одам на важна прилика, слава, роденден и сл. Инаку дневната облека и таа за на училиште не се за пеглање, па не ги ни пеглам.
Доволен доказ дека сум се усовршила во пеглањето до степенот „исто како мама“, е тоа што откако ќе ги испеглам кошулите и панталоните на татко ми, мајка ми не влегува во собата како фурија за детално да го прегледа секој раб и да ми држи лекција како се пегла. Во последно време не сакам на жештиниве да се оптеретува таа и да се грбави над даската за пеглање, па оваа задача јас со задоволство ја извршувам. Плус, од платата ја почестив со нова пегла на пареа и ми прави мерак додека пеглам. И алиштата средени и мајка ми среќна и задоволна.
Многу ретко се случува да земам да пеглам 1 кошула или маица. Обично одма штом се исперат алиштата сите наеднаш и мирна глава.
Of tie peglanja,obicno kako vadam od masina direkt pod pegla.Prethodno se ebavav koga treba nekade da odam ili odi msm na mm pa doprva trcav da peglam pa ke se ispotam,vaka naednas i pos so saka neka nosi raat si sedam na femina