Интересна тема, пеглам инаку по потреба, а ме мрзе одма после собирање алишта да пеглам ради одзимање доста време. Инаку мајка му на дечко ми пеглаше од гаќи до чорапи, опседната беше со пеглање едвај ја одвикнав, уште фали навлаките за перниците да ги остави раат, она дури сега се чуди како можела толку да се замара, секогаш ми вика абе арно ми викаш да не му ставам се на готово после тешко на тебе.
Пеглам за ќерка ми се, за мене само потребните работи за тековната недела , за мм не поглам сам се пеглаЕднаш неделно
Два пати неделно одприлика по 3 часа . Потење до даска Пеглање ми е замена за вежбање . Пеглам све . Од чорапи до постелнини и куњски крпички
Еднаш или два пати неделно со саати. Освен чорапи, се пеглам. Сушам во сушара, ми викаат будала си, ама не можам. Некогаш пробувам, па пак се враќам на пеглање. И тие маиците за по дома, сакам пеглани да ми се. Убаво ми е. 2013 година. О боже, не сум намалила.
Додека син ми беше бебе после сушење на алиштата го пеглав купот, сега немам толку време , пред носење ги пеглам алиштата, пред да имам дете, недела ми беше ден за пеглање, е сега немам такви луксузи да се опуштам
Пеглам само по потреба и тоа летниот период повеќе, зимно време ретко уклучувам пегла носиме јакни палта наоблечени зошто да пеглам. Додека пак мајка ми пегла буквално се и пижами и навлаки и се.. жена без работа
Дајте предлог за добра даска за пеглање, купив пред 3 месеци и секој ден и се токмам да ја фрлам. 1500 ден а тотално неквалитетна, крцка, навлаката се собира цела
Voopsto ne peglam nepoznat poim Za mene Samo kosuli mn retko ako odime negde na gosti ili slicno i nesto pootmeno ako treba da se ispegla drugo apsolutno nisto a i nemam namera vremeto da go gubam Na peglanje a i nema potreba poveketo alista so gi imame od ko ke se isusat se isto kako peglani i denesnite masini se super ne gi vadat do toj stepen guzvani Ako ima nekoj otpoke vreme super
Ne peglam... Osven za svadbi,krstevki i rodendeni. Susam vo susara, vadam gi diplam duri se topli i gi ostavam da otstojat nekogas saat nekogas dva nekogas preku nok,zavisi koga sum gi susela. Nema potreba od peglanje posle toa.
Peglam se osven corapi... I posle gi prskam so BIS i gi redam u plakar dodeka ova ne go napravam ne stavam niso u plakar
Ко ќе е згужвано а треба да го носам, иначе не пеглам без потреба и внимавам како ги чувам алиштата за да останат прави.