Ако си заинтересирана, да ти ги испратам алиштата што се за пеглање Пеглам кошули и маички со кратки ракави. Ама оние маички на кои им треба пегла Маж ми ме прашува пред некој ден Да не сакаш да ти купам даска за пеглање?
Навечер си планирам што ќе носиме следниот ден и си пеглам,или пред испаѓање,немам многу простор за закачалки во плакарот,па ако ги испеглам и здиплам после пак треба да се пеглаат. Порано кај што живеев имав голем плакар и пеглав после перење и на закачалка,спремно се за носење.
Ја имам истава, океј е. За разлика од претходни даски барем стабилна е при пеглање другите сите се клатат некако. На темава, пеглам ептен ако морам. На бебе пеглам се, а наша облека само пред излегување.
Не пеглам освен ако еептен има потреба пр. фустан, кошула и слично. Губење време ми е, испеглано седни у кола или бус и моментално се гужва облеката.
Абе пегла на пареа е права ствар. Е сеа нема да ти испегла исто како обична пегла ама ќе заштедиш време. Или старата македонска “облечи го и на тебе ќе се исправи“