Пеглам! Најчесто мајка ми, но кога сум сама или мама е уморна, пеглам. Никогаш не можам да си дозволам да излезам надвор, па макар да е и до продавница, неиспеглана, несредена!
Пеглањето не го сакам баш. Пеглам еднаш во неделата, или по потреба. Некогаш знам да прескокнам некое пеглање и да ми се соберат цел куп. Претходниот пат кога пеглав, пеглав повеќе од два часа - резултат: ми прегоре пеглата. И сега, со изговор дека немам пегла, не пеглам. Кај и да е, неделава морам да купам пегла, почнаа да се собираат алиштата. Препорака за модел на пегла? Само да не е прескапа - оти не сум при пари.
По потреба,ако некогаш ми затреба нешто знам сама да си испеглам,да не ја мачам мајка ми,ама и она ми пегла понекогаш
Најомразена домашна работа ми е пеглањето. Па уште и ако ми се насобрале алишта од две машини, мислам дека ќе поцркам врз даската, а сакам што повеќе алишта наеднаш да испеглам, за после да не треба на секое излегување. Али страшно досадна и напорна работа е.
А зошто не е на мода, и така да остане засекогаш, да биде нормално, да се носи збрчкано, неиспеглано, ко од крава изџвакано ???? Освен за дезинфекција еве да кажеме долен веш.... уффф колку би било полесно П.С. Мразам пеглање али шта чеш....
Не многу често,ептен ако имам потреба. Еве сега се пакувам за на одмор и решив да си ги испеглам алиштата,а не да ја мачам мама.
Мразам да пеглам и затоа најчесто одбирам облека која не се пегла,а кога мора најчесто ја замолувам мајками да го направи тоа