Исто и јас мразам да пеглам може да се каже дека и баш незнам мајка ми ми пегла се и се ми е подредено а ако нешто треба да препеглам сама го правам тоа (морам да се пофалам)
Па релативно често со мало бебе.Но многу често во пеглањето,а и во другите домашни обврски ми помага мм,морам да го пофалам Пеглам од што морам,а не од што љубам
Многу убаво пеглам, а сепак мразам да го правам тоа. Мајка ми кутрата секој ден си пегла купишта алишта, она сВе пегла. Ама и јас сум приморана да пеглам секој ден. Се тешам дека е моето е по малце.
Искрено мн ретко, некогаш за на свадба и толку. познавам луѓе кои и најмали работи пеглаат како веш, чорапи. Не , не сум јас за тоа , да си отварам работа за џабе
Па секое сабајле сама си пеглам. Не сакам да ја замарам мајка ми и онака сметам дека сум доволно голема, барем една маица да си испеглам, а и плус сега и е отечена раката, така да сестра ми и јас пегламе.
Поретко за мене, зошто секојдневната гардероба најчесто ми нема потреба од пеглање, освен некое поелегантно стварче за викенд, а почесто пеглам кошули од брат ми
Па кога ќе фатам во недела, едно добри два три саати пеглам. Така што, еднаш неделно... кога ќе ми се насобере куп алишта од цела недела. Не оставам ништо за пеглање (до следната машина) Се' пеглам, од долен веш, до постелнина, пешкири... Некој ден ќе намалам, ама сега за сега, дур можам ќе терам.
Од која страна ги пеглате алиштата, мојата мајка вели од внатрешната страна демек ако се случи нешто од внатре ке се случи. Но јас од двете страни бидејки не ми е баш убаво само од превртената страна
Многу ретко. Такви ми се алиштата, ретко кои се пеглаат. Иначе не пеглам постелнина, долен веш...не дека е глупаво ама ми е некако беспотребно и џабегубење време. Освен нормално завеси.
Хахахааха баш во неделата пеглавме со мајка ми, и почнав да и се правам паметна као демек, остај бе јас ќе пеглам, знам, ќе се снајдам, уживај И ете ти.. прво па машко , првото партаче што ми падна во раце го изгорев. п.с ( ради Фатмаѓул- се загледав во телевизорот и ете ти, беља работа )
Често пеглам.Поради чувствителната кожа морам да ги пеглам долниот веш,постелнината,крпите и се што користам,а има допир со кожата.Не мислам дека е губење време,напротив ми претставува задоволство.Поради редовната употреба на пеглата имам развиена рутина и брзо пеглам
Еве,да ви се пофалам и јас почнав да пеглам,т.е. да и помагам на мама во пеглањето Барем 2-3 пати месечно ке испеглам по нешто,што лесно се пегла. Вака греотичка ме фаќа за мајка ми,пустата таа 4-ца во семејството секој 3-ти ден пеглај,пеглај.Па и јас сум способна,да не се мачи до толку жената и помагам Па сега или подоцна мора да се има за навика за пеглањето. И незнам дали е поради тоа што сум нова во пеглањето,не ми е досадно.И онака кога ќе се наканам да пеглам си пуштам некое добро музиче или филмче и уживам.Може со тек на времето ке ми се здосади Туку нешто што сакав да прашам,зошто не ги пеглате долен-веш работи ?Мајка ми тоа обавезно го прави,затоа што така ги дезифенкцира,со вруќа пегла
Не верувам во пегла Се што облечам си се пегла само по себе на мене беспотребно губење време ти е пеглата Шала на страна, ја користам по потреба,за некое кошулче,фустанче добро и кога ќе сум приморана на дечкото да му испеглам кошула Постелнина такви работи не пеглам,а и алиштата повеќето не ми се за пеглање.
Пеглањето ни е поделено мене и на мајка ми. Кога велам поделено мислам на тоа дека, моите алишта си ги пеглам исклучиво јас, а мама ги пегла нејзините и на татко ми. Ама не пеглам одма штом ќе се извадат од сушалка, затоа што плакарот не ми е со закачалки, па и да испеглам нешто кога ќе го здиплам се прекршува и остануваат рабови кои ужасно ме нервираат. Па така секогаш ги пеглам алиштата пред да ги облечам. Единствено долниот веш го пеглам одма, а чорапи не пеглам никогаш
Пеглањето ми е една од омилените домашни работи . Не ме мрзи да пеглам и пеглам се... Пеглам еднаш неделно и тоа цел куп, со саати... До следното неделно пеглање на домашните им велам да си облечат од тоа што им е пеглано, за едно парченце не уклучувам пегла ( така ги научив тројцата мажи дома)!!!
Најмногу пеглам во недела, онака за почеток на неделата, Инаку некогаш ми се дешава и секој ден, така по некое паче облека кое ми е потребно, или не пеглано, или се изгужвало, од шо премногу алишта имам и на закачалка да го ставам од што е претесно, ќе се изгужва пак