И јас го правам кога имам потреба , односно , го правев ...во брак сум долго време и искрена да бидам не сум задоволна од интимниот живот повеќе и почнав да го правам тоа се почесто и почесто се додека не се промени ситуацијата ....е сега веќе трета недела еве по препорака на моја добра и верна другарка го користам услугите на еден дечко , масер , кој одлично изгледа и уште подобро масира ...да не ме сфатите погрешно , не сум му побарала друга услуга , едноставно свршувам уште кога ме допира блиску , многу блиску ама да бидам до крај искрена мислам дека е прашање на време кога ќе побарам нешто повеќе затоа што него е ужасно тешко да му одолеете , ужасно тешко ... Масажа
Ponekogas zs koga si vo brak nemas potreba od toa ama ponekogas ke ti vlaga u glava ti ss diga i moras
Инаку, се задоволувам доста често, понекогаш сум ненаситна, секој ден, у ден по два до три пати... На порничи... Се живо ме пали. Еднашка си го стимулирав клиторисот со прсте, а карминче, оние од худа што се, такво си имам бутнато во гз... И прекрасно ми беше. Некако повеќе ме возбуди...
Никогаш до сега не сум се самозадоволувала, а и не планирам. Ете не можам такво нешто да помислам, а не пак да правам.
Иако лично не верувам во вакви коментари, ме интересира како реагираш кога ќе добиеш желба, а од било која причина неможеш да ја задоволиш со твојот партнер?
Ќе издржам некако. Какви се работи се издржуваат, па за ова ли е проблем. Навистина никогаш не сум се самозадоволувала. Сакаш верувај сакаш не, тоа е.
Па баш тоа некако, ме интересираше како Па е проблем бидејќи се работи за задоволување на основна потреба и воздржувањето од истата е навистина во топ проблеми. Незнам колку години имаш, ама и при пубертетот со целиот тој набој на хормони и не толку развиена умствена способност за контролирање на потребите, секако и без активен сексуален живот, права мистерија е како си издржала - посебно во денешни дни. Не ме сваќај како сега да сакам да докажам нешто против твојот исказ, само онака чисто радознало сакам да ја откријам тајната на овај редок феномен.
Немора да значи дека има здравствен проблем ако не се самозадоволува. Еве јас на пример не правам таква работа ниту сум правел некогаш. Немам здравствени проблеми и не правам такви работи бидејќи ми изгледаат бизарно. Иако религијата тоа ми го налага и кога не би бил верник јас пак не би го правел тоа.
Дечки, уште мрдам доволно со рацеве барем за да можам да модерирам.. Ќе ве замолам да се воздржите од несоодветни коментари и да си гледате за себе.
Мислам дека едно време кажуваа ако си машко и ако мастурбираш се појавувале бубулици ама не е научно докажано пошо нели тинејџерите најчесто мастурбираат а исто така кај нив се појавуваат и бубулиците така да може да станува збор за некоја празна теорија на заговор.
Разбирам дека возрасен човек, со развиена самосвест, може да се контролира одреден период од секаква сексуална активност. Исто така, знам за луѓе кои преку медитации,созерцанија,молитви и сл. успеваат да живеат во целибат, иако за потполно да останат во целибат избегаваат контакт со личности од спротивен пол и сл. Но, при живот во овај модерен свет, при секојдневна комуникација и изложеност на различна сексуална провокативност насекаде и плус во тинејџерски години, секако е далеку пофрапантно.
Некои портали го претставуваат како здраво, но и не е така здраво. Ќе напишам во друга тема, ако најдам соодветна, овде би било оф топик да објаснувам.